Met taart hebben we over het algemeen niet bepaald de associatie dat het gezond is, want taarten staan stijf van de suiker, boter en slagroom. Maar dat is gelukkig niet het geval met deze taart. Deze taart is vrij van dierlijke ingrediënten en geraffineerde suikers, dus dat betekent schuldvrij genieten!
En wat ook heel erg fijn is, deze taart is niet alleen heel erg lekker, maar ook heel makkelijk te maken want in 15 minuten had ik de taart in de koelkast staan. Ideaal toch? Op naar het recept!
Voor 10 personen heb je het volgende nodig:
- een springvorm van 20 cm
- 100 gram havervlokken
- 25 gram sesamzaadjes
- 50 gram pompoenpitten
- 200 gram pecannoten
- 50 gram cacaopoeder + 2 eetlepels voor de bovenste chocolade laag
- 160 ml agavesiroop
- 2 rijpe avocado’s
- olijfolie om in de vetten
- pecannoten om te decoreren
Bereiding
- Maal de sesamzaadjes, zonnebloempitten en havervlokken in de keukenmachine of met de staafmixer tot de textuur van meel en doe dat in een kom.
- Hak met een groot mes of de staafmixer de pecannoten fijn. Voeg ze aan het ‘meel’ toe, samen met de cacaopoeder en agavesiroop.
- Roer dit alles goed door, het eindresultaat hoort stugger te zijn dan een normaal beslag. Schep het in de ingevette bakvorm en druk goed aan.
- Ontpit de avocado’s en verwijder de schil, maal de avocado’s met de staafmixer tot een glad geheel. Roer hier twee eetlepels cacaopoeder door, zorg dat er geen klontjes in zitten.
- Je hebt nu een heerlijke chocolademousse gemaakt! Smeer dit uit over de taart in de taartvorm en zet de taart in de koelkast.
- Het eindresultaat blijft iets vochtig, dus bewaar hem in de koelkast. Voor je de taart gaat aansnijden kun je er nog wat pecannoten over strooien.
- Serveer en geniet!
Tekst: Helena Blijenberg
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
18 juli 2015
Wortel-kokos balletjes
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
13 augustus 2015
Homemade Hummus
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
12 maart 2020
Griep? Deze 5 supplementen werken echt!
30 maart 2019
Heerlijke en makkelijke ontbijt tip: overnight oats
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
17 oktober 2019
Te lekker: Groenten Carbonara met Havermelk
6 april 2019
Jezelf gelukkig eten doe je zo!
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
8 november 2018
Wat doet slaap precies voor je kind?
14 juli 2015
VivLoves it: OneFit
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
9 april 2021
PCOS? Dit doe je eraan!
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
9 juni 2016
Rode linzensoep
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
18 augustus 2015
Slanke salade
19 juli 2016
MANGO IJS: SNEL & GEZOND
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
18 juli 2016
DORSTLESSENDE ZOMER JUICE MET WATERMELOEN
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
14 februari 2017
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –