Hersenmist

Max Lugavere is wetenschapsjournalist en de auteur van Genius Foods. Als iemand kan helpen bij het oplossen van hersenmist is hij het.

Watten in je hoofd

Heb je het idee dat er watten in je hoofd zitten? Kun je regelmatig niet op woorden komen of ben je ineens je oriëntatie kwijt? Dan kun je last hebben van hersenmist of brain fog. Het is dan beter om deze ‘gezonde’ voedingsmiddelen te vermijden.

Bepaalde soorten amandelmelk

Veel amandelmelk wordt gemaakt met emulgatoren, waarvan wordt aangetoond dat ze ontstekingen bevorderen. Probeer amandelmelk te vermijden die polysorbaat 80 en carboxymethylcellulose bevatten.

Druivenpitolie

Volgens Lugavere bevordert druifolie ontstekingen vanwege de scheve omega-6 tot omega-3-verhouding. Omega-6’s zijn op zich niet slecht, maar ze hebben de neiging om overgeconsumeerd te worden en dit leidt tot ontstekingen. “De ontsteking bevordert de hersensmist door je immuunsysteem te activeren ,” legt Lugavere uit, “wat een gevoel van hersenmist veroorzaakt omdat de hersenen het idee hebben dat het wordt aangevallen.” Lugavere raadt aan te koken met extra vierge olijfolie die ontstekingsremmende fenolverbindingen bevat.

Granen

Lugavere beveelt aan om alle soorten granen, zelfs glutenvrije, te vermijden voor mensen die last hebben van hersenmist. “Ze zijn zeer energierijk en zitten meestal boordevol zetmeel,” legt hij uit. “Ze zijn ook relatief arm aan voedingsstoffen .”

 

Bron: Mind Body Green

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten