Het paasweekend staat weer voor de deur. Dat betekent vaak alle tijd voor uitgebreide ontbijtjes, brunch en lunch. Anderzijds kun je er misschien ook een beetje tegenop zien, al die zoetigheid, gekleurde eitjes, en smakelijke paasbroden. Maar dat hoeft niet langer! Want je kunt gemakkelijk zelf aan de slag om je eigen gezonde(re) paasrecepten te maken! We trappen af met deze geweldige karamel-dadel taart van foodblogger Sanne van Rooij.
Recept Karamel-dadel taart
Ingrediënten
Bodem dadeltaart
8 zachte dadels
50 gram kokosrasp
50 gram havermout
1 eetlepel rauwe cacao (poeder)
Karamel laag dadel taart
230 ml water
10 zachte dadels
2 eetlepels chiazaad
1 eetlepel agavesiroop/rijstsiroop
halve theelepel zeezout
Topping
Bosbessen (of blauwe bessen)
Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de bodem in je keukenmachine en meng tot alles aan elkaar plakt. Wanneer het ‘deeg’ nog niet kleverig genoeg is, voeg je nog wat dadels toe. Schep hierna het mengsel in een ronde vorm en druk deze goed aan. Zet de vorm vervolgens in je koelkast terwijl je de karamel laag maakt. Hiervoor geldt hetzelfde. Doe alle ingrediënten in je keukenmachine en laat deze draaien tot er een zachte karamel overblijft. Smeer deze over de bodem en zet de taart vervolgens een uurtje in de vriezer zodat de karamel laag hard wordt. Versier voor het serveren met bosbessen en enjoy!!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 oktober 2014
Eetdagboek review
23 februari 2016
pittige komkommer smoothie
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
27 februari 2016
Wat kun je doen tegen ‘avondtrek’?
8 januari 2016
Health & Beauty trend: ‘Oil pulling!’
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
7 mei 2018
Een lekker recept: Pink Ibiza Acai Bowl
18 augustus 2015
Slanke salade
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
26 april 2019
Hoe ga je hoofdpijn te lijf met de juiste voeding?
2 juni 2021
10x eten tegen zonnebrand
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
13 mei 2014
Lekkere vegan sushi
20 december 2016
3 x gezonde tussendoortjes tijdens de feestdagen!
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
10 juli 2017
Koude(therapie) voor een gezond & fit lijf
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
16 april 2018
Onze favoriete juice van de maand: Raapsteel Rock
23 maart 2020
Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta
9 augustus 2016
ZOMERSE LIBIDO VERHOGENDE SMOOTHIE MET MACA & MANGO
25 maart 2015
De vetfluisteraar
7 januari 2022
Bieten ontbijtsmoothie
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
25 november 2018
Lekkere herfstige pompoen pannenkoekjes
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
5 november 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –