Het paasweekend staat weer voor de deur. Dat betekent vaak alle tijd voor uitgebreide ontbijtjes, brunch en lunch. Anderzijds kun je er misschien ook een beetje tegenop zien, al die zoetigheid, gekleurde eitjes, en smakelijke paasbroden. Maar dat hoeft niet langer! Want je kunt gemakkelijk zelf aan de slag om je eigen gezonde(re) paasrecepten te maken! We trappen af met deze geweldige karamel-dadel taart van foodblogger Sanne van Rooij.
Recept Karamel-dadel taart
Ingrediënten
Bodem dadeltaart
8 zachte dadels
50 gram kokosrasp
50 gram havermout
1 eetlepel rauwe cacao (poeder)
Karamel laag dadel taart
230 ml water
10 zachte dadels
2 eetlepels chiazaad
1 eetlepel agavesiroop/rijstsiroop
halve theelepel zeezout
Topping
Bosbessen (of blauwe bessen)
Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de bodem in je keukenmachine en meng tot alles aan elkaar plakt. Wanneer het ‘deeg’ nog niet kleverig genoeg is, voeg je nog wat dadels toe. Schep hierna het mengsel in een ronde vorm en druk deze goed aan. Zet de vorm vervolgens in je koelkast terwijl je de karamel laag maakt. Hiervoor geldt hetzelfde. Doe alle ingrediënten in je keukenmachine en laat deze draaien tot er een zachte karamel overblijft. Smeer deze over de bodem en zet de taart vervolgens een uurtje in de vriezer zodat de karamel laag hard wordt. Versier voor het serveren met bosbessen en enjoy!!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 juni 2016
Gezonde boekweit wraps
6 december 2018
4 x gezonde werkgewoonten die je dagelijks kunt toepassen
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
25 april 2016
3 x video’s voor een OERsterk leven!
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
23 januari 2017
Glutenvrije pannenkoeken
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
9 september 2014
Je kids fit de herfst in….?
1 april 2015
Saoto soep
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
18 maart 2016
Video: Viv eet mee: #4 Kip met Kokos
12 maart 2015
Insecten als snack
17 februari 2018
Na de geboorte: tips voor een gezond en gelukkig herstel
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
25 januari 2019
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –