Het paasweekend staat weer voor de deur. Dat betekent vaak alle tijd voor uitgebreide ontbijtjes, brunch en lunch. Anderzijds kun je er misschien ook een beetje tegenop zien, al die zoetigheid, gekleurde eitjes, en smakelijke paasbroden. Maar dat hoeft niet langer! Want je kunt gemakkelijk zelf aan de slag om je eigen gezonde(re) paasrecepten te maken! We trappen af met deze geweldige karamel-dadel taart van foodblogger Sanne van Rooij.
Recept Karamel-dadel taart
Ingrediënten
Bodem dadeltaart
8 zachte dadels
50 gram kokosrasp
50 gram havermout
1 eetlepel rauwe cacao (poeder)
Karamel laag dadel taart
230 ml water
10 zachte dadels
2 eetlepels chiazaad
1 eetlepel agavesiroop/rijstsiroop
halve theelepel zeezout
Topping
Bosbessen (of blauwe bessen)
Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de bodem in je keukenmachine en meng tot alles aan elkaar plakt. Wanneer het ‘deeg’ nog niet kleverig genoeg is, voeg je nog wat dadels toe. Schep hierna het mengsel in een ronde vorm en druk deze goed aan. Zet de vorm vervolgens in je koelkast terwijl je de karamel laag maakt. Hiervoor geldt hetzelfde. Doe alle ingrediënten in je keukenmachine en laat deze draaien tot er een zachte karamel overblijft. Smeer deze over de bodem en zet de taart vervolgens een uurtje in de vriezer zodat de karamel laag hard wordt. Versier voor het serveren met bosbessen en enjoy!!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
14 november 2018
Chocolade smoothie met maar 4 ingrediënten!
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
11 september 2014
Eetdagboek review
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
26 januari 2017
Hoe herken je een jodiumtekort?
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
13 mei 2014
Lekkere vegan sushi
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
23 juni 2020
Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen
31 mei 2016
Perfecte spijsvertering booster
18 augustus 2015
Slanke salade
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
3 februari 2017
DE GROOTSTE VOORDELEN VAN MATCHA THEE
11 september 2016
NIKKEL: WAT IS HET, WAAR ZIT HET IN, KUNNEN WE ZONDER?
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
27 augustus 2016
WEER OP DE GEZONDE TOER NA DE VAKANTIE
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
28 augustus 2017
Rode linzensoep met spinazie en tomaten
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
2 juli 2016
3 x ei love you
9 september 2014
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –