Het paasweekend staat weer voor de deur. Dat betekent vaak alle tijd voor uitgebreide ontbijtjes, brunch en lunch. Anderzijds kun je er misschien ook een beetje tegenop zien, al die zoetigheid, gekleurde eitjes, en smakelijke paasbroden. Maar dat hoeft niet langer! Want je kunt gemakkelijk zelf aan de slag om je eigen gezonde(re) paasrecepten te maken! We trappen af met deze geweldige karamel-dadel taart van foodblogger Sanne van Rooij.
Recept Karamel-dadel taart
Ingrediënten
Bodem dadeltaart
8 zachte dadels
50 gram kokosrasp
50 gram havermout
1 eetlepel rauwe cacao (poeder)
Karamel laag dadel taart
230 ml water
10 zachte dadels
2 eetlepels chiazaad
1 eetlepel agavesiroop/rijstsiroop
halve theelepel zeezout
Topping
Bosbessen (of blauwe bessen)
Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de bodem in je keukenmachine en meng tot alles aan elkaar plakt. Wanneer het ‘deeg’ nog niet kleverig genoeg is, voeg je nog wat dadels toe. Schep hierna het mengsel in een ronde vorm en druk deze goed aan. Zet de vorm vervolgens in je koelkast terwijl je de karamel laag maakt. Hiervoor geldt hetzelfde. Doe alle ingrediënten in je keukenmachine en laat deze draaien tot er een zachte karamel overblijft. Smeer deze over de bodem en zet de taart vervolgens een uurtje in de vriezer zodat de karamel laag hard wordt. Versier voor het serveren met bosbessen en enjoy!!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
18 december 2021
5 tips om de feestdagen gezond door te komen
22 januari 2019
Ben je moe, niet lekker, niet blij? Wij hebben tips voor je!
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
18 oktober 2017
Enzymen voor een goede spijsvertering
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
27 juni 2018
Frozen Summer Snack
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
9 december 2018
7 Tips om je hersenen gezond, jong en slim te houden
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
17 december 2018
5 x tips om te ontprikkelen
30 augustus 2017
Stralend slank door balans in je sekshormonen!
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
12 september 2017
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –