Ons favoriete winterdrankje is toch wel een kruidige, warme Chai Latte. Inmiddels is het drankje steeds populairder geworden en kun je het zelfs in de meeste restaurantjes gewoon bestellen. Maar wij van VivOnline houden dan natuurlijk wel van een gezonde(re) variant met weinig suikers en toevoeging. Maar zeg nu zelf, deze foto ziet er toch uit om je vingers bij af te likken? Gauw aan de slag!
Chai is ontstaan in India, Nepal, Tibet en Pakistan en betekent ‘thee’. Vanaf het jaar 2000 werd het steeds populairder en werd het ook ontdekt in Australie, Amerika, en later in Europa. Hoewel elke Indiase regio van origine zijn eigen receptuur heeft, bestaat de basis eigenlijk altijd uit zwarte thee, melk en water. Daarnaast kunnen er allerlei specerijen worden toegevoegd zoals: kardemom, kaneel, gember, steranijs, zwarte peper, kruidnagel, nootmuskaat, saffraan en venkel. Het kopen, roosteren, fijnmalen en verwarmen van al deze kruiden is natuurlijk best een hoop werk. Daarom hebben wij een gezonde en snellere variant, die net zo lekker (of misschien nóg wel lekkerder) smaakt!
Bereiding
Blend alle ingrediënten samen tot een romige gladde smoothie en maak af met de topping.
Ingrediënten
* 200 ml water
* 3 el rauwe cashewnoten
* 2 ontpitte medjooldadels
* 2 el gepeld hennepzaad
* 2 el cacaonibs
* 1 el chiazaad
* 1/2 el maca
* 1 tl kaneel
* 1 tl gemalen gemberpoeder
* 1/4 theelepel kardemompoeder optioneel: een rijpe geschilde peer
Kokosslagroom
Ingrediënten
blikje kokosmelk
scheutje ahornsiroop
1⁄2 tl vanillepoeder snufje zeezout
Topping
Ingrediënten
kokosslagroom
1/2 el cacaonibs
1 tl gepeld hennepzaad
snufje kaneel
Bereiding
Zet een blikje kokosmelk een nachtje in de koelkast. Gebruik vervolgens de witte room die aan de oppervlakte ligt. Mix de ingrediënten tot het een zacht, fluffy geheel is in een vetvrije kom.
Voor meer lekkere recepten van Jesse klik hier
Recept: Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon
Foto: De Snelle Superfoodchef
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
23 maart 2015
Leestip: Het Body Book van Cameron Diaz
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
28 april 2015
Boho-Tiffin voor jou!
17 juli 2022
2 x zomerse vis gerechten
4 februari 2016
De kracht van rauwe voeding
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
21 januari 2019
Heerlijke zoete aardappel toastjes
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
30 november 2020
Sint is in het land! Tijd voor gezonde en glutenvrije pepernoten
16 september 2016
IDEE VOOR LUNCH OF DINER: FLUFFY PANNENKOEKEN
14 juni 2016
Hoe blijf je jong, gezond en fit?
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
9 augustus 2015
Herman over bonen
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
31 maart 2015
Gifvrij eten
26 april 2016
8 onverwachte voordelen van gelukkig zijn
4 oktober 2021
Dit zijn de 10 gezondheidsvoordelen van kurkuma
30 november 2018
Heb jij ook last van gevoelig tandvlees tijdens je menstruatie?
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
2 oktober 2018
Haal de groenten van het seizoen in huis!
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
6 januari 2017
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –