Ons favoriete winterdrankje is toch wel een kruidige, warme Chai Latte. Inmiddels is het drankje steeds populairder geworden en kun je het zelfs in de meeste restaurantjes gewoon bestellen. Maar wij van VivOnline houden dan natuurlijk wel van een gezonde(re) variant met weinig suikers en toevoeging. Maar zeg nu zelf, deze foto ziet er toch uit om je vingers bij af te likken? Gauw aan de slag!
Chai is ontstaan in India, Nepal, Tibet en Pakistan en betekent ‘thee’. Vanaf het jaar 2000 werd het steeds populairder en werd het ook ontdekt in Australie, Amerika, en later in Europa. Hoewel elke Indiase regio van origine zijn eigen receptuur heeft, bestaat de basis eigenlijk altijd uit zwarte thee, melk en water. Daarnaast kunnen er allerlei specerijen worden toegevoegd zoals: kardemom, kaneel, gember, steranijs, zwarte peper, kruidnagel, nootmuskaat, saffraan en venkel. Het kopen, roosteren, fijnmalen en verwarmen van al deze kruiden is natuurlijk best een hoop werk. Daarom hebben wij een gezonde en snellere variant, die net zo lekker (of misschien nóg wel lekkerder) smaakt!
Bereiding
Blend alle ingrediënten samen tot een romige gladde smoothie en maak af met de topping.
Ingrediënten
* 200 ml water
* 3 el rauwe cashewnoten
* 2 ontpitte medjooldadels
* 2 el gepeld hennepzaad
* 2 el cacaonibs
* 1 el chiazaad
* 1/2 el maca
* 1 tl kaneel
* 1 tl gemalen gemberpoeder
* 1/4 theelepel kardemompoeder optioneel: een rijpe geschilde peer
Kokosslagroom
Ingrediënten
blikje kokosmelk
scheutje ahornsiroop
1⁄2 tl vanillepoeder snufje zeezout
Topping
Ingrediënten
kokosslagroom
1/2 el cacaonibs
1 tl gepeld hennepzaad
snufje kaneel
Bereiding
Zet een blikje kokosmelk een nachtje in de koelkast. Gebruik vervolgens de witte room die aan de oppervlakte ligt. Mix de ingrediënten tot het een zacht, fluffy geheel is in een vetvrije kom.
Voor meer lekkere recepten van Jesse klik hier
Recept: Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon
Foto: De Snelle Superfoodchef
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
30 juni 2018
ZOMERSE WHITE VELVET CASHEW SMOOTHIE
26 juni 2016
Lief zijn voor je buik: 5 tips
21 oktober 2018
Meer bewegen? 8 tips
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
17 januari 2018
De griepepidemie te lijf! Welke 5 supplementen werken echt
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
2 februari 2016
Benefietavond voor meisjes in Vietnam
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
6 september 2016
Keltisch zeezout
1 december 2018
Autisme: hoe kunnen onze darmen een positieve rol spelen?
23 maart 2015
Dopper winnen
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
22 mei 2016
Testosteron houdt je slank, wist je dat?
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
15 februari 2022
Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen
20 augustus 2015
Geluk ervaren? Hack your brain
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
16 september 2019
Portobelloburger met omelet en avocado, uit ‘Gezonder met Viv’
14 april 2014
Tip van Viv: Smoothie boek
23 februari 2016
pittige komkommer smoothie
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
8 december 2016
Wil jij ook meer gaan sporten? Ga voor een gezond 2017!
27 juni 2018
Frozen Summer Snack
6 april 2018
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –