Als je glutenvrij eet is het vaak lastig om gezonde lekkernijen als pizza te eten. Misschien zijn ze er wel, maar dat betekent nog niet dat ze gezond zijn. Met deze pizza hoef je je daar geen enkel moment zorgen over te maken. De bodem is namelijk gemaakt van kikkererwten, dus je eet ook nog een hoop gezonde eiwitten.
Ingrediënten:
- 130 gram garbanzo meel (kikkererwten meel)
- 240 ml water
- 3 el olijfolie + 1 el olijfolie
- ½ theelepel zout
- 2 teentjes gehakte knoflook (optioneel)
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Topping naar keuze: tomatensaus, pesto, ananas, groente – you name it
Bereiden:
1. Hussel alle ingrediënten samen in een schaal, maar bewaar 1 eetlepel olijfolie en de toppings. Laat de ingrediënten 1 uur rusten.
2. Verwarm de oven voor en laat ook vast de ovenbestendige (pizza)pan hierin warm worden. Als hij warm is haal je ‘m uit de oven en zet je deze neer op het fornuis.
3. Smeer de bodem in met de eetlepel olijfolie. En giet het pizza beslag eroverheen. Zorg dat het beslag netjes verdeeld wordt, zodat je die mooie pizza vorm creëert. Zet het terug in de oven en laat het zo’n 3 tot 5 minuten mooi roosteren. Je haalt de pizza eruit als de randen lichtbruin zijn.
4. Het is nu tijd om de lekkernij te versieren met al het lekkers naar keuze. Je kunt de pizza nog even terug in de oven doen, maar je kunt hem eigenlijk al vrij snel heerlijk oppeuzelen. Bonne appetit!
LEES OOK: Dit betekent het als je hunkert naar veel koolhydraten, en deze kun je het beste eten.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
2 november 2015
Winnen! Boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
13 mei 2014
Healthy mom Nicolette van Dam
17 februari 2018
Na de geboorte: tips voor een gezond en gelukkig herstel
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
10 juli 2019
Een gezonde voorraadkast: dit staat erin
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
18 oktober 2017
Enzymen voor een goede spijsvertering
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
24 augustus 2019
Maak van je huishouden een work-out en skip de sportschool
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
16 juli 2016
NECTARINE CLAFOUTIS: EASY & HEALTHY
3 november 2018
Rode bietensoep met walnoten
2 juli 2014
Aan het infuus
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
2 mei 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –