Rond deze tijd van het jaar kan het soms een uitdaging zijn om donkere bladgroenten te vinden. Vaak geniet ik dan van een lekker verwarmend papje, maar ik zeg mijn groene smoothie routine liever niet helemaal vaarwel.

Mijn lieveling

Selderij is één van mijn favoriete groenten en sommige mensen stellen dat dit ook een bladgroente is. Dit kan eenpuntje van discussie zijn, maar wat wel met zekerheid gezegd kan worden is dat de bladeren ongelooflijk gezonden eetbaar zijn. Ik experimenteerde laatst een beetje en eindigde met dit groene grapefruit smoothie. En het was lekker, erg lekker!

Super makkelijk

Het mooiste van deze smoothie is dat het een heel eenvoudig recept is. Je hebt maareen paar ingrediënten nodig en zonder het gebruik van bladgroenten blend je binnen no time een heerlijke groene smoothie met dezelfde gezondheidsvoordelen.

Grapefruit

Aangezien ik een enorme fan van grapefruit ben, geniet ik gewoon van de grapefruit zoals het is. Of laat ik even wat preciezer zijn: het liefst verslind ik mijn grapefuit al staande in de keuken boven de gootsteen. Maar met de lente in mijn hoofd wilde ik (net als vorig jaar) een beetje experimenteren met grapefruit. Ik gebruik bijvoorbeeld wat vaker pure grapefruitsap in mijn smoothies. Het maakt iedere smoothie direct fris en niet te zoet of te bitter.

Vitamine C

Grapefruits zijn geweldig voor de gezondheid. Het bevat enorm veel vitamine C dat het immuunsysteem ten goede komt en helpt bij het afweren van een verkoudheid, maar ook bij het bestrijden van vrije radicalen door de aanwezige antioxidanten. Grapefruits kunnen zelfs het cholesterol verlagen. Dit zijn slechts een paar voordelen voor de gezondheid, maar deze smoothie heeft zoveel meer te bieden. Zoals een flinke hoeveelheid kalium en vezels door de bananen en appels.

Selderij

Selderij is waarschijnlijk één van mijn favoriete groenten. Ik hou van de ”zoute” smaak en de voordelen voor de gezondheid zijn verbluffend. Selderij is ook ontstekingsremmend, zo beschermt het tegen ontstekingen in het spijsverteringskanaalHet bevat ook vitamine K en de bekende antioxidanten zoals vitamine C en flavonoïden.

Hoe het smaakt?

  • Het is licht en verfrissend
  • Romig vanwege de bananen en appels
  • Licht zoet
  • Licht hartig
  • Vol met voedingsstoffen
  • Eenvoudig en snel te maken

Tekst: The Green Creator voor VivOnline
photos by the green creator (c) (copyright)

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten