Nu de zomer steeds dichterbij komt, laten we de boerenkool en zuurkoolstamppot steeds verder achter ons. Want zeg nu zelf, op een zonnige dag heb je toch veel meer zin in iets lichts en luchtigs dan in een stevige winterhap? Hoewel we dol zijn op salades (waarmee je eindeloos kunt variëren), snappen we dat 7 dagen per week sla een beetje gaat vervelen.. Het goede nieuws is dat onze foodblogger Sanne weer in de keuken heeft gestaan om zo’n heerlijk licht, gezond en tóch bijzonder gerecht te creëren.
Dit recept is perfect geschikt voor zowel lunch, gezonde snack, borrelhap of lichte avondmaaltijd. Je kunt het eventueel ook al de avond van te voren klaarmaken. En met hetzelfde gemak wikkel je er daarna even folie omheen zodat je het de volgende dag lekker onderweg, of mee naar werk of studie kunt nemen!
BOEKWEIT WRAPS
voor 6 middelgrote wraps
INGREDIËNTEN
Wraps
200g boekweitmeel
400 ml water
snuf paprika poeder
snuf chili poeder
snuf kurkuma poeder
snuf rozemarijn
1 eetlepel kokosolie om de wraps in te bakken
Vulling voor 1 wrap
1 eetlepel zoete aardappel hummus (recept vind je hier)
flinke pluk broccoli kiemen
handjevol spinazie
1 geraspte wortel
1 geraspte biet
BEREIDING
Meng de ingrediënten voor de boekweit wraps in een grote kom. Pak je favoriete koekenpan erbij en zet deze op laag vuur. Schep hier de kokosolie in en wacht tot deze vloeibaar is.
Giet dan het beslag in de pan, draai deze zodat het beslag zich over de hele pan verspreid. Draai na ongeveer 15 seconde de wrap om en bak nog even de andere kant. Laat je de wraps te lang in de pan liggen dan worden ze knapperig en minder makkelijk om te draaien.
Leg de wraps op een bord terwijl je zelf aan de gang gaat met de vulling.
Smeer de hummus op de wrap en en leg hierop de broccoli kiemen, wortel, biet en als laatste de spinazie. Vouw de wraps. Dit lijkt een hele klus maar eigenlijk is het heel makkelijk. Tip: op youtube zie je hoe je easy een professionele wrap maakt.
Snijd de wrap door midden en enjoy!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
21 juli 2015
Inspiratie gerecht van mama’s!
30 oktober 2014
Quinoa ‘Mix ‘nd Match’ maaltijdsalade
29 november 2017
Eerste hulp bij kinderkwaaltjes! 100% natuurlijke remedie
25 oktober 2016
HELLOFRESH BLOG BATTLE: DE UITSLAG
8 november 2018
Wat doet slaap precies voor je kind?
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
13 augustus 2015
Homemade Hummus
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
15 september 2019
Green Juice! Met dit drankje begin ik mijn dag
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
18 februari 2017
Klachten bij kinderen door teveel suikers, wat drinkt jouw kind?
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
14 februari 2018
KAMILLE: super heilzaam en vooral bij rusteloosheid en keelpijn
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
26 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES MARIAN MUDDER
28 april 2016
Hoe genees je op een natuurlijke manier?
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
31 oktober 2014
The Light Green Smoothie
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
5 juli 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –