Nu de zomer steeds dichterbij komt, laten we de boerenkool en zuurkoolstamppot steeds verder achter ons. Want zeg nu zelf, op een zonnige dag heb je toch veel meer zin in iets lichts en luchtigs dan in een stevige winterhap? Hoewel we dol zijn op salades (waarmee je eindeloos kunt variëren), snappen we dat 7 dagen per week sla een beetje gaat vervelen.. Het goede nieuws is dat onze foodblogger Sanne weer in de keuken heeft gestaan om zo’n heerlijk licht, gezond en tóch bijzonder gerecht te creëren.
Dit recept is perfect geschikt voor zowel lunch, gezonde snack, borrelhap of lichte avondmaaltijd. Je kunt het eventueel ook al de avond van te voren klaarmaken. En met hetzelfde gemak wikkel je er daarna even folie omheen zodat je het de volgende dag lekker onderweg, of mee naar werk of studie kunt nemen!
BOEKWEIT WRAPS
voor 6 middelgrote wraps
INGREDIËNTEN
Wraps
200g boekweitmeel
400 ml water
snuf paprika poeder
snuf chili poeder
snuf kurkuma poeder
snuf rozemarijn
1 eetlepel kokosolie om de wraps in te bakken
Vulling voor 1 wrap
1 eetlepel zoete aardappel hummus (recept vind je hier)
flinke pluk broccoli kiemen
handjevol spinazie
1 geraspte wortel
1 geraspte biet
BEREIDING
Meng de ingrediënten voor de boekweit wraps in een grote kom. Pak je favoriete koekenpan erbij en zet deze op laag vuur. Schep hier de kokosolie in en wacht tot deze vloeibaar is.
Giet dan het beslag in de pan, draai deze zodat het beslag zich over de hele pan verspreid. Draai na ongeveer 15 seconde de wrap om en bak nog even de andere kant. Laat je de wraps te lang in de pan liggen dan worden ze knapperig en minder makkelijk om te draaien.
Leg de wraps op een bord terwijl je zelf aan de gang gaat met de vulling.
Smeer de hummus op de wrap en en leg hierop de broccoli kiemen, wortel, biet en als laatste de spinazie. Vouw de wraps. Dit lijkt een hele klus maar eigenlijk is het heel makkelijk. Tip: op youtube zie je hoe je easy een professionele wrap maakt.
Snijd de wrap door midden en enjoy!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 september 2019
Portobelloburger met omelet en avocado, uit ‘Gezonder met Viv’
29 januari 2019
Begin het jaar gezond met de heerlijke shakes van Jimmy Joy!
31 mei 2016
Perfecte spijsvertering booster
21 januari 2016
Get fit with HIIT
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
18 juli 2015
Wortel-kokos balletjes
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
10 juli 2019
Een gezonde voorraadkast: dit staat erin
22 mei 2015
Smaak en kleuren
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
13 oktober 2018
Sushi omelet
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
10 november 2015
Een gezonde leefstijl – gewoon in je broekzak!
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
25 januari 2017
Herstelrecept voor bijnieruitputting: vitamine C!
10 juli 2015
Voeding met Viv
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
5 januari 2016
Een persoonlijk health consult boeken?
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
26 juni 2018
Welke supplementen neem je mee in je koffer?
29 juni 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –