Nu de zomer steeds dichterbij komt, laten we de boerenkool en zuurkoolstamppot steeds verder achter ons. Want zeg nu zelf, op een zonnige dag heb je toch veel meer zin in iets lichts en luchtigs dan in een stevige winterhap? Hoewel we dol zijn op salades (waarmee je eindeloos kunt variëren), snappen we dat 7 dagen per week sla een beetje gaat vervelen.. Het goede nieuws is dat onze foodblogger Sanne weer in de keuken heeft gestaan om zo’n heerlijk licht, gezond en tóch bijzonder gerecht te creëren.
Dit recept is perfect geschikt voor zowel lunch, gezonde snack, borrelhap of lichte avondmaaltijd. Je kunt het eventueel ook al de avond van te voren klaarmaken. En met hetzelfde gemak wikkel je er daarna even folie omheen zodat je het de volgende dag lekker onderweg, of mee naar werk of studie kunt nemen!
BOEKWEIT WRAPS
voor 6 middelgrote wraps
INGREDIËNTEN
Wraps
200g boekweitmeel
400 ml water
snuf paprika poeder
snuf chili poeder
snuf kurkuma poeder
snuf rozemarijn
1 eetlepel kokosolie om de wraps in te bakken
Vulling voor 1 wrap
1 eetlepel zoete aardappel hummus (recept vind je hier)
flinke pluk broccoli kiemen
handjevol spinazie
1 geraspte wortel
1 geraspte biet
BEREIDING
Meng de ingrediënten voor de boekweit wraps in een grote kom. Pak je favoriete koekenpan erbij en zet deze op laag vuur. Schep hier de kokosolie in en wacht tot deze vloeibaar is.
Giet dan het beslag in de pan, draai deze zodat het beslag zich over de hele pan verspreid. Draai na ongeveer 15 seconde de wrap om en bak nog even de andere kant. Laat je de wraps te lang in de pan liggen dan worden ze knapperig en minder makkelijk om te draaien.
Leg de wraps op een bord terwijl je zelf aan de gang gaat met de vulling.
Smeer de hummus op de wrap en en leg hierop de broccoli kiemen, wortel, biet en als laatste de spinazie. Vouw de wraps. Dit lijkt een hele klus maar eigenlijk is het heel makkelijk. Tip: op youtube zie je hoe je easy een professionele wrap maakt.
Snijd de wrap door midden en enjoy!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
24 augustus 2016
HET VERSCHIL TUSSEN BORSTVOEDING EN FLESVOEDING?
22 december 2017
Een gezond Engels ontbijtje tijdens de feestdagen, het kan!
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
1 juli 2016
VEGAN OREO!
19 juni 2019
25 Simpele dingen voor een gezonde levensstijl
20 maart 2018
6 eyeopeners over gezondheid
20 augustus 2019
Mijn (kook)boek: Gezonder met Viv
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
3 september 2015
Boerenkoolchips
7 november 2015
Kurkuma is de superwortel en dit is waarom.
15 juni 2015
Boerenkool: hip, trendy & healthy
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
23 mei 2015
Clean Meals: doe jij met ons mee?
31 mei 2018
Gezond vegan chocolade ontbijtje
12 mei 2017
Let op: glutenvrij niet altijd gezond!
30 augustus 2018
Gezonder leven doe je zo!
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
18 juli 2016
PERSOONLIJK INTERVIEW: MIJN GEZINSLEVEN
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
27 juli 2014
Chocolade love smoothie
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
26 november 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –