Nu de zomer steeds dichterbij komt, laten we de boerenkool en zuurkoolstamppot steeds verder achter ons. Want zeg nu zelf, op een zonnige dag heb je toch veel meer zin in iets lichts en luchtigs dan in een stevige winterhap? Hoewel we dol zijn op salades (waarmee je eindeloos kunt variëren), snappen we dat 7 dagen per week sla een beetje gaat vervelen.. Het goede nieuws is dat onze foodblogger Sanne weer in de keuken heeft gestaan om zo’n heerlijk licht, gezond en tóch bijzonder gerecht te creëren.
Dit recept is perfect geschikt voor zowel lunch, gezonde snack, borrelhap of lichte avondmaaltijd. Je kunt het eventueel ook al de avond van te voren klaarmaken. En met hetzelfde gemak wikkel je er daarna even folie omheen zodat je het de volgende dag lekker onderweg, of mee naar werk of studie kunt nemen!
BOEKWEIT WRAPS
voor 6 middelgrote wraps
INGREDIËNTEN
Wraps
200g boekweitmeel
400 ml water
snuf paprika poeder
snuf chili poeder
snuf kurkuma poeder
snuf rozemarijn
1 eetlepel kokosolie om de wraps in te bakken
Vulling voor 1 wrap
1 eetlepel zoete aardappel hummus (recept vind je hier)
flinke pluk broccoli kiemen
handjevol spinazie
1 geraspte wortel
1 geraspte biet
BEREIDING
Meng de ingrediënten voor de boekweit wraps in een grote kom. Pak je favoriete koekenpan erbij en zet deze op laag vuur. Schep hier de kokosolie in en wacht tot deze vloeibaar is.
Giet dan het beslag in de pan, draai deze zodat het beslag zich over de hele pan verspreid. Draai na ongeveer 15 seconde de wrap om en bak nog even de andere kant. Laat je de wraps te lang in de pan liggen dan worden ze knapperig en minder makkelijk om te draaien.
Leg de wraps op een bord terwijl je zelf aan de gang gaat met de vulling.
Smeer de hummus op de wrap en en leg hierop de broccoli kiemen, wortel, biet en als laatste de spinazie. Vouw de wraps. Dit lijkt een hele klus maar eigenlijk is het heel makkelijk. Tip: op youtube zie je hoe je easy een professionele wrap maakt.
Snijd de wrap door midden en enjoy!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
23 februari 2016
pittige komkommer smoothie
22 juni 2021
10 x spijsvertering tips voor op vakantie
7 januari 2022
Bieten ontbijtsmoothie
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
8 oktober 2022
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
3 september 2015
Gezonde chocopasta
31 mei 2018
Gezond vegan chocolade ontbijtje
24 augustus 2018
Waarom Franse vrouwen zo slank blijven
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
24 november 2018
Hoe gezond is een juice nou eigenlijk?
29 oktober 2019
Zo blijf je gemotiveerd om te sporten nu het kouder is
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
26 juni 2016
Lief zijn voor je buik: 5 tips
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
29 juni 2017
HET DIEETGEHEIM VAN BEYONCÉ
10 juli 2015
Voeding met Viv
1 augustus 2017
Zelf de lekkerste matcha latte maken
3 september 2015
Boerenkoolchips
4 februari 2016
De kracht van rauwe voeding
26 juni 2018
Welke supplementen neem je mee in je koffer?
16 januari 2019
Waarom is kokos zo gezond?
14 mei 2017
Last van paradontitis? Dit is de oplossing!
7 maart 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –