Nu de zomer steeds dichterbij komt, laten we de boerenkool en zuurkoolstamppot steeds verder achter ons. Want zeg nu zelf, op een zonnige dag heb je toch veel meer zin in iets lichts en luchtigs dan in een stevige winterhap? Hoewel we dol zijn op salades (waarmee je eindeloos kunt variëren), snappen we dat 7 dagen per week sla een beetje gaat vervelen.. Het goede nieuws is dat onze foodblogger Sanne weer in de keuken heeft gestaan om zo’n heerlijk licht, gezond en tóch bijzonder gerecht te creëren.
Dit recept is perfect geschikt voor zowel lunch, gezonde snack, borrelhap of lichte avondmaaltijd. Je kunt het eventueel ook al de avond van te voren klaarmaken. En met hetzelfde gemak wikkel je er daarna even folie omheen zodat je het de volgende dag lekker onderweg, of mee naar werk of studie kunt nemen!
BOEKWEIT WRAPS
voor 6 middelgrote wraps
INGREDIËNTEN
Wraps
200g boekweitmeel
400 ml water
snuf paprika poeder
snuf chili poeder
snuf kurkuma poeder
snuf rozemarijn
1 eetlepel kokosolie om de wraps in te bakken
Vulling voor 1 wrap
1 eetlepel zoete aardappel hummus (recept vind je hier)
flinke pluk broccoli kiemen
handjevol spinazie
1 geraspte wortel
1 geraspte biet
BEREIDING
Meng de ingrediënten voor de boekweit wraps in een grote kom. Pak je favoriete koekenpan erbij en zet deze op laag vuur. Schep hier de kokosolie in en wacht tot deze vloeibaar is.
Giet dan het beslag in de pan, draai deze zodat het beslag zich over de hele pan verspreid. Draai na ongeveer 15 seconde de wrap om en bak nog even de andere kant. Laat je de wraps te lang in de pan liggen dan worden ze knapperig en minder makkelijk om te draaien.
Leg de wraps op een bord terwijl je zelf aan de gang gaat met de vulling.
Smeer de hummus op de wrap en en leg hierop de broccoli kiemen, wortel, biet en als laatste de spinazie. Vouw de wraps. Dit lijkt een hele klus maar eigenlijk is het heel makkelijk. Tip: op youtube zie je hoe je easy een professionele wrap maakt.
Snijd de wrap door midden en enjoy!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
17 februari 2018
Na de geboorte: tips voor een gezond en gelukkig herstel
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
13 april 2020
5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
13 oktober 2022
Deze plantaardige producten bevatten veel eiwitten
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
28 april 2016
Hoe genees je op een natuurlijke manier?
24 augustus 2018
Moe: 8 tips om op te laden
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
13 juli 2018
Homemade chocolade, easy does it!
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
12 juni 2019
Viv’s gezonde pannenkoek voor het hele gezin
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
16 juni 2016
Pizza voor papa’s
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
26 november 2018
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je te weinig slaapt
4 februari 2016
De kracht van rauwe voeding
14 oktober 2018
Maken noten je dik?
30 april 2014
ONE event!
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
18 december 2015
Friday Favourites: korting bij The Body Shop!
15 maart 2017
GENIETEN VAN DE ZON ÈN EEN STRAKKE HUID
4 december 2015
WINNEN! Mama’s Toverboek- en Tas; de magie van aromatherapie
6 september 2016
EEN HEERLIJKE SALTED CARAMEL SMOOTHIE
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
8 september 2014
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –