Nu de zomer steeds dichterbij komt, laten we de boerenkool en zuurkoolstamppot steeds verder achter ons. Want zeg nu zelf, op een zonnige dag heb je toch veel meer zin in iets lichts en luchtigs dan in een stevige winterhap? Hoewel we dol zijn op salades (waarmee je eindeloos kunt variëren), snappen we dat 7 dagen per week sla een beetje gaat vervelen.. Het goede nieuws is dat onze foodblogger Sanne weer in de keuken heeft gestaan om zo’n heerlijk licht, gezond en tóch bijzonder gerecht te creëren.
Dit recept is perfect geschikt voor zowel lunch, gezonde snack, borrelhap of lichte avondmaaltijd. Je kunt het eventueel ook al de avond van te voren klaarmaken. En met hetzelfde gemak wikkel je er daarna even folie omheen zodat je het de volgende dag lekker onderweg, of mee naar werk of studie kunt nemen!
BOEKWEIT WRAPS
voor 6 middelgrote wraps
INGREDIËNTEN
Wraps
200g boekweitmeel
400 ml water
snuf paprika poeder
snuf chili poeder
snuf kurkuma poeder
snuf rozemarijn
1 eetlepel kokosolie om de wraps in te bakken
Vulling voor 1 wrap
1 eetlepel zoete aardappel hummus (recept vind je hier)
flinke pluk broccoli kiemen
handjevol spinazie
1 geraspte wortel
1 geraspte biet
BEREIDING
Meng de ingrediënten voor de boekweit wraps in een grote kom. Pak je favoriete koekenpan erbij en zet deze op laag vuur. Schep hier de kokosolie in en wacht tot deze vloeibaar is.
Giet dan het beslag in de pan, draai deze zodat het beslag zich over de hele pan verspreid. Draai na ongeveer 15 seconde de wrap om en bak nog even de andere kant. Laat je de wraps te lang in de pan liggen dan worden ze knapperig en minder makkelijk om te draaien.
Leg de wraps op een bord terwijl je zelf aan de gang gaat met de vulling.
Smeer de hummus op de wrap en en leg hierop de broccoli kiemen, wortel, biet en als laatste de spinazie. Vouw de wraps. Dit lijkt een hele klus maar eigenlijk is het heel makkelijk. Tip: op youtube zie je hoe je easy een professionele wrap maakt.
Snijd de wrap door midden en enjoy!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
23 mei 2016
Wat staat er altijd in mijn koelkast?
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
30 januari 2018
6 Gezonde gewoontes voor een slanker en gezonder leven!
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
14 augustus 2019
Last van bijnieruitputting? Neem deze vitamines & kruiden!
21 juni 2016
Feiten en fabels: hoe schadelijk is Fytinezuur?
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
30 november 2018
Heb jij ook last van gevoelig tandvlees tijdens je menstruatie?
28 maart 2021
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
8 maart 2016
Detox kan elke dag
3 november 2015
Het lekkerste glutenvrije brood volgens Vivonline
5 mei 2014
De multifunctie van kokosolie!
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
2 september 2017
Laat je kind beter presteren door gezond te eten
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
2 juli 2014
Aan het infuus
19 juni 2019
25 Simpele dingen voor een gezonde levensstijl
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
13 mei 2014
Healthy mom Nicolette van Dam
31 mei 2017
Groene grapefruit smoothie
12 maart 2020
Griep? Deze 5 supplementen werken echt!
8 december 2016
Wil jij ook meer gaan sporten? Ga voor een gezond 2017!
29 december 2019
8 redenen waarom koud afdouchen super gezond is
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
21 januari 2023
6 tips voor een gezonde menstruatie cyclus
29 april 2015
Cellulite, zo kom je er vanaf!
28 augustus 2018
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –