Nu de zomer steeds dichterbij komt, laten we de boerenkool en zuurkoolstamppot steeds verder achter ons. Want zeg nu zelf, op een zonnige dag heb je toch veel meer zin in iets lichts en luchtigs dan in een stevige winterhap? Hoewel we dol zijn op salades (waarmee je eindeloos kunt variëren), snappen we dat 7 dagen per week sla een beetje gaat vervelen.. Het goede nieuws is dat onze foodblogger Sanne weer in de keuken heeft gestaan om zo’n heerlijk licht, gezond en tóch bijzonder gerecht te creëren.
Dit recept is perfect geschikt voor zowel lunch, gezonde snack, borrelhap of lichte avondmaaltijd. Je kunt het eventueel ook al de avond van te voren klaarmaken. En met hetzelfde gemak wikkel je er daarna even folie omheen zodat je het de volgende dag lekker onderweg, of mee naar werk of studie kunt nemen!
BOEKWEIT WRAPS
voor 6 middelgrote wraps
INGREDIËNTEN
Wraps
200g boekweitmeel
400 ml water
snuf paprika poeder
snuf chili poeder
snuf kurkuma poeder
snuf rozemarijn
1 eetlepel kokosolie om de wraps in te bakken
Vulling voor 1 wrap
1 eetlepel zoete aardappel hummus (recept vind je hier)
flinke pluk broccoli kiemen
handjevol spinazie
1 geraspte wortel
1 geraspte biet
BEREIDING
Meng de ingrediënten voor de boekweit wraps in een grote kom. Pak je favoriete koekenpan erbij en zet deze op laag vuur. Schep hier de kokosolie in en wacht tot deze vloeibaar is.
Giet dan het beslag in de pan, draai deze zodat het beslag zich over de hele pan verspreid. Draai na ongeveer 15 seconde de wrap om en bak nog even de andere kant. Laat je de wraps te lang in de pan liggen dan worden ze knapperig en minder makkelijk om te draaien.
Leg de wraps op een bord terwijl je zelf aan de gang gaat met de vulling.
Smeer de hummus op de wrap en en leg hierop de broccoli kiemen, wortel, biet en als laatste de spinazie. Vouw de wraps. Dit lijkt een hele klus maar eigenlijk is het heel makkelijk. Tip: op youtube zie je hoe je easy een professionele wrap maakt.
Snijd de wrap door midden en enjoy!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 mei 2014
Bloemkool pizza
23 maart 2019
Heerlijk weekend receptje: een gezonde milkshake!
12 januari 2019
Dit zijn de 7 voordelen van de sauna!
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
15 november 2016
Ontbijten uit een bowl: Good morning bowl
27 augustus 2018
Kinderen gezonder laten eten
8 december 2016
Tips met recepten om heerlijk te eten zonder suiker!
19 december 2016
Inspiratie voor een kerstdiner
3 oktober 2017
Weerstand booster Vitamine C(amu camu)!
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
3 februari 2015
Op zoek naar suikervrije chocolade?
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
2 oktober 2017
De geneeskracht van 5 soorten paddenstoelen
2 september 2015
Lekker ontbijtje!
12 juni 2019
Viv’s gezonde pannenkoek voor het hele gezin
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
7 september 2018
Hoe gelukkig ben jij?
21 juni 2015
Viv’s Raw Choco
17 juli 2018
Viv’s gezonde Sangria
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
15 maart 2019
Eet jij genoeg eiwitten? Wij helpen je!
7 oktober 2015
Health Event in duurzaam Amsterdams hotel
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
6 juli 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –