Nu de zomer steeds dichterbij komt, laten we de boerenkool en zuurkoolstamppot steeds verder achter ons. Want zeg nu zelf, op een zonnige dag heb je toch veel meer zin in iets lichts en luchtigs dan in een stevige winterhap? Hoewel we dol zijn op salades (waarmee je eindeloos kunt variëren), snappen we dat 7 dagen per week sla een beetje gaat vervelen.. Het goede nieuws is dat onze foodblogger Sanne weer in de keuken heeft gestaan om zo’n heerlijk licht, gezond en tóch bijzonder gerecht te creëren.
Dit recept is perfect geschikt voor zowel lunch, gezonde snack, borrelhap of lichte avondmaaltijd. Je kunt het eventueel ook al de avond van te voren klaarmaken. En met hetzelfde gemak wikkel je er daarna even folie omheen zodat je het de volgende dag lekker onderweg, of mee naar werk of studie kunt nemen!
BOEKWEIT WRAPS
voor 6 middelgrote wraps
INGREDIËNTEN
Wraps
200g boekweitmeel
400 ml water
snuf paprika poeder
snuf chili poeder
snuf kurkuma poeder
snuf rozemarijn
1 eetlepel kokosolie om de wraps in te bakken
Vulling voor 1 wrap
1 eetlepel zoete aardappel hummus (recept vind je hier)
flinke pluk broccoli kiemen
handjevol spinazie
1 geraspte wortel
1 geraspte biet
BEREIDING
Meng de ingrediënten voor de boekweit wraps in een grote kom. Pak je favoriete koekenpan erbij en zet deze op laag vuur. Schep hier de kokosolie in en wacht tot deze vloeibaar is.
Giet dan het beslag in de pan, draai deze zodat het beslag zich over de hele pan verspreid. Draai na ongeveer 15 seconde de wrap om en bak nog even de andere kant. Laat je de wraps te lang in de pan liggen dan worden ze knapperig en minder makkelijk om te draaien.
Leg de wraps op een bord terwijl je zelf aan de gang gaat met de vulling.
Smeer de hummus op de wrap en en leg hierop de broccoli kiemen, wortel, biet en als laatste de spinazie. Vouw de wraps. Dit lijkt een hele klus maar eigenlijk is het heel makkelijk. Tip: op youtube zie je hoe je easy een professionele wrap maakt.
Snijd de wrap door midden en enjoy!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
3 juni 2016
Video: Viv Eet Mee #3 Broodje Zalm
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
17 juli 2022
2 x zomerse vis gerechten
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
16 november 2016
Interview Vriendin
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
2 januari 2018
Start 2018 met een heerlijke winterdetox!
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
10 april 2017
Voeding met Viv: Eetdagboek van Fajah Lourens
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
7 april 2023
Chocolade smoothie
5 maart 2017
Wat doet te veel zout eten met je?
29 januari 2019
Begin het jaar gezond met de heerlijke shakes van Jimmy Joy!
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
29 april 2019
Hormoonproof recept: Choco-Maca smoothie
9 oktober 2018
Een groene smoothie drink ik echt met plezier!
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
22 mei 2015
Smaak en kleuren
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
15 februari 2021
20 natuurlijke manieren om je libido een flinke boost te geven
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
14 juni 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –