Nu de zomer steeds dichterbij komt, laten we de boerenkool en zuurkoolstamppot steeds verder achter ons. Want zeg nu zelf, op een zonnige dag heb je toch veel meer zin in iets lichts en luchtigs dan in een stevige winterhap? Hoewel we dol zijn op salades (waarmee je eindeloos kunt variëren), snappen we dat 7 dagen per week sla een beetje gaat vervelen.. Het goede nieuws is dat onze foodblogger Sanne weer in de keuken heeft gestaan om zo’n heerlijk licht, gezond en tóch bijzonder gerecht te creëren.
Dit recept is perfect geschikt voor zowel lunch, gezonde snack, borrelhap of lichte avondmaaltijd. Je kunt het eventueel ook al de avond van te voren klaarmaken. En met hetzelfde gemak wikkel je er daarna even folie omheen zodat je het de volgende dag lekker onderweg, of mee naar werk of studie kunt nemen!
BOEKWEIT WRAPS
voor 6 middelgrote wraps
INGREDIËNTEN
Wraps
200g boekweitmeel
400 ml water
snuf paprika poeder
snuf chili poeder
snuf kurkuma poeder
snuf rozemarijn
1 eetlepel kokosolie om de wraps in te bakken
Vulling voor 1 wrap
1 eetlepel zoete aardappel hummus (recept vind je hier)
flinke pluk broccoli kiemen
handjevol spinazie
1 geraspte wortel
1 geraspte biet
BEREIDING
Meng de ingrediënten voor de boekweit wraps in een grote kom. Pak je favoriete koekenpan erbij en zet deze op laag vuur. Schep hier de kokosolie in en wacht tot deze vloeibaar is.
Giet dan het beslag in de pan, draai deze zodat het beslag zich over de hele pan verspreid. Draai na ongeveer 15 seconde de wrap om en bak nog even de andere kant. Laat je de wraps te lang in de pan liggen dan worden ze knapperig en minder makkelijk om te draaien.
Leg de wraps op een bord terwijl je zelf aan de gang gaat met de vulling.
Smeer de hummus op de wrap en en leg hierop de broccoli kiemen, wortel, biet en als laatste de spinazie. Vouw de wraps. Dit lijkt een hele klus maar eigenlijk is het heel makkelijk. Tip: op youtube zie je hoe je easy een professionele wrap maakt.
Snijd de wrap door midden en enjoy!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
25 augustus 2015
Je bent wat je… drinkt!
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
2 september 2016
INSPIRATIE VOOR EEN DAG ZONDER VLEES: CHILI SIN CARNE
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
17 januari 2019
Kefir is goed voor je darmflora
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
17 oktober 2019
Te lekker: Groenten Carbonara met Havermelk
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
5 februari 2021
Online masterclass PMS & Moodswings
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
30 juni 2018
Grappige weetjes over gewicht verliezen
2 september 2015
Lekker ontbijtje!
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
18 juli 2017
Detox tarwegras smoothie!
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
1 mei 2014
Zo gezellig kan 30 minuten sporten zijn!
28 april 2021
Kater? Met het drankje uit dit recept knap je op!
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
30 juni 2018
ZOMERSE WHITE VELVET CASHEW SMOOTHIE
21 juni 2016
Feiten en fabels: hoe schadelijk is Fytinezuur?
1 februari 2017
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –