Ben jij ook zo dol op Matcha? Zo ja, goed nieuws. Je zult vast al bekend zijn met matcha latte. Maar nu hebben we ook 2 super lekkere ontbijtreceptjes voor je. Super simpel, snel klaar, heel lekker en gezond. Wat wil je nog meer?
Ben je nog niet bekend met matcha? Dan is het zeker de moeite waard om te proberen. De eerste keer is de smaak misschien even wennen (licht bitter). Maar weet je nog de eerste keer dat je koffie dronk….? Juist! Wij kunnen in elk geval niet meer zonder!
Wat is matcha ook alweer precies?
Matcha is een fijngemalen groene theepoeder. Het is gemaakt van een blad van een hoge kwaliteit dat bekend staat als Tencha. Deze poeder heeft in de afgelopen 900 jaar een grote rol gespeeld in de Japanse theeceremonies. Het staat bekend om zijn vele gezondheidsvoordelen en zijn krachten om de concentratie te verhogen en de stofwisseling te verbeteren. Lees dit artikel nog even door voor alle gezondheidsvoordelen op een rij. Dan ben je zo overtuigd 😉
Ontbijtreceptjes
We hebben 2 fijne ontbijtrecepten met het matcha voor je. 1 koude variant en 1 warme variant. Kun je zelf kiezen waar je het meest zin in hebt!
Matcha chia (koud)
Dit heb je nodig:
een halve theelepel chiazaadjes
250 ml amandelmelk
2 theelepels matchapoeder
optioneel:
1 theelepel vanille extract
1 theelepel maple syrup
Roer alle ingredienten goed door elkaar heen. Je krijgt het allerlekkerste resultaat als je het geheel voor een uurtje of 2-3 (of liever: een nacht in de koelkast) laat staan. Kies als topping je lievelingsfruit en bijvoorbeeld wat amandelschaafsel. Genieten maar!
Matcha havermout
40 gram havermout
250 ml amandelmelk
2 theelepels matchapoeder
koud water
je favoriete fruit
Verwarm de melk in een pannetje en roer de havermout er doorheen tot het een papje is. Voeg in een apart kommetje het matcha poeder en het water samen. Roer goed door tot de klontjes eruit zijn. Voeg het daarna toe aan je havermout en roer nogmaals goed door. Top af met je favoriete fruit.
EXTRA GENIETEN?
Wil jij nog méér genieten van je ontbijt? Dan hebben we een hele leuke tip voor je. Met deze super mooie én duurzame kokos-kommetjes, maak je jouw ontbijt echt tot een pareltje.
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
3 november 2015
Het lekkerste glutenvrije brood volgens Vivonline
23 maart 2015
Leestip: Het Body Book van Cameron Diaz
17 januari 2018
De griepepidemie te lijf! Welke 5 supplementen werken echt
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
16 juli 2019
Comfort food: pittige Thaise pompoensoep
19 april 2016
REVIEW: Recharge in 7 dagen!
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
2 juni 2016
Gezonde boekweit wraps
29 april 2015
Cellulite, zo kom je er vanaf!
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
17 september 2017
Glutenvrije sobanoedels met heel veel groente
28 april 2015
Boho-Tiffin voor jou!
2 september 2017
Laat je kind beter presteren door gezond te eten
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
28 maart 2021
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
16 juni 2016
Pizza voor papa’s
23 februari 2016
Hongergevoel?
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
4 oktober 2017
Help mij water drinken
16 september 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –