Vandaag hebben we een heel lekker, gezond en simpel gerecht voor jullie, namelijk bloemkoolrijst. Dit is rijst, gemaakt van bloemkool. Simpel hé? En heel erg lekker!
Ingrediënten en benodigdheden
Een bloemkool
Kokos-, of rijstolie om de bloemkool in te bakken
Een keukenmachine of blender
Bereiden
Was de bloemkool en dep deze vervolgens goed droog. Het droogdeppen is belangrijk omdat de bloemkoolrijst anders een beetje papperig wordt, vergeet dit dus niet! Snijd de bloemkoolroosjes los van de kern en stop deze vervolgens in de keukenmachine of blender. Zet de keukenmachine aan en houd de bloemkool goed in de gaten. De bloemkoolrijst mag namelijk niet te lang, of op een hoge stand, in de keukenmachine zitten. Dan wordt het geheel namelijk een prutje. Wanneer de bloemkool op rijst lijkt, haal je het uit de keukenmachine. Bak de bloemkoolrijst in circa 10 minuten en smullen maar! Serveer met geroosterde groenten of maak er een lekkere curry of een wokgerecht van. Heerlijk en gezond!
Tekst: Eva van Buiten
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
23 juni 2020
Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
10 november 2015
Viv Health Event
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
13 augustus 2022
Heb je vaak last van gevoelige of pijnlijke borsten?
19 mei 2017
Water vies? Zó lust ieder kind het!
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
6 mei 2016
Raw vegan chocoladetaart
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
5 november 2018
Drink je afvalstoffen weg!
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
25 augustus 2018
Pannenkoekjes met verstopte courgette
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
23 december 2020
Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
15 maart 2017
GENIETEN VAN DE ZON ÈN EEN STRAKKE HUID
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
19 juni 2014
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –