Vandaag hebben we een heel lekker, gezond en simpel gerecht voor jullie, namelijk bloemkoolrijst. Dit is rijst, gemaakt van bloemkool. Simpel hé? En heel erg lekker!
Ingrediënten en benodigdheden
Een bloemkool
Kokos-, of rijstolie om de bloemkool in te bakken
Een keukenmachine of blender
Bereiden
Was de bloemkool en dep deze vervolgens goed droog. Het droogdeppen is belangrijk omdat de bloemkoolrijst anders een beetje papperig wordt, vergeet dit dus niet! Snijd de bloemkoolroosjes los van de kern en stop deze vervolgens in de keukenmachine of blender. Zet de keukenmachine aan en houd de bloemkool goed in de gaten. De bloemkoolrijst mag namelijk niet te lang, of op een hoge stand, in de keukenmachine zitten. Dan wordt het geheel namelijk een prutje. Wanneer de bloemkool op rijst lijkt, haal je het uit de keukenmachine. Bak de bloemkoolrijst in circa 10 minuten en smullen maar! Serveer met geroosterde groenten of maak er een lekkere curry of een wokgerecht van. Heerlijk en gezond!
Tekst: Eva van Buiten
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
5 oktober 2018
Viv’s detox
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
16 november 2018
Ook zo’n last van zoete trek?
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
27 september 2018
Testimonial: Brenda over haar persoonlijk consult van Viv!
5 maart 2016
Ultiem geluk
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
13 februari 2018
De liefde van de man gaat door de maag: 16 X love food
15 november 2016
Ontbijten uit een bowl: Good morning bowl
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
9 september 2014
Gratis boek ’70 groene smoothies’
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
21 april 2019
Gezonde snack: Rauwe cacao, dadel en kokosballetjes
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
1 juli 2018
5 Tips om de week gezond door te komen!
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
20 januari 2016
Geslaagd! Vivian Reijs volgde de opleiding Kind & voeding!
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
28 mei 2014
Bloemkool pizza
5 augustus 2016
PRETZEL BROWNIES
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
26 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES MARIAN MUDDER
8 september 2016
WAT IS PRECIES “GLUTENVRIJ” EN WAT NIET?
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
27 augustus 2018
Kinderen gezonder laten eten
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
8 juni 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –