Een heerlijk fris taartje, perfect voor deze glutenvrije challenge! In de taart zit agar-agar, dit heeft dezelfde werking als gelatine, maar dit is een vegetarische variant en gemaakt van Japans zeewier, waar ook nog eens veel vezels in zitten. Ideaal dus! Agar – agar verliest wel sneller zijn bindkracht dan gelatine, maar dit taartje is zo lekker dat hij al op is voor je het weet!
In plaats van mango kan je natuurlijk ook ander fruit gebruiken.
Ingrediënten en benodigdheden
– Springvorm van 16-18 cm, ingevet of met een vel bakpapier op de bodem
– 500 ml kwark (of Griekse yoghurt, geitenkwark of soja yoghurt)
– 8 of 10 medjooldadels
– 150 gram gemengde, ongezoute, ongebrande noten
– 2 gram agar – agar (te koop bij o.a. grote Jumbo’s en toko’s)
– 1 mango, gepureerd
– 120 ml water
– eventueel wat agave siroop, maple syrup of kokosbloesemsuiker voor door de kwark
Stap voor stap
Mix de dadels en de noten totdat je een kleverig, samenhangend geheel krijgt. Verdeel dit over de bodem van de springvorm en klik de rand vast. Breng ondertussen 120 ml water met 2 gram agar-agar aan de kook, blijf in de tussentijd goed roeren. Zet het vuur laag zodra het water kookt en voeg de kwark en de mango toe. Roer dit goed door en giet het over de bodem. Laat het minstens 2 uur opstijven in de koelkast. ENJOY!
Tekst: Ms. Jules
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
13 december 2015
huilbaby, astma, ADHD?? Wij hebben wat tips voor jou.
22 december 2017
Waarom ik 3 glazen water drink na het opstaan
20 juni 2015
Lazy Sushi
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
13 augustus 2015
Homemade Hummus
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
25 november 2018
Lekkere herfstige pompoen pannenkoekjes
6 juni 2016
Sapje van de maand: Love Energy
16 juli 2016
DEADLIFT: MAKKELIJK SPORTEN MET VIV
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
22 november 2015
4 x de beste boekentips voor iedere moeder!
7 november 2015
Kurkuma is de superwortel en dit is waarom.
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
26 mei 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
23 maart 2015
Leestip: Het Body Book van Cameron Diaz
11 april 2014
Het aspergeseizoen is geopend!
11 maart 2019
Wij zijn niet echt fan van soja en dit is waarom!
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
1 februari 2016
Tip: Juiste maat houden
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
30 juni 2018
ZOMERSE WHITE VELVET CASHEW SMOOTHIE
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
26 juni 2016
Lief zijn voor je buik: 5 tips
9 juni 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –