Een heerlijk fris taartje, perfect voor deze glutenvrije challenge! In de taart zit agar-agar, dit heeft dezelfde werking als gelatine, maar dit is een vegetarische variant en gemaakt van Japans zeewier, waar ook nog eens veel vezels in zitten. Ideaal dus! Agar – agar verliest wel sneller zijn bindkracht dan gelatine, maar dit taartje is zo lekker dat hij al op is voor je het weet!
In plaats van mango kan je natuurlijk ook ander fruit gebruiken.
Ingrediënten en benodigdheden
– Springvorm van 16-18 cm, ingevet of met een vel bakpapier op de bodem
– 500 ml kwark (of Griekse yoghurt, geitenkwark of soja yoghurt)
– 8 of 10 medjooldadels
– 150 gram gemengde, ongezoute, ongebrande noten
– 2 gram agar – agar (te koop bij o.a. grote Jumbo’s en toko’s)
– 1 mango, gepureerd
– 120 ml water
– eventueel wat agave siroop, maple syrup of kokosbloesemsuiker voor door de kwark
Stap voor stap
Mix de dadels en de noten totdat je een kleverig, samenhangend geheel krijgt. Verdeel dit over de bodem van de springvorm en klik de rand vast. Breng ondertussen 120 ml water met 2 gram agar-agar aan de kook, blijf in de tussentijd goed roeren. Zet het vuur laag zodra het water kookt en voeg de kwark en de mango toe. Roer dit goed door en giet het over de bodem. Laat het minstens 2 uur opstijven in de koelkast. ENJOY!
Tekst: Ms. Jules
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
12 mei 2017
Let op: glutenvrij niet altijd gezond!
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
5 december 2016
Viv’s Healthbox: Het ideale cadeau voor onder de kerstboom!
16 april 2016
Hoe houd je de koelkast schoon?
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
24 november 2014
Hardlopen in het najaar: 5 tips
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
30 augustus 2018
Gezonder leven doe je zo!
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
21 augustus 2017
Avocado risotto
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
22 september 2015
Beste eitjes
10 november 2015
Viv Health Event
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
5 mei 2014
De multifunctie van kokosolie!
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
31 maart 2015
Je eigen familie kan je creëren
19 juni 2017
Bewegen op je werk!
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
6 maart 2018
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –