Een heerlijk fris taartje, perfect voor deze glutenvrije challenge! In de taart zit agar-agar, dit heeft dezelfde werking als gelatine, maar dit is een vegetarische variant en gemaakt van Japans zeewier, waar ook nog eens veel vezels in zitten. Ideaal dus! Agar – agar verliest wel sneller zijn bindkracht dan gelatine, maar dit taartje is zo lekker dat hij al op is voor je het weet!
In plaats van mango kan je natuurlijk ook ander fruit gebruiken.
Ingrediënten en benodigdheden
– Springvorm van 16-18 cm, ingevet of met een vel bakpapier op de bodem
– 500 ml kwark (of Griekse yoghurt, geitenkwark of soja yoghurt)
– 8 of 10 medjooldadels
– 150 gram gemengde, ongezoute, ongebrande noten
– 2 gram agar – agar (te koop bij o.a. grote Jumbo’s en toko’s)
– 1 mango, gepureerd
– 120 ml water
– eventueel wat agave siroop, maple syrup of kokosbloesemsuiker voor door de kwark
Stap voor stap
Mix de dadels en de noten totdat je een kleverig, samenhangend geheel krijgt. Verdeel dit over de bodem van de springvorm en klik de rand vast. Breng ondertussen 120 ml water met 2 gram agar-agar aan de kook, blijf in de tussentijd goed roeren. Zet het vuur laag zodra het water kookt en voeg de kwark en de mango toe. Roer dit goed door en giet het over de bodem. Laat het minstens 2 uur opstijven in de koelkast. ENJOY!
Tekst: Ms. Jules
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
23 oktober 2015
Doe mee met de recordpoging Fairtrade fruithappen!
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
23 februari 2016
pittige komkommer smoothie
26 november 2018
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je te weinig slaapt
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
9 juli 2016
Sinaasappelkip (kids love it)
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
22 mei 2016
Testosteron houdt je slank, wist je dat?
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
13 april 2020
5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
25 augustus 2018
Pannenkoekjes met verstopte courgette
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
19 november 2020
8 natuurlijke anti-griep tips
2 september 2016
INSPIRATIE VOOR EEN DAG ZONDER VLEES: CHILI SIN CARNE
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
22 maart 2016
Helende vitamine C smoothie
28 september 2020
10 self-care rituelen die je daadwerkelijk kunt vasthouden
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
3 november 2015
Het lekkerste glutenvrije brood volgens Vivonline
24 augustus 2018
Waarom Franse vrouwen zo slank blijven
27 januari 2015
Een heerlijk weerstand oppeppend sapje uit de (slow)juicer
1 november 2018
Wat doet massage met je lichaam?
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
30 augustus 2021
Endometriose: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
7 december 2018
Gezonde snack voor bij de borrel
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
19 december 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –