Een heerlijk fris taartje, perfect voor deze glutenvrije challenge! In de taart zit agar-agar, dit heeft dezelfde werking als gelatine, maar dit is een vegetarische variant en gemaakt van Japans zeewier, waar ook nog eens veel vezels in zitten. Ideaal dus! Agar – agar verliest wel sneller zijn bindkracht dan gelatine, maar dit taartje is zo lekker dat hij al op is voor je het weet!
In plaats van mango kan je natuurlijk ook ander fruit gebruiken.
Ingrediënten en benodigdheden
– Springvorm van 16-18 cm, ingevet of met een vel bakpapier op de bodem
– 500 ml kwark (of Griekse yoghurt, geitenkwark of soja yoghurt)
– 8 of 10 medjooldadels
– 150 gram gemengde, ongezoute, ongebrande noten
– 2 gram agar – agar (te koop bij o.a. grote Jumbo’s en toko’s)
– 1 mango, gepureerd
– 120 ml water
– eventueel wat agave siroop, maple syrup of kokosbloesemsuiker voor door de kwark
Stap voor stap
Mix de dadels en de noten totdat je een kleverig, samenhangend geheel krijgt. Verdeel dit over de bodem van de springvorm en klik de rand vast. Breng ondertussen 120 ml water met 2 gram agar-agar aan de kook, blijf in de tussentijd goed roeren. Zet het vuur laag zodra het water kookt en voeg de kwark en de mango toe. Roer dit goed door en giet het over de bodem. Laat het minstens 2 uur opstijven in de koelkast. ENJOY!
Tekst: Ms. Jules
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
15 augustus 2016
HEALTH Q&A: MARION PAUW
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
26 januari 2016
Lekker rechargen met deze super smoothie!
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
15 februari 2021
20 natuurlijke manieren om je libido een flinke boost te geven
27 januari 2015
Een heerlijk weerstand oppeppend sapje uit de (slow)juicer
16 juli 2016
EEN ZOMER ZONDER SUIKER: 5 x TIPS!
23 december 2020
Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
13 juli 2018
Homemade chocolade, easy does it!
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
14 november 2018
Chocolade smoothie met maar 4 ingrediënten!
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
1 december 2014
Recept: Herfstige salade!
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
3 september 2015
Boerenkoolchips
12 juni 2014
Frisse juice
12 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #1 Speltpasta
25 augustus 2018
Pannenkoekjes met verstopte courgette
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
16 juli 2016
NECTARINE CLAFOUTIS: EASY & HEALTHY
7 september 2016
10 TIPS VOOR EEN EXTRA LANG ZOMERGEVOEL
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
18 maart 2017
Krijg een beter huwelijk aan de hand van deze tips!
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
13 november 2017
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –