Heerlijk toch die zoete Hollandse aardbeien alweer tegenkomen. Tel daar het fijne zomerzonnetje erbij op, en krijg gegarandeerd een happy zomergevoel! Zin om meteen met aardbeien een lekker én healthy verwen-recept te proberen? Wij gaan dit weekend in elk geval genieten van deze heerlijke aardbeientaart!
De bodem is gemaakt van zonnebloempitten, maar je kan hier elke andere noot voor gebruiken. Al is het wel lekker om zoete noten te nemen zoals hazelnoot of amandel. In plaats van aardbei kan je trouwens ook ieder ander fruit nemen, zoals bijvoorbeeld blauwe bessen die nu ook volop verkrijgbaar zijn.
Bodem
300 gr zonnebloempitten
12 verse medjooldadels, zonder pit (neem hiervoor het liefst deze dadels, aangezien deze lekker sappig zijn)
2 el kokosolie
½ tl zout
Toplaag
300 gr verse aardbeien
sap van ½ citroen
120 ml honing
500 gr kokosyoghurt (of geitenyoghurt) (of eventueel 250 gr. yoghurt + 250 gr. mascarpone)
Erover
Wat aardbeien
Kokosrasp
Bereiding
Rooster de zonnebloempitten op laag vuur in een koekenpan. Laat enkele minuten afkoelen voordat je ze in de keukenmachine doet om de hakken. De zaden moeten vermalen, maar niet geheel poeder zijn.
Voeg de dadels, kokosolie en zout toe en zet de keukenmachine weer aan (of prak de dadels tot ze glad zijn). Doe het mengsel in een springvorm van 20 cm en verdeel gelijkmatig over de bodem. Zet in de koelkast terwijl je de rest klaarmaakt.
Pureer de aardbeien, citroensap en de honing in de keukenmachine of blender en schenk ik een grote kom. Voeg de yoghurt toe. Vermeng goed. Schenk het mengsel op de bodem van de taartvorm en zet ongeveer 1,5 uur in de vriezer. Je kunt de taart enkele dagen in de vriezer bewaren, maar dan kun je hem wel het beste 20 minuten voor het opdienen uit de vriezer halen. Maak de taart af met wat extra aardbeien en kokosrasp.
Heerlijk met een kopje verse gemberthee!
Tekst: Kim Janssen Steenberg voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 januari 2021
Hoe een gezonde bloedsuikerspiegel je helpt met afvallen
15 november 2016
Ontbijten uit een bowl: Good morning bowl
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
10 juli 2019
Een gezonde voorraadkast: dit staat erin
20 augustus 2015
Geluk ervaren? Hack your brain
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
30 november 2020
Sint is in het land! Tijd voor gezonde en glutenvrije pepernoten
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
16 november 2016
Interview Vriendin
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
14 augustus 2019
Last van bijnieruitputting? Neem deze vitamines & kruiden!
16 april 2016
Hoe houd je de koelkast schoon?
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
13 juli 2018
Fix (eerst) de basis
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
1 december 2014
Recept: Herfstige salade!
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
4 november 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –