Terwijl de herfstregen en -wind tegen het raam slaan, wordt de nieuwste foodbox afgeleverd bij de redactie. Zadina’s Kitchen is de aanbieder die je keuken wekelijks twee of meerdere dagen kan voorzien van verrassende recepten én de bijbehorende biologische ingrediënten. De recepten komen uit een gebied dat rijkt van het Middellandse Zeegebied tot het Midden-Oosten en India en geven een nieuwe boost aan je eettafel. De ingrediënten zijn vers, lokaal en zoveel mogelijk biologisch en er is keuze voor maaltijdboxen die geheel vegetarisch zijn of met vis en/of vlees gecombineerd worden.
Smakelijke verrassing
Uit de eerste maaltijdbox van Zadina’s Kitchen maakt Vivonline een smakelijke Shakshuka. Heerlijk comfortfood uit (oorspronkelijk) Tunesië en het Midden-Oosten. Het lekkere éénpansgerecht zet je binnen twintig minuten op tafel en pimp je desgewenst met brood en/of frisse yoghurtsaus. In de box van Zadina’s Kitchen worden biologische tomatenblokjes uit blik gebruikt, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor verse (het liefst rijpe, dat geeft meer smaak) tomaten die je in stukken snijdt. De venkel kun je desgewenst vervangen door bijvoorbeeld paprika of een andere groente die je lekker vindt. Zo hou je variatie in het makkelijke gerecht.
De maaltijdboxen van de nieuwe aanbieder Zadina’s Kitchen worden nog niet in heel Nederland geleverd. Op de site www.zadinaskitchen.nl kun je met een postcodecheck kijken of je de box kan bestellen.
Shakshuka uit Zadina’s Kitchen maak je zo:
Ingrediënten voor twee personen
200 gram uien
2 venkelknollen
1 el venkelzaad
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
6 eieren
1,5 el za’atar kruiden
1 teen knoflook
3 el olijfolie
1 tl honing
zout
versgemalen peper
Bereidingswijze
1. Zet alle ingrediënten klaar en was, indien nodig, de groenten.
2.Snijd de knoflook fijn. Snijd de uien en de venkelknollen in dunne halve ringen. Houd het groen van de venkel apart voor garnering. Kneus het venkelzaak in een vijzel of met de platte kant van je mes.
3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook en de ui in drie minuten. Voeg de venkel toe en bak in circa tien minuten de groentes zacht. Voeg de tomatenblokjes, de honing, peper en zout naar smaak toe. Laat het geheel vijf minuten stoven met de deksel op de pan.
4. Maak met je pollepel een paar kuiltjes in de groentes voor de eieren en breek deze open boven de kuiltjes. Laat de eieren garen met de deksel op de pan. Bestrooi het gerecht voor het serveren met za’atar en het venkelgroen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
31 juli 2014
A kiwi a day…
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
30 maart 2019
Heerlijke en makkelijke ontbijt tip: overnight oats
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
3 januari 2019
Gezonde sport smoothies voor vóór en na het sporten
5 oktober 2018
Viv’s detox
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
17 juni 2019
Negen tips voor een zorgeloze menstruatie
13 augustus 2018
Zó voorkom je voedselverspilling in de supermarkt
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
26 juni 2018
Welke supplementen neem je mee in je koffer?
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
31 maart 2015
Gifvrij eten
26 maart 2016
6 tips om hardlopen leuk te vinden
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
27 september 2018
Testimonial: Brenda over haar persoonlijk consult van Viv!
11 november 2018
Lekker weekend receptje: bananen milkshake
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
3 oktober 2017
Weerstand booster Vitamine C(amu camu)!
2 oktober 2018
Haal de groenten van het seizoen in huis!
11 januari 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –