Terwijl de herfstregen en -wind tegen het raam slaan, wordt de nieuwste foodbox afgeleverd bij de redactie. Zadina’s Kitchen is de aanbieder die je keuken wekelijks twee of meerdere dagen kan voorzien van verrassende recepten én de bijbehorende biologische ingrediënten. De recepten komen uit een gebied dat rijkt van het Middellandse Zeegebied tot het Midden-Oosten en India en geven een nieuwe boost aan je eettafel. De ingrediënten zijn vers, lokaal en zoveel mogelijk biologisch en er is keuze voor maaltijdboxen die geheel vegetarisch zijn of met vis en/of vlees gecombineerd worden.
Smakelijke verrassing
Uit de eerste maaltijdbox van Zadina’s Kitchen maakt Vivonline een smakelijke Shakshuka. Heerlijk comfortfood uit (oorspronkelijk) Tunesië en het Midden-Oosten. Het lekkere éénpansgerecht zet je binnen twintig minuten op tafel en pimp je desgewenst met brood en/of frisse yoghurtsaus. In de box van Zadina’s Kitchen worden biologische tomatenblokjes uit blik gebruikt, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor verse (het liefst rijpe, dat geeft meer smaak) tomaten die je in stukken snijdt. De venkel kun je desgewenst vervangen door bijvoorbeeld paprika of een andere groente die je lekker vindt. Zo hou je variatie in het makkelijke gerecht.
De maaltijdboxen van de nieuwe aanbieder Zadina’s Kitchen worden nog niet in heel Nederland geleverd. Op de site www.zadinaskitchen.nl kun je met een postcodecheck kijken of je de box kan bestellen.
Shakshuka uit Zadina’s Kitchen maak je zo:
Ingrediënten voor twee personen
200 gram uien
2 venkelknollen
1 el venkelzaad
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
6 eieren
1,5 el za’atar kruiden
1 teen knoflook
3 el olijfolie
1 tl honing
zout
versgemalen peper
Bereidingswijze
1. Zet alle ingrediënten klaar en was, indien nodig, de groenten.
2.Snijd de knoflook fijn. Snijd de uien en de venkelknollen in dunne halve ringen. Houd het groen van de venkel apart voor garnering. Kneus het venkelzaak in een vijzel of met de platte kant van je mes.
3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook en de ui in drie minuten. Voeg de venkel toe en bak in circa tien minuten de groentes zacht. Voeg de tomatenblokjes, de honing, peper en zout naar smaak toe. Laat het geheel vijf minuten stoven met de deksel op de pan.
4. Maak met je pollepel een paar kuiltjes in de groentes voor de eieren en breek deze open boven de kuiltjes. Laat de eieren garen met de deksel op de pan. Bestrooi het gerecht voor het serveren met za’atar en het venkelgroen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
30 september 2015
Glutenvrije maand
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
10 juni 2015
Raw kokos snack
15 juni 2015
Boerenkool: hip, trendy & healthy
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
28 september 2018
Een feestje? Met deze tips hou je het gezond!
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
5 april 2016
Gezond starten met deze Acai Courgettesmoothie
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
8 oktober 2022
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
15 februari 2017
FRIET
18 juli 2016
PERSOONLIJK INTERVIEW: MIJN GEZINSLEVEN
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
29 december 2019
8 redenen waarom koud afdouchen super gezond is
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
20 augustus 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
10 juli 2015
Voeding met Viv
20 augustus 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –