Terwijl de herfstregen en -wind tegen het raam slaan, wordt de nieuwste foodbox afgeleverd bij de redactie. Zadina’s Kitchen is de aanbieder die je keuken wekelijks twee of meerdere dagen kan voorzien van verrassende recepten én de bijbehorende biologische ingrediënten. De recepten komen uit een gebied dat rijkt van het Middellandse Zeegebied tot het Midden-Oosten en India en geven een nieuwe boost aan je eettafel. De ingrediënten zijn vers, lokaal en zoveel mogelijk biologisch en er is keuze voor maaltijdboxen die geheel vegetarisch zijn of met vis en/of vlees gecombineerd worden.
Smakelijke verrassing
Uit de eerste maaltijdbox van Zadina’s Kitchen maakt Vivonline een smakelijke Shakshuka. Heerlijk comfortfood uit (oorspronkelijk) Tunesië en het Midden-Oosten. Het lekkere éénpansgerecht zet je binnen twintig minuten op tafel en pimp je desgewenst met brood en/of frisse yoghurtsaus. In de box van Zadina’s Kitchen worden biologische tomatenblokjes uit blik gebruikt, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor verse (het liefst rijpe, dat geeft meer smaak) tomaten die je in stukken snijdt. De venkel kun je desgewenst vervangen door bijvoorbeeld paprika of een andere groente die je lekker vindt. Zo hou je variatie in het makkelijke gerecht.
De maaltijdboxen van de nieuwe aanbieder Zadina’s Kitchen worden nog niet in heel Nederland geleverd. Op de site www.zadinaskitchen.nl kun je met een postcodecheck kijken of je de box kan bestellen.
Shakshuka uit Zadina’s Kitchen maak je zo:
Ingrediënten voor twee personen
200 gram uien
2 venkelknollen
1 el venkelzaad
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
6 eieren
1,5 el za’atar kruiden
1 teen knoflook
3 el olijfolie
1 tl honing
zout
versgemalen peper
Bereidingswijze
1. Zet alle ingrediënten klaar en was, indien nodig, de groenten.
2.Snijd de knoflook fijn. Snijd de uien en de venkelknollen in dunne halve ringen. Houd het groen van de venkel apart voor garnering. Kneus het venkelzaak in een vijzel of met de platte kant van je mes.
3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook en de ui in drie minuten. Voeg de venkel toe en bak in circa tien minuten de groentes zacht. Voeg de tomatenblokjes, de honing, peper en zout naar smaak toe. Laat het geheel vijf minuten stoven met de deksel op de pan.
4. Maak met je pollepel een paar kuiltjes in de groentes voor de eieren en breek deze open boven de kuiltjes. Laat de eieren garen met de deksel op de pan. Bestrooi het gerecht voor het serveren met za’atar en het venkelgroen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 november 2014
Herfstige salade
8 januari 2016
Health & Beauty trend: ‘Oil pulling!’
28 april 2021
Kater? Met het drankje uit dit recept knap je op!
10 augustus 2015
Hotspot: The Hoxton
10 november 2015
Viv Health Event
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
28 juli 2016
CHIA ONTBIJTJE, RIJK AAN OMEGA-3!
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
14 juni 2016
Hoe blijf je jong, gezond en fit?
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
5 mei 2016
Waarom maakt buitenlucht gelukkig?
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
30 augustus 2017
Stralend slank door balans in je sekshormonen!
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
9 september 2014
Gratis boek ’70 groene smoothies’
8 september 2017
Gezonde leestip; The Blue Zones
26 juli 2018
Echte Hollandse kruiden, zonder smaakversterkers
21 januari 2016
Get fit with HIIT
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
20 juni 2016
3 x koffievervangers
27 januari 2015
Een heerlijk weerstand oppeppend sapje uit de (slow)juicer
21 augustus 2017
Avocado risotto
11 april 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –