Terwijl de herfstregen en -wind tegen het raam slaan, wordt de nieuwste foodbox afgeleverd bij de redactie. Zadina’s Kitchen is de aanbieder die je keuken wekelijks twee of meerdere dagen kan voorzien van verrassende recepten én de bijbehorende biologische ingrediënten. De recepten komen uit een gebied dat rijkt van het Middellandse Zeegebied tot het Midden-Oosten en India en geven een nieuwe boost aan je eettafel. De ingrediënten zijn vers, lokaal en zoveel mogelijk biologisch en er is keuze voor maaltijdboxen die geheel vegetarisch zijn of met vis en/of vlees gecombineerd worden.
Smakelijke verrassing
Uit de eerste maaltijdbox van Zadina’s Kitchen maakt Vivonline een smakelijke Shakshuka. Heerlijk comfortfood uit (oorspronkelijk) Tunesië en het Midden-Oosten. Het lekkere éénpansgerecht zet je binnen twintig minuten op tafel en pimp je desgewenst met brood en/of frisse yoghurtsaus. In de box van Zadina’s Kitchen worden biologische tomatenblokjes uit blik gebruikt, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor verse (het liefst rijpe, dat geeft meer smaak) tomaten die je in stukken snijdt. De venkel kun je desgewenst vervangen door bijvoorbeeld paprika of een andere groente die je lekker vindt. Zo hou je variatie in het makkelijke gerecht.
De maaltijdboxen van de nieuwe aanbieder Zadina’s Kitchen worden nog niet in heel Nederland geleverd. Op de site www.zadinaskitchen.nl kun je met een postcodecheck kijken of je de box kan bestellen.
Shakshuka uit Zadina’s Kitchen maak je zo:
Ingrediënten voor twee personen
200 gram uien
2 venkelknollen
1 el venkelzaad
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
6 eieren
1,5 el za’atar kruiden
1 teen knoflook
3 el olijfolie
1 tl honing
zout
versgemalen peper
Bereidingswijze
1. Zet alle ingrediënten klaar en was, indien nodig, de groenten.
2.Snijd de knoflook fijn. Snijd de uien en de venkelknollen in dunne halve ringen. Houd het groen van de venkel apart voor garnering. Kneus het venkelzaak in een vijzel of met de platte kant van je mes.
3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook en de ui in drie minuten. Voeg de venkel toe en bak in circa tien minuten de groentes zacht. Voeg de tomatenblokjes, de honing, peper en zout naar smaak toe. Laat het geheel vijf minuten stoven met de deksel op de pan.
4. Maak met je pollepel een paar kuiltjes in de groentes voor de eieren en breek deze open boven de kuiltjes. Laat de eieren garen met de deksel op de pan. Bestrooi het gerecht voor het serveren met za’atar en het venkelgroen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
30 november 2018
Heb jij ook last van gevoelig tandvlees tijdens je menstruatie?
22 november 2015
4 x de beste boekentips voor iedere moeder!
16 februari 2016
Net zoals de sterren naar de cupping dokter?
24 juli 2019
Zijn ‘superfoods’ echt zo gezond?
21 augustus 2018
Lekker ontbijt: appel-kaneel granola
7 december 2018
Gezonde snack voor bij de borrel
26 januari 2017
Hoe herken je een jodiumtekort?
21 februari 2017
Een extra energie boost nodig? Wij helpen je!
19 maart 2019
Viv’s 8 kleine stappen om gezonder te leven
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
28 december 2016
Wat zat er in mijn healthbox
12 december 2021
De leukste cadeaus voor kerst om te geven en om te krijgen
5 januari 2016
Een persoonlijk health consult boeken?
4 januari 2023
Heb jij symptomen van een vitamine B12 tekort?
12 maart 2015
Meet healthlover Rens Kroes!
25 augustus 2015
Je bent wat je… drinkt!
15 november 2016
Ontbijten uit een bowl: Good morning bowl
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
18 december 2021
5 tips om de feestdagen gezond door te komen
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
24 juni 2016
Sushi + donut = Sushidonut
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
9 november 2014
Herfstige salade
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
28 mei 2014
Bloemkool pizza
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
10 oktober 2018
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –