Terwijl de herfstregen en -wind tegen het raam slaan, wordt de nieuwste foodbox afgeleverd bij de redactie. Zadina’s Kitchen is de aanbieder die je keuken wekelijks twee of meerdere dagen kan voorzien van verrassende recepten én de bijbehorende biologische ingrediënten. De recepten komen uit een gebied dat rijkt van het Middellandse Zeegebied tot het Midden-Oosten en India en geven een nieuwe boost aan je eettafel. De ingrediënten zijn vers, lokaal en zoveel mogelijk biologisch en er is keuze voor maaltijdboxen die geheel vegetarisch zijn of met vis en/of vlees gecombineerd worden.
Smakelijke verrassing
Uit de eerste maaltijdbox van Zadina’s Kitchen maakt Vivonline een smakelijke Shakshuka. Heerlijk comfortfood uit (oorspronkelijk) Tunesië en het Midden-Oosten. Het lekkere éénpansgerecht zet je binnen twintig minuten op tafel en pimp je desgewenst met brood en/of frisse yoghurtsaus. In de box van Zadina’s Kitchen worden biologische tomatenblokjes uit blik gebruikt, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor verse (het liefst rijpe, dat geeft meer smaak) tomaten die je in stukken snijdt. De venkel kun je desgewenst vervangen door bijvoorbeeld paprika of een andere groente die je lekker vindt. Zo hou je variatie in het makkelijke gerecht.
De maaltijdboxen van de nieuwe aanbieder Zadina’s Kitchen worden nog niet in heel Nederland geleverd. Op de site www.zadinaskitchen.nl kun je met een postcodecheck kijken of je de box kan bestellen.
Shakshuka uit Zadina’s Kitchen maak je zo:
Ingrediënten voor twee personen
200 gram uien
2 venkelknollen
1 el venkelzaad
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
6 eieren
1,5 el za’atar kruiden
1 teen knoflook
3 el olijfolie
1 tl honing
zout
versgemalen peper
Bereidingswijze
1. Zet alle ingrediënten klaar en was, indien nodig, de groenten.
2.Snijd de knoflook fijn. Snijd de uien en de venkelknollen in dunne halve ringen. Houd het groen van de venkel apart voor garnering. Kneus het venkelzaak in een vijzel of met de platte kant van je mes.
3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook en de ui in drie minuten. Voeg de venkel toe en bak in circa tien minuten de groentes zacht. Voeg de tomatenblokjes, de honing, peper en zout naar smaak toe. Laat het geheel vijf minuten stoven met de deksel op de pan.
4. Maak met je pollepel een paar kuiltjes in de groentes voor de eieren en breek deze open boven de kuiltjes. Laat de eieren garen met de deksel op de pan. Bestrooi het gerecht voor het serveren met za’atar en het venkelgroen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
8 september 2016
WAT IS PRECIES “GLUTENVRIJ” EN WAT NIET?
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
9 juni 2016
Rode linzensoep
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
13 januari 2021
Hoe een gezonde bloedsuikerspiegel je helpt met afvallen
25 oktober 2018
Voedingstips bij endometriose
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
15 maart 2019
Eet jij genoeg eiwitten? Wij helpen je!
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
29 april 2019
Hormoonproof recept: Choco-Maca smoothie
18 juli 2016
DORSTLESSENDE ZOMER JUICE MET WATERMELOEN
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
24 juli 2019
Zijn ‘superfoods’ echt zo gezond?
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
15 oktober 2014
De Vitamix; multifunctioneel
23 maart 2019
Heerlijk weekend receptje: een gezonde milkshake!
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
17 december 2015
Strakke benen en billen?
31 maart 2015
Gifvrij eten
20 april 2019
Wat doen hormoonverstorende stoffen met ons?
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
14 februari 2017
Op deze manier krijg je schoon én gezond water uit de kraan!
16 februari 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –