Terwijl de herfstregen en -wind tegen het raam slaan, wordt de nieuwste foodbox afgeleverd bij de redactie. Zadina’s Kitchen is de aanbieder die je keuken wekelijks twee of meerdere dagen kan voorzien van verrassende recepten én de bijbehorende biologische ingrediënten. De recepten komen uit een gebied dat rijkt van het Middellandse Zeegebied tot het Midden-Oosten en India en geven een nieuwe boost aan je eettafel. De ingrediënten zijn vers, lokaal en zoveel mogelijk biologisch en er is keuze voor maaltijdboxen die geheel vegetarisch zijn of met vis en/of vlees gecombineerd worden.
Smakelijke verrassing
Uit de eerste maaltijdbox van Zadina’s Kitchen maakt Vivonline een smakelijke Shakshuka. Heerlijk comfortfood uit (oorspronkelijk) Tunesië en het Midden-Oosten. Het lekkere éénpansgerecht zet je binnen twintig minuten op tafel en pimp je desgewenst met brood en/of frisse yoghurtsaus. In de box van Zadina’s Kitchen worden biologische tomatenblokjes uit blik gebruikt, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor verse (het liefst rijpe, dat geeft meer smaak) tomaten die je in stukken snijdt. De venkel kun je desgewenst vervangen door bijvoorbeeld paprika of een andere groente die je lekker vindt. Zo hou je variatie in het makkelijke gerecht.
De maaltijdboxen van de nieuwe aanbieder Zadina’s Kitchen worden nog niet in heel Nederland geleverd. Op de site www.zadinaskitchen.nl kun je met een postcodecheck kijken of je de box kan bestellen.
Shakshuka uit Zadina’s Kitchen maak je zo:
Ingrediënten voor twee personen
200 gram uien
2 venkelknollen
1 el venkelzaad
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
6 eieren
1,5 el za’atar kruiden
1 teen knoflook
3 el olijfolie
1 tl honing
zout
versgemalen peper
Bereidingswijze
1. Zet alle ingrediënten klaar en was, indien nodig, de groenten.
2.Snijd de knoflook fijn. Snijd de uien en de venkelknollen in dunne halve ringen. Houd het groen van de venkel apart voor garnering. Kneus het venkelzaak in een vijzel of met de platte kant van je mes.
3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook en de ui in drie minuten. Voeg de venkel toe en bak in circa tien minuten de groentes zacht. Voeg de tomatenblokjes, de honing, peper en zout naar smaak toe. Laat het geheel vijf minuten stoven met de deksel op de pan.
4. Maak met je pollepel een paar kuiltjes in de groentes voor de eieren en breek deze open boven de kuiltjes. Laat de eieren garen met de deksel op de pan. Bestrooi het gerecht voor het serveren met za’atar en het venkelgroen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
18 november 2015
Bewust en vruchtbaar smullen met deze smoothie!
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
25 november 2018
Lekkere herfstige pompoen pannenkoekjes
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
13 augustus 2022
Heb je vaak last van gevoelige of pijnlijke borsten?
12 juni 2014
Frisse juice
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
5 november 2018
Drink je afvalstoffen weg!
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
30 november 2016
Krystl: “Geef je lichaam een boost met een koude douche!”
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
8 mei 2014
Mom in shape
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
27 september 2018
Testimonial: Brenda over haar persoonlijk consult van Viv!
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
31 juli 2014
A kiwi a day…
2 december 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –