Terwijl de herfstregen en -wind tegen het raam slaan, wordt de nieuwste foodbox afgeleverd bij de redactie. Zadina’s Kitchen is de aanbieder die je keuken wekelijks twee of meerdere dagen kan voorzien van verrassende recepten én de bijbehorende biologische ingrediënten. De recepten komen uit een gebied dat rijkt van het Middellandse Zeegebied tot het Midden-Oosten en India en geven een nieuwe boost aan je eettafel. De ingrediënten zijn vers, lokaal en zoveel mogelijk biologisch en er is keuze voor maaltijdboxen die geheel vegetarisch zijn of met vis en/of vlees gecombineerd worden.
Smakelijke verrassing
Uit de eerste maaltijdbox van Zadina’s Kitchen maakt Vivonline een smakelijke Shakshuka. Heerlijk comfortfood uit (oorspronkelijk) Tunesië en het Midden-Oosten. Het lekkere éénpansgerecht zet je binnen twintig minuten op tafel en pimp je desgewenst met brood en/of frisse yoghurtsaus. In de box van Zadina’s Kitchen worden biologische tomatenblokjes uit blik gebruikt, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor verse (het liefst rijpe, dat geeft meer smaak) tomaten die je in stukken snijdt. De venkel kun je desgewenst vervangen door bijvoorbeeld paprika of een andere groente die je lekker vindt. Zo hou je variatie in het makkelijke gerecht.
De maaltijdboxen van de nieuwe aanbieder Zadina’s Kitchen worden nog niet in heel Nederland geleverd. Op de site www.zadinaskitchen.nl kun je met een postcodecheck kijken of je de box kan bestellen.
Shakshuka uit Zadina’s Kitchen maak je zo:
Ingrediënten voor twee personen
200 gram uien
2 venkelknollen
1 el venkelzaad
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
6 eieren
1,5 el za’atar kruiden
1 teen knoflook
3 el olijfolie
1 tl honing
zout
versgemalen peper
Bereidingswijze
1. Zet alle ingrediënten klaar en was, indien nodig, de groenten.
2.Snijd de knoflook fijn. Snijd de uien en de venkelknollen in dunne halve ringen. Houd het groen van de venkel apart voor garnering. Kneus het venkelzaak in een vijzel of met de platte kant van je mes.
3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook en de ui in drie minuten. Voeg de venkel toe en bak in circa tien minuten de groentes zacht. Voeg de tomatenblokjes, de honing, peper en zout naar smaak toe. Laat het geheel vijf minuten stoven met de deksel op de pan.
4. Maak met je pollepel een paar kuiltjes in de groentes voor de eieren en breek deze open boven de kuiltjes. Laat de eieren garen met de deksel op de pan. Bestrooi het gerecht voor het serveren met za’atar en het venkelgroen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
17 november 2018
Ontgiften doe je met deze smoothie!
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
6 september 2016
EEN HEERLIJKE SALTED CARAMEL SMOOTHIE
7 april 2023
Chocolade smoothie
25 januari 2015
Glutenintolerantie
13 augustus 2015
Homemade Hummus
19 maart 2019
Viv’s 8 kleine stappen om gezonder te leven
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
1 februari 2018
Gezonde samenwerking Vivonline & Blushing
3 juli 2016
Een stralende huid en een slank lichaam!
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
28 februari 2019
tips voor een gezond carnaval
16 februari 2016
Net zoals de sterren naar de cupping dokter?
18 april 2017
Dit staat er in mijn koelkast
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
15 juni 2015
Boerenkool: hip, trendy & healthy
9 november 2021
Buikpijn na het eten? Deze tips kunnen helpen!
28 april 2021
Kater? Met het drankje uit dit recept knap je op!
16 september 2016
IDEE VOOR LUNCH OF DINER: FLUFFY PANNENKOEKEN
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
21 augustus 2017
EEN KORTE(RE) VERKOUDHEID MET DEZE TIPS
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
2 februari 2016
Benefietavond voor meisjes in Vietnam
23 augustus 2018
Passievrucht: alles wat je moet weten over dit leuke fruitstuk
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
5 augustus 2016
PRETZEL BROWNIES
13 januari 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –