Ken jij ze al; de oathie? Dit is een heerlijk broodje zonder meel of tarwe. Het wordt namelijk gemaakt van havermoutvlokken, bessen, noten, lijnzaad en veel andere (glutenvrije) vezels! Uiterst geschikt voor iedereen met een gluten intolerantie; dit ‘nieuw soort brood’ kun je wel gewoon eten. En natuurlijk een heerlijke optie voor iedereen die wel eens wat anders wil dan ‘gewoon’ brood.
Tijd om zo’n oathie eens zelf te maken! Toch eerst maar eens proberen hoe het nieuwe brood smaakt? Bij de Bagels & Beans hebben ze volgens de redactie van VivOnline de lekkerste oathies! Het lekkerst is om de Oathie even in de oven of broodrooster te doen, zodat hij lekker warm en knapperig wordt.
Recept zelfgemaakte oathie
Het is handig als je psylliumvezels koopt. Hier kun je goed glutenvrij mee bakken. Als de vezels met water in aanraking komen vormen ze een geleiachtige substantie, wat zorgt voor een goede binding met andere ingrediënten. Ook hebben deze vezels een gunstige werking op de darmen. Psylliumvezels zijn onder andere te koop bij de Tuinen.
Ingrediënten
- 1 kop havermoutmoutvlokken
- 2 eetlepels Psyllium vezels
- 175 ml water
- Een mix van 100 gram noten (amandelen, hazelnoten of walnoten)
- Een mix van 150 gram zaden (sesamzaden, zonnebloemzaden, pompoenzaden)
- 50 gram lijnzaad
- 1 theelepel zeezout
- 3 eetlepels gesmolten kokosolie
- Handje vol rozijnen, gehakte dadels, abrikozen of chocola
Verwarm de oven op 175 graden. Mix het water met de Psyllium vezels en laat het 5 minuten staan (het wordt een dikke gel). Doe alle noten en zaden in een keukenmachine en maal deze grof.
Doe de noten en zadenmix in een kom en voeg de kokosolie en zout toe.
Roer goed door. Voeg de psyllium gel toe en roer nog een keer goed door. Zet 1 uur apart zodat de gel goed in de notenmix trekt. Verdeel het beslag in, bijvoorbeeld, muffinvormen en bak 45 minuten in de oven.
Smullen maar!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
23 februari 2016
pittige komkommer smoothie
13 november 2018
Heb jij last van schildklierklachten?
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
29 september 2022
Vermoeid, of weinig energie voordat je ongesteld wordt? Mijn 9 tips
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
27 augustus 2018
Kinderen gezonder laten eten
1 juli 2018
5 Tips om de week gezond door te komen!
23 mei 2019
Zwanger worden gaat sneller met deze tips!
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
28 december 2015
Winnen! Het boek “Make-up. My Story”
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
7 november 2014
Herfst weerstands Smoothie
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
25 juni 2015
Eivissa Food
26 juni 2016
Lief zijn voor je buik: 5 tips
13 augustus 2018
Zó voorkom je voedselverspilling in de supermarkt
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
17 december 2018
5 x tips om te ontprikkelen
24 juli 2019
Zijn ‘superfoods’ echt zo gezond?
10 februari 2020
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –