Ken jij ze al; de oathie? Dit is een heerlijk broodje zonder meel of tarwe. Het wordt namelijk gemaakt van havermoutvlokken, bessen, noten, lijnzaad en veel andere (glutenvrije) vezels! Uiterst geschikt voor iedereen met een gluten intolerantie; dit ‘nieuw soort brood’ kun je wel gewoon eten. En natuurlijk een heerlijke optie voor iedereen die wel eens wat anders wil dan ‘gewoon’ brood.
Tijd om zo’n oathie eens zelf te maken! Toch eerst maar eens proberen hoe het nieuwe brood smaakt? Bij de Bagels & Beans hebben ze volgens de redactie van VivOnline de lekkerste oathies! Het lekkerst is om de Oathie even in de oven of broodrooster te doen, zodat hij lekker warm en knapperig wordt.
Recept zelfgemaakte oathie
Het is handig als je psylliumvezels koopt. Hier kun je goed glutenvrij mee bakken. Als de vezels met water in aanraking komen vormen ze een geleiachtige substantie, wat zorgt voor een goede binding met andere ingrediënten. Ook hebben deze vezels een gunstige werking op de darmen. Psylliumvezels zijn onder andere te koop bij de Tuinen.
Ingrediënten
- 1 kop havermoutmoutvlokken
- 2 eetlepels Psyllium vezels
- 175 ml water
- Een mix van 100 gram noten (amandelen, hazelnoten of walnoten)
- Een mix van 150 gram zaden (sesamzaden, zonnebloemzaden, pompoenzaden)
- 50 gram lijnzaad
- 1 theelepel zeezout
- 3 eetlepels gesmolten kokosolie
- Handje vol rozijnen, gehakte dadels, abrikozen of chocola
Verwarm de oven op 175 graden. Mix het water met de Psyllium vezels en laat het 5 minuten staan (het wordt een dikke gel). Doe alle noten en zaden in een keukenmachine en maal deze grof.
Doe de noten en zadenmix in een kom en voeg de kokosolie en zout toe.
Roer goed door. Voeg de psyllium gel toe en roer nog een keer goed door. Zet 1 uur apart zodat de gel goed in de notenmix trekt. Verdeel het beslag in, bijvoorbeeld, muffinvormen en bak 45 minuten in de oven.
Smullen maar!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 september 2014
Gratis boek ’70 groene smoothies’
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
23 maart 2019
Heerlijk weekend receptje: een gezonde milkshake!
5 juni 2016
De juiste keuzes voor een fijne toekomst?
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
10 juli 2017
Koude(therapie) voor een gezond & fit lijf
29 september 2022
Vermoeid, of weinig energie voordat je ongesteld wordt? Mijn 9 tips
29 december 2017
De anti-kater pil
9 juni 2016
Rode linzensoep
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
23 juni 2020
Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
15 februari 2019
Je eetgewoontes aanpassen doe je zo!
30 november 2020
Sint is in het land! Tijd voor gezonde en glutenvrije pepernoten
1 januari 2018
Ik ga jou helpen Gezonder, Blijer en Slanker te worden
22 september 2015
Beste eitjes
22 december 2017
Een gezond Engels ontbijtje tijdens de feestdagen, het kan!
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
20 oktober 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –