Ken jij ze al; de oathie? Dit is een heerlijk broodje zonder meel of tarwe. Het wordt namelijk gemaakt van havermoutvlokken, bessen, noten, lijnzaad en veel andere (glutenvrije) vezels! Uiterst geschikt voor iedereen met een gluten intolerantie; dit ‘nieuw soort brood’ kun je wel gewoon eten. En natuurlijk een heerlijke optie voor iedereen die wel eens wat anders wil dan ‘gewoon’ brood.
Tijd om zo’n oathie eens zelf te maken! Toch eerst maar eens proberen hoe het nieuwe brood smaakt? Bij de Bagels & Beans hebben ze volgens de redactie van VivOnline de lekkerste oathies! Het lekkerst is om de Oathie even in de oven of broodrooster te doen, zodat hij lekker warm en knapperig wordt.
Recept zelfgemaakte oathie
Het is handig als je psylliumvezels koopt. Hier kun je goed glutenvrij mee bakken. Als de vezels met water in aanraking komen vormen ze een geleiachtige substantie, wat zorgt voor een goede binding met andere ingrediënten. Ook hebben deze vezels een gunstige werking op de darmen. Psylliumvezels zijn onder andere te koop bij de Tuinen.
Ingrediënten
- 1 kop havermoutmoutvlokken
- 2 eetlepels Psyllium vezels
- 175 ml water
- Een mix van 100 gram noten (amandelen, hazelnoten of walnoten)
- Een mix van 150 gram zaden (sesamzaden, zonnebloemzaden, pompoenzaden)
- 50 gram lijnzaad
- 1 theelepel zeezout
- 3 eetlepels gesmolten kokosolie
- Handje vol rozijnen, gehakte dadels, abrikozen of chocola
Verwarm de oven op 175 graden. Mix het water met de Psyllium vezels en laat het 5 minuten staan (het wordt een dikke gel). Doe alle noten en zaden in een keukenmachine en maal deze grof.
Doe de noten en zadenmix in een kom en voeg de kokosolie en zout toe.
Roer goed door. Voeg de psyllium gel toe en roer nog een keer goed door. Zet 1 uur apart zodat de gel goed in de notenmix trekt. Verdeel het beslag in, bijvoorbeeld, muffinvormen en bak 45 minuten in de oven.
Smullen maar!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
25 juni 2016
O help…de puistjeszone
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
16 september 2019
Portobelloburger met omelet en avocado, uit ‘Gezonder met Viv’
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
13 mei 2014
Healthy mom Nicolette van Dam
28 mei 2014
Bloemkool pizza
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
19 september 2017
DE KOELKAST, WAT BEWAAR JE ER NIET IN? DEZE 13 PRODUCTEN!
16 november 2016
Interview Vriendin
2 september 2016
INSPIRATIE VOOR EEN DAG ZONDER VLEES: CHILI SIN CARNE
23 februari 2016
Hongergevoel?
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
9 juli 2016
Sinaasappelkip (kids love it)
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
12 mei 2017
Let op: glutenvrij niet altijd gezond!
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
11 juni 2016
8 x tekenen van een gezonde relatie
18 juli 2022
Gezonde zomerse watermeloen mocktail
27 oktober 2018
Gluten, wat zijn dat nou eigenlijk?
12 september 2019
11 manieren waarop je samen met de kleintjes kan koken
22 mei 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –