Ken jij ze al; de oathie? Dit is een heerlijk broodje zonder meel of tarwe. Het wordt namelijk gemaakt van havermoutvlokken, bessen, noten, lijnzaad en veel andere (glutenvrije) vezels! Uiterst geschikt voor iedereen met een gluten intolerantie; dit ‘nieuw soort brood’ kun je wel gewoon eten. En natuurlijk een heerlijke optie voor iedereen die wel eens wat anders wil dan ‘gewoon’ brood.
Tijd om zo’n oathie eens zelf te maken! Toch eerst maar eens proberen hoe het nieuwe brood smaakt? Bij de Bagels & Beans hebben ze volgens de redactie van VivOnline de lekkerste oathies! Het lekkerst is om de Oathie even in de oven of broodrooster te doen, zodat hij lekker warm en knapperig wordt.
Recept zelfgemaakte oathie
Het is handig als je psylliumvezels koopt. Hier kun je goed glutenvrij mee bakken. Als de vezels met water in aanraking komen vormen ze een geleiachtige substantie, wat zorgt voor een goede binding met andere ingrediënten. Ook hebben deze vezels een gunstige werking op de darmen. Psylliumvezels zijn onder andere te koop bij de Tuinen.
Ingrediënten
- 1 kop havermoutmoutvlokken
- 2 eetlepels Psyllium vezels
- 175 ml water
- Een mix van 100 gram noten (amandelen, hazelnoten of walnoten)
- Een mix van 150 gram zaden (sesamzaden, zonnebloemzaden, pompoenzaden)
- 50 gram lijnzaad
- 1 theelepel zeezout
- 3 eetlepels gesmolten kokosolie
- Handje vol rozijnen, gehakte dadels, abrikozen of chocola
Verwarm de oven op 175 graden. Mix het water met de Psyllium vezels en laat het 5 minuten staan (het wordt een dikke gel). Doe alle noten en zaden in een keukenmachine en maal deze grof.
Doe de noten en zadenmix in een kom en voeg de kokosolie en zout toe.
Roer goed door. Voeg de psyllium gel toe en roer nog een keer goed door. Zet 1 uur apart zodat de gel goed in de notenmix trekt. Verdeel het beslag in, bijvoorbeeld, muffinvormen en bak 45 minuten in de oven.
Smullen maar!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
23 oktober 2015
Glutenvrije challenge: Barbara over haar coeliakie
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
11 september 2014
Eetdagboek review
25 januari 2015
Glutenintolerantie
4 oktober 2018
Het beste natuurlijke middel tegen constipatie!
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
15 augustus 2016
HEALTH Q&A: MARION PAUW
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
16 juni 2016
Pizza voor papa’s
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
24 augustus 2018
Moe: 8 tips om op te laden
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
30 augustus 2021
Endometriose: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
13 juli 2018
Fix (eerst) de basis
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
9 september 2019
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –