Ken jij ze al; de oathie? Dit is een heerlijk broodje zonder meel of tarwe. Het wordt namelijk gemaakt van havermoutvlokken, bessen, noten, lijnzaad en veel andere (glutenvrije) vezels! Uiterst geschikt voor iedereen met een gluten intolerantie; dit ‘nieuw soort brood’ kun je wel gewoon eten. En natuurlijk een heerlijke optie voor iedereen die wel eens wat anders wil dan ‘gewoon’ brood.
Tijd om zo’n oathie eens zelf te maken! Toch eerst maar eens proberen hoe het nieuwe brood smaakt? Bij de Bagels & Beans hebben ze volgens de redactie van VivOnline de lekkerste oathies! Het lekkerst is om de Oathie even in de oven of broodrooster te doen, zodat hij lekker warm en knapperig wordt.
Recept zelfgemaakte oathie
Het is handig als je psylliumvezels koopt. Hier kun je goed glutenvrij mee bakken. Als de vezels met water in aanraking komen vormen ze een geleiachtige substantie, wat zorgt voor een goede binding met andere ingrediënten. Ook hebben deze vezels een gunstige werking op de darmen. Psylliumvezels zijn onder andere te koop bij de Tuinen.
Ingrediënten
- 1 kop havermoutmoutvlokken
- 2 eetlepels Psyllium vezels
- 175 ml water
- Een mix van 100 gram noten (amandelen, hazelnoten of walnoten)
- Een mix van 150 gram zaden (sesamzaden, zonnebloemzaden, pompoenzaden)
- 50 gram lijnzaad
- 1 theelepel zeezout
- 3 eetlepels gesmolten kokosolie
- Handje vol rozijnen, gehakte dadels, abrikozen of chocola
Verwarm de oven op 175 graden. Mix het water met de Psyllium vezels en laat het 5 minuten staan (het wordt een dikke gel). Doe alle noten en zaden in een keukenmachine en maal deze grof.
Doe de noten en zadenmix in een kom en voeg de kokosolie en zout toe.
Roer goed door. Voeg de psyllium gel toe en roer nog een keer goed door. Zet 1 uur apart zodat de gel goed in de notenmix trekt. Verdeel het beslag in, bijvoorbeeld, muffinvormen en bak 45 minuten in de oven.
Smullen maar!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
29 oktober 2018
DIY: kokosnoot deodorant
9 september 2019
Dit chocolade noten blok is finger licking good
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
13 april 2020
5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
16 december 2019
Gezonde lunches voor de kindjes om mee naar school te nemen
24 juli 2019
Zijn ‘superfoods’ echt zo gezond?
4 december 2015
WINNEN! Mama’s Toverboek- en Tas; de magie van aromatherapie
25 april 2016
3 x video’s voor een OERsterk leven!
24 januari 2017
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
23 mei 2016
Wat staat er altijd in mijn koelkast?
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
30 september 2015
Glutenvrije maand
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
10 juni 2015
Raw kokos snack
24 augustus 2018
Moe: 8 tips om op te laden
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
13 januari 2021
Hoe een gezonde bloedsuikerspiegel je helpt met afvallen
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
23 augustus 2018
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –