Ken jij ze al; de oathie? Dit is een heerlijk broodje zonder meel of tarwe. Het wordt namelijk gemaakt van havermoutvlokken, bessen, noten, lijnzaad en veel andere (glutenvrije) vezels! Uiterst geschikt voor iedereen met een gluten intolerantie; dit ‘nieuw soort brood’ kun je wel gewoon eten. En natuurlijk een heerlijke optie voor iedereen die wel eens wat anders wil dan ‘gewoon’ brood.
Tijd om zo’n oathie eens zelf te maken! Toch eerst maar eens proberen hoe het nieuwe brood smaakt? Bij de Bagels & Beans hebben ze volgens de redactie van VivOnline de lekkerste oathies! Het lekkerst is om de Oathie even in de oven of broodrooster te doen, zodat hij lekker warm en knapperig wordt.
Recept zelfgemaakte oathie
Het is handig als je psylliumvezels koopt. Hier kun je goed glutenvrij mee bakken. Als de vezels met water in aanraking komen vormen ze een geleiachtige substantie, wat zorgt voor een goede binding met andere ingrediënten. Ook hebben deze vezels een gunstige werking op de darmen. Psylliumvezels zijn onder andere te koop bij de Tuinen.
Ingrediënten
- 1 kop havermoutmoutvlokken
- 2 eetlepels Psyllium vezels
- 175 ml water
- Een mix van 100 gram noten (amandelen, hazelnoten of walnoten)
- Een mix van 150 gram zaden (sesamzaden, zonnebloemzaden, pompoenzaden)
- 50 gram lijnzaad
- 1 theelepel zeezout
- 3 eetlepels gesmolten kokosolie
- Handje vol rozijnen, gehakte dadels, abrikozen of chocola
Verwarm de oven op 175 graden. Mix het water met de Psyllium vezels en laat het 5 minuten staan (het wordt een dikke gel). Doe alle noten en zaden in een keukenmachine en maal deze grof.
Doe de noten en zadenmix in een kom en voeg de kokosolie en zout toe.
Roer goed door. Voeg de psyllium gel toe en roer nog een keer goed door. Zet 1 uur apart zodat de gel goed in de notenmix trekt. Verdeel het beslag in, bijvoorbeeld, muffinvormen en bak 45 minuten in de oven.
Smullen maar!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
4 oktober 2021
Dit zijn de 10 gezondheidsvoordelen van kurkuma
25 maart 2014
Presentatie coaching
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
1 augustus 2017
Zelf de lekkerste matcha latte maken
17 juli 2015
Minder suiker: 5 tips!
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
14 augustus 2016
SPORTEN MET VIV: HIP ABDUCTION & KNEE LIFTS
13 oktober 2018
Sushi omelet
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
23 maart 2020
Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta
16 juli 2016
NECTARINE CLAFOUTIS: EASY & HEALTHY
29 april 2015
Cellulite, zo kom je er vanaf!
25 augustus 2018
Pannenkoekjes met verstopte courgette
10 februari 2020
De leukste cadeautips voor in de (healthy) keuken
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
8 september 2014
8 redenen om meer te bewegen!
29 november 2017
Eerste hulp bij kinderkwaaltjes! 100% natuurlijke remedie
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
4 november 2018
Zo hou je de liefde levendig!
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
14 februari 2017
Op deze manier krijg je schoon én gezond water uit de kraan!
26 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES MARIAN MUDDER
15 januari 2018
WINACTIE: Gezond drinken voor je kindjes
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
7 november 2015
Kurkuma is de superwortel en dit is waarom.
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
22 februari 2019
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –