Ken jij ze al; de oathie? Dit is een heerlijk broodje zonder meel of tarwe. Het wordt namelijk gemaakt van havermoutvlokken, bessen, noten, lijnzaad en veel andere (glutenvrije) vezels! Uiterst geschikt voor iedereen met een gluten intolerantie; dit ‘nieuw soort brood’ kun je wel gewoon eten. En natuurlijk een heerlijke optie voor iedereen die wel eens wat anders wil dan ‘gewoon’ brood.
Tijd om zo’n oathie eens zelf te maken! Toch eerst maar eens proberen hoe het nieuwe brood smaakt? Bij de Bagels & Beans hebben ze volgens de redactie van VivOnline de lekkerste oathies! Het lekkerst is om de Oathie even in de oven of broodrooster te doen, zodat hij lekker warm en knapperig wordt.
Recept zelfgemaakte oathie
Het is handig als je psylliumvezels koopt. Hier kun je goed glutenvrij mee bakken. Als de vezels met water in aanraking komen vormen ze een geleiachtige substantie, wat zorgt voor een goede binding met andere ingrediënten. Ook hebben deze vezels een gunstige werking op de darmen. Psylliumvezels zijn onder andere te koop bij de Tuinen.
Ingrediënten
- 1 kop havermoutmoutvlokken
- 2 eetlepels Psyllium vezels
- 175 ml water
- Een mix van 100 gram noten (amandelen, hazelnoten of walnoten)
- Een mix van 150 gram zaden (sesamzaden, zonnebloemzaden, pompoenzaden)
- 50 gram lijnzaad
- 1 theelepel zeezout
- 3 eetlepels gesmolten kokosolie
- Handje vol rozijnen, gehakte dadels, abrikozen of chocola
Verwarm de oven op 175 graden. Mix het water met de Psyllium vezels en laat het 5 minuten staan (het wordt een dikke gel). Doe alle noten en zaden in een keukenmachine en maal deze grof.
Doe de noten en zadenmix in een kom en voeg de kokosolie en zout toe.
Roer goed door. Voeg de psyllium gel toe en roer nog een keer goed door. Zet 1 uur apart zodat de gel goed in de notenmix trekt. Verdeel het beslag in, bijvoorbeeld, muffinvormen en bak 45 minuten in de oven.
Smullen maar!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
24 maart 2014
Inspiratie voor de Challenge
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
17 december 2018
5 x tips om te ontprikkelen
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
2 oktober 2018
Haal de groenten van het seizoen in huis!
23 februari 2016
Gezonde maaltijdsalade: Zweedse Healthy Plate
4 oktober 2017
Help mij water drinken
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
1 oktober 2021
10 dingen die iedere vrouw meer zou moeten eten
10 maart 2016
Welk effect heeft zout op je nieren?
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
2 juni 2021
10x eten tegen zonnebrand
7 september 2018
Hoe gelukkig ben jij?
22 maart 2019
Meer groenten eten is gezond, en zo doe je het!
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
27 november 2017
Deze gezonde chips van nori moet je proberen!
28 september 2018
Een feestje? Met deze tips hou je het gezond!
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
28 december 2015
Winnen! Het boek “Make-up. My Story”
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
18 juli 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –