Ken jij ze al; de oathie? Dit is een heerlijk broodje zonder meel of tarwe. Het wordt namelijk gemaakt van havermoutvlokken, bessen, noten, lijnzaad en veel andere (glutenvrije) vezels! Uiterst geschikt voor iedereen met een gluten intolerantie; dit ‘nieuw soort brood’ kun je wel gewoon eten. En natuurlijk een heerlijke optie voor iedereen die wel eens wat anders wil dan ‘gewoon’ brood.
Tijd om zo’n oathie eens zelf te maken! Toch eerst maar eens proberen hoe het nieuwe brood smaakt? Bij de Bagels & Beans hebben ze volgens de redactie van VivOnline de lekkerste oathies! Het lekkerst is om de Oathie even in de oven of broodrooster te doen, zodat hij lekker warm en knapperig wordt.
Recept zelfgemaakte oathie
Het is handig als je psylliumvezels koopt. Hier kun je goed glutenvrij mee bakken. Als de vezels met water in aanraking komen vormen ze een geleiachtige substantie, wat zorgt voor een goede binding met andere ingrediënten. Ook hebben deze vezels een gunstige werking op de darmen. Psylliumvezels zijn onder andere te koop bij de Tuinen.
Ingrediënten
- 1 kop havermoutmoutvlokken
- 2 eetlepels Psyllium vezels
- 175 ml water
- Een mix van 100 gram noten (amandelen, hazelnoten of walnoten)
- Een mix van 150 gram zaden (sesamzaden, zonnebloemzaden, pompoenzaden)
- 50 gram lijnzaad
- 1 theelepel zeezout
- 3 eetlepels gesmolten kokosolie
- Handje vol rozijnen, gehakte dadels, abrikozen of chocola
Verwarm de oven op 175 graden. Mix het water met de Psyllium vezels en laat het 5 minuten staan (het wordt een dikke gel). Doe alle noten en zaden in een keukenmachine en maal deze grof.
Doe de noten en zadenmix in een kom en voeg de kokosolie en zout toe.
Roer goed door. Voeg de psyllium gel toe en roer nog een keer goed door. Zet 1 uur apart zodat de gel goed in de notenmix trekt. Verdeel het beslag in, bijvoorbeeld, muffinvormen en bak 45 minuten in de oven.
Smullen maar!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
30 juni 2018
Grappige weetjes over gewicht verliezen
17 januari 2018
De griepepidemie te lijf! Welke 5 supplementen werken echt
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
6 april 2015
Wil jij een persoonlijk voedingsadvies van Viv?
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
14 juni 2016
Hoe blijf je jong, gezond en fit?
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
5 januari 2016
Een persoonlijk health consult boeken?
30 augustus 2021
Endometriose: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
22 december 2017
Een gezond Engels ontbijtje tijdens de feestdagen, het kan!
8 maart 2016
Detox kan elke dag
5 april 2016
Gezond starten met deze Acai Courgettesmoothie
26 mei 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
26 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES MARIAN MUDDER
23 oktober 2015
Doe mee met de recordpoging Fairtrade fruithappen!
9 februari 2016
Wat zegt jouw tong over je gezondheid?
24 augustus 2016
HET VERSCHIL TUSSEN BORSTVOEDING EN FLESVOEDING?
16 juli 2016
NECTARINE CLAFOUTIS: EASY & HEALTHY
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
5 februari 2016
Gezond haar en gezonde voeding
11 maart 2019
Wij zijn niet echt fan van soja en dit is waarom!
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
21 januari 2016
Get fit with HIIT
9 juli 2016
Sinaasappelkip (kids love it)
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
25 augustus 2015
Je bent wat je… drinkt!
25 juli 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –