Bij sommige vruchten word je alleen van de naam al blij. Passievrucht klinkt als liggen onder een palmboom met een verkoelend sapje in je hand. Dat is precies wat deze vrucht doet, het heeft namelijk een frisse zoetzure smaak.
Roots van de passievrucht
De passievrucht is een vrucht van de klimplant die familie is van de passieflora. De roots van deze vrucht liggen in Zuid-Amerika. Op heden wordt er vooral geïmporteerd vanuit Kenia, Venezuela, Ivoorkust en Zimbabwe.
Samenstelling
De samenstelling van deze vrucht bestaat uit een dikke schil waaronder het vruchtpulp verborgen zit. De vruchten hebben een rijke geur en smaak die knipoogt naar een combinatie van guave, citroen en ananas. Je herkent een rijpe exemplaar aan de rimpeligheid aan de buitenkant. Wil je hem nog even bewaren? Ga dan voor eentje die nog niet helemaal gerimpeld is, want vervolgens kun je hem nog 2 tot 3 dagen buiten de koeling laten doorrijpen.
Lekker tussendoortje
Door de hoge vitamine C en ijzergehalte is de vrucht ideaal voor een lage bloeddruk en ijzertekort. Ook is de vrucht rijk aan bètacaroteen, kalium en calcium. Passievrucht is ideaal als tussendoortje, 100 gram van dit fruit telt 52 calorieën.
Mix it up!
Je kan dit fruit eten door het doormidden te snijden en het vervolgens uit te lepelen. Het vruchtvlees en de pitten zijn de eetbare delen. Ook is de vrucht lekker om in je smoothie te doen. Mix sinaasappelsap, een banaan, gesneden ananas, wat kokosmelk en de passievrucht in een blender en je hebt een heerlijk tropisch sapje! (Nu de palmbomen nog..)
Tekst: Shanise de Ruiter
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
9 september 2016
KIKKERERWTEN BURGER
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
24 januari 2017
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
17 juli 2015
Minder suiker: 5 tips!
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
29 april 2019
Deze voeding is funest voor je hormonen
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
26 november 2018
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je te weinig slaapt
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
26 juni 2018
Welke supplementen neem je mee in je koffer?
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
20 juni 2016
3 x koffievervangers
23 maart 2015
Dopper winnen
26 januari 2016
Lekker rechargen met deze super smoothie!
9 augustus 2015
Herman over bonen
12 mei 2017
Let op: glutenvrij niet altijd gezond!
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
30 november 2020
Sint is in het land! Tijd voor gezonde en glutenvrije pepernoten
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
11 september 2014
Eetdagboek review
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
24 maart 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –