Bij sommige vruchten word je alleen van de naam al blij. Passievrucht klinkt als liggen onder een palmboom met een verkoelend sapje in je hand. Dat is precies wat deze vrucht doet, het heeft namelijk een frisse zoetzure smaak.
Roots van de passievrucht
De passievrucht is een vrucht van de klimplant die familie is van de passieflora. De roots van deze vrucht liggen in Zuid-Amerika. Op heden wordt er vooral geïmporteerd vanuit Kenia, Venezuela, Ivoorkust en Zimbabwe.
Samenstelling
De samenstelling van deze vrucht bestaat uit een dikke schil waaronder het vruchtpulp verborgen zit. De vruchten hebben een rijke geur en smaak die knipoogt naar een combinatie van guave, citroen en ananas. Je herkent een rijpe exemplaar aan de rimpeligheid aan de buitenkant. Wil je hem nog even bewaren? Ga dan voor eentje die nog niet helemaal gerimpeld is, want vervolgens kun je hem nog 2 tot 3 dagen buiten de koeling laten doorrijpen.
Lekker tussendoortje
Door de hoge vitamine C en ijzergehalte is de vrucht ideaal voor een lage bloeddruk en ijzertekort. Ook is de vrucht rijk aan bètacaroteen, kalium en calcium. Passievrucht is ideaal als tussendoortje, 100 gram van dit fruit telt 52 calorieën.
Mix it up!
Je kan dit fruit eten door het doormidden te snijden en het vervolgens uit te lepelen. Het vruchtvlees en de pitten zijn de eetbare delen. Ook is de vrucht lekker om in je smoothie te doen. Mix sinaasappelsap, een banaan, gesneden ananas, wat kokosmelk en de passievrucht in een blender en je hebt een heerlijk tropisch sapje! (Nu de palmbomen nog..)
Tekst: Shanise de Ruiter
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
14 maart 2018
Je hongercyclus onder controle krijgen
13 juli 2018
Fix (eerst) de basis
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
23 januari 2016
Paleo voor kids: zoete aardappel muffins
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
7 september 2018
Vitamines die je nodig hebt boven de 40
5 maart 2016
Ultiem geluk
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
1 februari 2016
Tip: Juiste maat houden
5 oktober 2018
Viv’s detox
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
22 februari 2019
Dit recept wil je maken: gezonde mugcake
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
13 november 2015
Vivians Rijstadvies
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
24 juni 2016
Sushi + donut = Sushidonut
24 juli 2019
Zijn ‘superfoods’ echt zo gezond?
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
2 september 2015
Lekker ontbijtje!
15 september 2019
Green Juice! Met dit drankje begin ik mijn dag
17 september 2018
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –