Bij sommige vruchten word je alleen van de naam al blij. Passievrucht klinkt als liggen onder een palmboom met een verkoelend sapje in je hand. Dat is precies wat deze vrucht doet, het heeft namelijk een frisse zoetzure smaak.
Roots van de passievrucht
De passievrucht is een vrucht van de klimplant die familie is van de passieflora. De roots van deze vrucht liggen in Zuid-Amerika. Op heden wordt er vooral geïmporteerd vanuit Kenia, Venezuela, Ivoorkust en Zimbabwe.
Samenstelling
De samenstelling van deze vrucht bestaat uit een dikke schil waaronder het vruchtpulp verborgen zit. De vruchten hebben een rijke geur en smaak die knipoogt naar een combinatie van guave, citroen en ananas. Je herkent een rijpe exemplaar aan de rimpeligheid aan de buitenkant. Wil je hem nog even bewaren? Ga dan voor eentje die nog niet helemaal gerimpeld is, want vervolgens kun je hem nog 2 tot 3 dagen buiten de koeling laten doorrijpen.
Lekker tussendoortje
Door de hoge vitamine C en ijzergehalte is de vrucht ideaal voor een lage bloeddruk en ijzertekort. Ook is de vrucht rijk aan bètacaroteen, kalium en calcium. Passievrucht is ideaal als tussendoortje, 100 gram van dit fruit telt 52 calorieën.
Mix it up!
Je kan dit fruit eten door het doormidden te snijden en het vervolgens uit te lepelen. Het vruchtvlees en de pitten zijn de eetbare delen. Ook is de vrucht lekker om in je smoothie te doen. Mix sinaasappelsap, een banaan, gesneden ananas, wat kokosmelk en de passievrucht in een blender en je hebt een heerlijk tropisch sapje! (Nu de palmbomen nog..)
Tekst: Shanise de Ruiter
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
25 oktober 2018
Voedingstips bij endometriose
31 maart 2015
Gifvrij eten
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
24 augustus 2018
Moe: 8 tips om op te laden
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
14 februari 2018
KAMILLE: super heilzaam en vooral bij rusteloosheid en keelpijn
23 maart 2020
Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta
26 november 2018
Wat gebeurt er als je geen zuivel eet?
9 april 2014
Ontzuren met thee
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
7 juni 2019
Waarom is melk niet zo goed voor elk?
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
13 juli 2016
NATUURLIJKE GRIP OP JE CYCLUS!
22 mei 2015
Smaak en kleuren
22 maart 2019
Meer groenten eten is gezond, en zo doe je het!
21 oktober 2018
Meer bewegen? 8 tips
1 november 2018
Wat doet massage met je lichaam?
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
21 februari 2017
Een extra energie boost nodig? Wij helpen je!
20 juni 2016
3 x koffievervangers
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
9 februari 2016
Wat zegt jouw tong over je gezondheid?
1 oktober 2021
10 dingen die iedere vrouw meer zou moeten eten
3 juli 2014
Gezond, lekker en simpel: bloemkoolrijst
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
12 juni 2019
Viv’s gezonde pannenkoek voor het hele gezin
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
25 mei 2015
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –