Bij sommige vruchten word je alleen van de naam al blij. Passievrucht klinkt als liggen onder een palmboom met een verkoelend sapje in je hand. Dat is precies wat deze vrucht doet, het heeft namelijk een frisse zoetzure smaak.
Roots van de passievrucht
De passievrucht is een vrucht van de klimplant die familie is van de passieflora. De roots van deze vrucht liggen in Zuid-Amerika. Op heden wordt er vooral geïmporteerd vanuit Kenia, Venezuela, Ivoorkust en Zimbabwe.
Samenstelling
De samenstelling van deze vrucht bestaat uit een dikke schil waaronder het vruchtpulp verborgen zit. De vruchten hebben een rijke geur en smaak die knipoogt naar een combinatie van guave, citroen en ananas. Je herkent een rijpe exemplaar aan de rimpeligheid aan de buitenkant. Wil je hem nog even bewaren? Ga dan voor eentje die nog niet helemaal gerimpeld is, want vervolgens kun je hem nog 2 tot 3 dagen buiten de koeling laten doorrijpen.
Lekker tussendoortje
Door de hoge vitamine C en ijzergehalte is de vrucht ideaal voor een lage bloeddruk en ijzertekort. Ook is de vrucht rijk aan bètacaroteen, kalium en calcium. Passievrucht is ideaal als tussendoortje, 100 gram van dit fruit telt 52 calorieën.
Mix it up!
Je kan dit fruit eten door het doormidden te snijden en het vervolgens uit te lepelen. Het vruchtvlees en de pitten zijn de eetbare delen. Ook is de vrucht lekker om in je smoothie te doen. Mix sinaasappelsap, een banaan, gesneden ananas, wat kokosmelk en de passievrucht in een blender en je hebt een heerlijk tropisch sapje! (Nu de palmbomen nog..)
Tekst: Shanise de Ruiter
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
5 januari 2015
Healthy home made green smoothie by Viv!
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
22 december 2017
Waarom ik 3 glazen water drink na het opstaan
28 september 2020
10 self-care rituelen die je daadwerkelijk kunt vasthouden
20 augustus 2019
BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen
6 juni 2016
Sapje van de maand: Love Energy
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
9 september 2014
Gratis boek ’70 groene smoothies’
23 december 2015
Gratis lezing: Geluk en succes in overvloed
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
26 juni 2018
Welke supplementen neem je mee in je koffer?
1 december 2018
Autisme: hoe kunnen onze darmen een positieve rol spelen?
28 juli 2016
CHIA ONTBIJTJE, RIJK AAN OMEGA-3!
13 januari 2017
Verminder je werkstress!
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
13 april 2020
5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen
8 september 2017
Scheiden is geen kinderspel: hoe zet je het kind centraal?
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
17 december 2015
Volg jij VivOnline? Win Viv’s kerstpakket!
19 augustus 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –