Doelen zijn makkelijk gesteld, het naleven hiervan is daarentegen een stuk moeilijker. Het is alweer bijna zomer en dat betekent vaak weer zo’n mooi lijstje met goals. Of het nu gaat om afvallen of gelukkiger zijn, grote kans dat dit soort dingen op jouw lijst staan. Maar hoe zorg je ervoor dat het deze keer echt gaat lukken? Hoe houd je je vast aan je doelen en wensen? Je leest het hier!

Planning

Eenvoudig maar waar: een goede planning is het halve werk! Een doel is vaak niet in één keer gehaald. Als het zo makkelijk had geweest had je dit namelijk al veel eerder gedaan. Het behalen van wensen/dromen/idealen of doelen gaat niet zonder slag of stoot. En dit is helemaal niet erg. Geef jezelf de tijd om ergens naartoe te leven. Plan je stappen en traceer het spoor. Sta stil bij iedere overwinning (hoe klein ook!), dit belooft een mooie reis te worden!

Motivatie

Laten we gewoon héél eerlijk zijn: Je zal je niet altijd gemotiveerd voelen. Ja, dat is zo. Verwacht niet van jezelf dat je altijd maar blij bent, wanneer de wekker een uur eerder gaat omdat je sportplannen hebt. Het is logisch dat je liever in je bed blijft liggen en niet al te veel zin hebt. Maar zin ‘moet’ je maken! Achteraf ben je jezelf namelijk dankbaar voor wat je gedaan hebt. Dit hoeft uiteraard niet over sporten te gaan, dit kan over van alles en nog wat gaan.

Teleurstelling

Dit is misschien wel de grootste reden waardoor wij onze doelen laten vervagen. Verwacht niet per direct verandering te zien in de verandering die jij maakt. De kilo’s vliegen nu eenmaal niet de deur uit, de gezonde maaltijd vind je misschien niet gelijk even smakelijk en die extra studie valt je eigenlijk een beetje zwaar. Laat je niet van de wijs brengen door eventuele teleurstellingen. Deze zullen komen maar ook gaan! Jouw doorzettingsvermogen wordt hoe dan ook beloond.

Tekst: Inga Stoit

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten