Deze zoete-aardappel frittata is toch wel 1 van mijn favoriete gerechten ui mijn boek ‘Gezonder met Viv’, voor zowel die gezellige lunch met vriendinnen, maar ook heerlijk als avond eten. Tevens kun je de restjes uiteraard de volgende dag prima meenemen naar je werk. En geloof me, ook nog eens heel makkelijk om te maken! Want ook ik, wil niet uren in de keuken staan. 🙂
Ik ken niemand die niet smult van deze zoete-aardappel frittata.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 zoete aardappelen
- 1 broccoli, in roosjes
- 1 ui
- 2 el boter
- 8 eieren
- 150 ml amandelmelk
- 10 g vers basilicum
- 100 g zachte geitenkaas
Benodigdheden:
Ovenbestendige koekenpan of quichevorm van 28 cm doorsnee
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op de grillstand tot 180 °C. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes.
- Kook de broccoliroosjes in ruim water met zout in 4 minuten beetgaar. Giet ze af en laat goed uitlekken.
- Maak de ui schoon en snipper fijn. Verhit boter in een ovenbestendige koekenpan, fruit de uien 5 minuten aan. Voeg de zoete aardappelen toe. Bak 10 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de laatste minuut de broccoliroosjes toe, breng op smaak met zout en peper.
- Klop de eieren in een kom met de amandelmelk los met een garde. Snijd het basilicum
fijn en roer 2/3 van de geitenkaas erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet het eimengsel over de groenten, verdeel met vork alle groenten gelijkmatig over de bodem van de pan. Brokkel de overige geitenkaas over de frittata. Zet 15 minuten in het midden van de oven totdat de bovenkant bruin kleurt en het ei gestold is.
TIP: Eet er een lekkere grote salade bij met sla, tomaatjes, avocado en geraspte wortel. De geitenkaas kun je weglaten of vervangen door echte buffelmozzarella.
Eet lekker! Benieuwd wat je van het gerecht vindt.
Meer hormoonproof recepten? Bestel het boek ‘Gezonder met Viv‘ hier.
Liefs, Vivian
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
8 januari 2016
Health & Beauty trend: ‘Oil pulling!’
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
21 juni 2015
Viv’s Raw Choco
5 januari 2016
Een persoonlijk health consult boeken?
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
28 augustus 2017
Rode linzensoep met spinazie en tomaten
19 april 2016
REVIEW: Recharge in 7 dagen!
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
18 juli 2022
Gezonde zomerse watermeloen mocktail
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
2 oktober 2018
Haal de groenten van het seizoen in huis!
18 februari 2017
Klachten bij kinderen door teveel suikers, wat drinkt jouw kind?
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
18 juli 2016
PERSOONLIJK INTERVIEW: MIJN GEZINSLEVEN
23 januari 2016
Paleo voor kids: zoete aardappel muffins
3 november 2018
Rode bietensoep met walnoten
29 augustus 2021
PCOS: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
26 september 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –