Deze zoete-aardappel frittata is toch wel 1 van mijn favoriete gerechten ui mijn boek ‘Gezonder met Viv’, voor zowel die gezellige lunch met vriendinnen, maar ook heerlijk als avond eten. Tevens kun je de restjes uiteraard de volgende dag prima meenemen naar je werk. En geloof me, ook nog eens heel makkelijk om te maken! Want ook ik, wil niet uren in de keuken staan. 🙂
Ik ken niemand die niet smult van deze zoete-aardappel frittata.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 zoete aardappelen
- 1 broccoli, in roosjes
- 1 ui
- 2 el boter
- 8 eieren
- 150 ml amandelmelk
- 10 g vers basilicum
- 100 g zachte geitenkaas
Benodigdheden:
Ovenbestendige koekenpan of quichevorm van 28 cm doorsnee
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op de grillstand tot 180 °C. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes.
- Kook de broccoliroosjes in ruim water met zout in 4 minuten beetgaar. Giet ze af en laat goed uitlekken.
- Maak de ui schoon en snipper fijn. Verhit boter in een ovenbestendige koekenpan, fruit de uien 5 minuten aan. Voeg de zoete aardappelen toe. Bak 10 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de laatste minuut de broccoliroosjes toe, breng op smaak met zout en peper.
- Klop de eieren in een kom met de amandelmelk los met een garde. Snijd het basilicum
fijn en roer 2/3 van de geitenkaas erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet het eimengsel over de groenten, verdeel met vork alle groenten gelijkmatig over de bodem van de pan. Brokkel de overige geitenkaas over de frittata. Zet 15 minuten in het midden van de oven totdat de bovenkant bruin kleurt en het ei gestold is.
TIP: Eet er een lekkere grote salade bij met sla, tomaatjes, avocado en geraspte wortel. De geitenkaas kun je weglaten of vervangen door echte buffelmozzarella.
Eet lekker! Benieuwd wat je van het gerecht vindt.
Meer hormoonproof recepten? Bestel het boek ‘Gezonder met Viv‘ hier.
Liefs, Vivian
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 september 2016
EEN SAPJE VOOR SNEL HERSTEL EN ‘ANTI-KATER’
8 september 2017
Gezonde leestip; The Blue Zones
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
11 januari 2017
Gezond eten op je werk lastig? Niet met deze tips!
10 augustus 2018
Wij willen ook testosteron!
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
2 september 2017
Laat je kind beter presteren door gezond te eten
8 mei 2014
Mom in shape
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
8 juli 2016
Carobe bonbonnetjes
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
5 juni 2016
De juiste keuzes voor een fijne toekomst?
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
17 december 2018
5 x tips om te ontprikkelen
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
5 februari 2021
Online masterclass PMS & Moodswings
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
22 januari 2019
Ben je moe, niet lekker, niet blij? Wij hebben tips voor je!
13 november 2017
Roomboter en zijn geneeskracht, dit wil je weten.
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
14 februari 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –