Deze zoete-aardappel frittata is toch wel 1 van mijn favoriete gerechten ui mijn boek ‘Gezonder met Viv’, voor zowel die gezellige lunch met vriendinnen, maar ook heerlijk als avond eten. Tevens kun je de restjes uiteraard de volgende dag prima meenemen naar je werk. En geloof me, ook nog eens heel makkelijk om te maken! Want ook ik, wil niet uren in de keuken staan. 🙂
Ik ken niemand die niet smult van deze zoete-aardappel frittata.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 zoete aardappelen
- 1 broccoli, in roosjes
- 1 ui
- 2 el boter
- 8 eieren
- 150 ml amandelmelk
- 10 g vers basilicum
- 100 g zachte geitenkaas
Benodigdheden:
Ovenbestendige koekenpan of quichevorm van 28 cm doorsnee
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op de grillstand tot 180 °C. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes.
- Kook de broccoliroosjes in ruim water met zout in 4 minuten beetgaar. Giet ze af en laat goed uitlekken.
- Maak de ui schoon en snipper fijn. Verhit boter in een ovenbestendige koekenpan, fruit de uien 5 minuten aan. Voeg de zoete aardappelen toe. Bak 10 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de laatste minuut de broccoliroosjes toe, breng op smaak met zout en peper.
- Klop de eieren in een kom met de amandelmelk los met een garde. Snijd het basilicum
fijn en roer 2/3 van de geitenkaas erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet het eimengsel over de groenten, verdeel met vork alle groenten gelijkmatig over de bodem van de pan. Brokkel de overige geitenkaas over de frittata. Zet 15 minuten in het midden van de oven totdat de bovenkant bruin kleurt en het ei gestold is.
TIP: Eet er een lekkere grote salade bij met sla, tomaatjes, avocado en geraspte wortel. De geitenkaas kun je weglaten of vervangen door echte buffelmozzarella.
Eet lekker! Benieuwd wat je van het gerecht vindt.
Meer hormoonproof recepten? Bestel het boek ‘Gezonder met Viv‘ hier.
Liefs, Vivian
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
17 juni 2019
Negen tips voor een zorgeloze menstruatie
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
6 september 2016
EEN HEERLIJKE SALTED CARAMEL SMOOTHIE
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
26 maart 2015
Zorg voor een BPA vrije waterfles!
3 september 2015
Boerenkoolchips
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
29 december 2019
8 redenen waarom koud afdouchen super gezond is
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
22 juni 2021
10 x spijsvertering tips voor op vakantie
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
7 mei 2015
Bikiniproof workout: touwtje springen!
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
16 september 2015
Tips voor een pijnvrije zwangerschap
4 juni 2015
Tip: Healthy Pleasures
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
13 augustus 2015
Homemade Hummus
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
17 juli 2015
Minder suiker: 5 tips!
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
17 juli 2022
2 x zomerse vis gerechten
16 september 2016
IDEE VOOR LUNCH OF DINER: FLUFFY PANNENKOEKEN
31 juli 2014
A kiwi a day…
15 oktober 2017
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –