Deze zoete-aardappel frittata is toch wel 1 van mijn favoriete gerechten ui mijn boek ‘Gezonder met Viv’, voor zowel die gezellige lunch met vriendinnen, maar ook heerlijk als avond eten. Tevens kun je de restjes uiteraard de volgende dag prima meenemen naar je werk. En geloof me, ook nog eens heel makkelijk om te maken! Want ook ik, wil niet uren in de keuken staan. 🙂
Ik ken niemand die niet smult van deze zoete-aardappel frittata.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 zoete aardappelen
- 1 broccoli, in roosjes
- 1 ui
- 2 el boter
- 8 eieren
- 150 ml amandelmelk
- 10 g vers basilicum
- 100 g zachte geitenkaas
Benodigdheden:
Ovenbestendige koekenpan of quichevorm van 28 cm doorsnee
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op de grillstand tot 180 °C. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes.
- Kook de broccoliroosjes in ruim water met zout in 4 minuten beetgaar. Giet ze af en laat goed uitlekken.
- Maak de ui schoon en snipper fijn. Verhit boter in een ovenbestendige koekenpan, fruit de uien 5 minuten aan. Voeg de zoete aardappelen toe. Bak 10 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de laatste minuut de broccoliroosjes toe, breng op smaak met zout en peper.
- Klop de eieren in een kom met de amandelmelk los met een garde. Snijd het basilicum
fijn en roer 2/3 van de geitenkaas erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet het eimengsel over de groenten, verdeel met vork alle groenten gelijkmatig over de bodem van de pan. Brokkel de overige geitenkaas over de frittata. Zet 15 minuten in het midden van de oven totdat de bovenkant bruin kleurt en het ei gestold is.
TIP: Eet er een lekkere grote salade bij met sla, tomaatjes, avocado en geraspte wortel. De geitenkaas kun je weglaten of vervangen door echte buffelmozzarella.
Eet lekker! Benieuwd wat je van het gerecht vindt.
Meer hormoonproof recepten? Bestel het boek ‘Gezonder met Viv‘ hier.
Liefs, Vivian
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
19 juni 2017
Bewegen op je werk!
3 december 2015
Ontgif je groenten
16 juli 2019
Comfort food: pittige Thaise pompoensoep
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
17 september 2015
Ontbijt ijs
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
12 januari 2020
Vitamine C helpt je bij griep (ook preventief)
3 juli 2020
7 tips voor een mooi en gezond gebit
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
24 juli 2019
Zijn ‘superfoods’ echt zo gezond?
8 december 2016
Wil jij ook meer gaan sporten? Ga voor een gezond 2017!
29 november 2017
Eerste hulp bij kinderkwaaltjes! 100% natuurlijke remedie
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
29 augustus 2021
PCOS: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
30 augustus 2021
Endometriose: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
6 april 2019
Jezelf gelukkig eten doe je zo!
3 oktober 2017
Weerstand booster Vitamine C(amu camu)!
17 december 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –