Deze zoete-aardappel frittata is toch wel 1 van mijn favoriete gerechten ui mijn boek ‘Gezonder met Viv’, voor zowel die gezellige lunch met vriendinnen, maar ook heerlijk als avond eten. Tevens kun je de restjes uiteraard de volgende dag prima meenemen naar je werk. En geloof me, ook nog eens heel makkelijk om te maken! Want ook ik, wil niet uren in de keuken staan. 🙂
Ik ken niemand die niet smult van deze zoete-aardappel frittata.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 zoete aardappelen
- 1 broccoli, in roosjes
- 1 ui
- 2 el boter
- 8 eieren
- 150 ml amandelmelk
- 10 g vers basilicum
- 100 g zachte geitenkaas
Benodigdheden:
Ovenbestendige koekenpan of quichevorm van 28 cm doorsnee
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op de grillstand tot 180 °C. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes.
- Kook de broccoliroosjes in ruim water met zout in 4 minuten beetgaar. Giet ze af en laat goed uitlekken.
- Maak de ui schoon en snipper fijn. Verhit boter in een ovenbestendige koekenpan, fruit de uien 5 minuten aan. Voeg de zoete aardappelen toe. Bak 10 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de laatste minuut de broccoliroosjes toe, breng op smaak met zout en peper.
- Klop de eieren in een kom met de amandelmelk los met een garde. Snijd het basilicum
fijn en roer 2/3 van de geitenkaas erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet het eimengsel over de groenten, verdeel met vork alle groenten gelijkmatig over de bodem van de pan. Brokkel de overige geitenkaas over de frittata. Zet 15 minuten in het midden van de oven totdat de bovenkant bruin kleurt en het ei gestold is.
TIP: Eet er een lekkere grote salade bij met sla, tomaatjes, avocado en geraspte wortel. De geitenkaas kun je weglaten of vervangen door echte buffelmozzarella.
Eet lekker! Benieuwd wat je van het gerecht vindt.
Meer hormoonproof recepten? Bestel het boek ‘Gezonder met Viv‘ hier.
Liefs, Vivian
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
2 januari 2018
Start 2018 met een heerlijke winterdetox!
16 maart 2019
Heerlijk om mee te nemen naar je werk: ei muffins!
1 juli 2018
5 Tips om de week gezond door te komen!
6 oktober 2014
Eetdagboek review
23 augustus 2015
In gesprek met dokter Leenarts
17 januari 2019
Kefir is goed voor je darmflora
1 december 2014
Recept: Herfstige salade!
31 oktober 2014
The Light Green Smoothie
13 november 2015
Vivians Rijstadvies
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
9 augustus 2016
ZOMERSE LIBIDO VERHOGENDE SMOOTHIE MET MACA & MANGO
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
15 februari 2019
Je eetgewoontes aanpassen doe je zo!
4 januari 2023
Heb jij symptomen van een vitamine B12 tekort?
10 september 2018
Dit is waarom CBD olie zo goed voor je is!
28 mei 2014
Bloemkool pizza
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
3 december 2020
PMS iedere maand een drama? Niet meer met Viv’s tips!
12 januari 2020
Vitamine C helpt je bij griep (ook preventief)
13 april 2016
Kom jij aan 10.000 stappen per dag?
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
18 mei 2014
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –