Deze zoete-aardappel frittata is toch wel 1 van mijn favoriete gerechten ui mijn boek ‘Gezonder met Viv’, voor zowel die gezellige lunch met vriendinnen, maar ook heerlijk als avond eten. Tevens kun je de restjes uiteraard de volgende dag prima meenemen naar je werk. En geloof me, ook nog eens heel makkelijk om te maken! Want ook ik, wil niet uren in de keuken staan. 🙂
Ik ken niemand die niet smult van deze zoete-aardappel frittata.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 zoete aardappelen
- 1 broccoli, in roosjes
- 1 ui
- 2 el boter
- 8 eieren
- 150 ml amandelmelk
- 10 g vers basilicum
- 100 g zachte geitenkaas
Benodigdheden:
Ovenbestendige koekenpan of quichevorm van 28 cm doorsnee
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op de grillstand tot 180 °C. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes.
- Kook de broccoliroosjes in ruim water met zout in 4 minuten beetgaar. Giet ze af en laat goed uitlekken.
- Maak de ui schoon en snipper fijn. Verhit boter in een ovenbestendige koekenpan, fruit de uien 5 minuten aan. Voeg de zoete aardappelen toe. Bak 10 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de laatste minuut de broccoliroosjes toe, breng op smaak met zout en peper.
- Klop de eieren in een kom met de amandelmelk los met een garde. Snijd het basilicum
fijn en roer 2/3 van de geitenkaas erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet het eimengsel over de groenten, verdeel met vork alle groenten gelijkmatig over de bodem van de pan. Brokkel de overige geitenkaas over de frittata. Zet 15 minuten in het midden van de oven totdat de bovenkant bruin kleurt en het ei gestold is.
TIP: Eet er een lekkere grote salade bij met sla, tomaatjes, avocado en geraspte wortel. De geitenkaas kun je weglaten of vervangen door echte buffelmozzarella.
Eet lekker! Benieuwd wat je van het gerecht vindt.
Meer hormoonproof recepten? Bestel het boek ‘Gezonder met Viv‘ hier.
Liefs, Vivian
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
21 juli 2015
Inspiratie gerecht van mama’s!
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
8 oktober 2018
De invloed van voeding op je nachtrust
1 december 2018
Autisme: hoe kunnen onze darmen een positieve rol spelen?
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
4 december 2015
WINNEN! Mama’s Toverboek- en Tas; de magie van aromatherapie
26 september 2018
Ben jij klaar voor een snel en gezond beauty ontbijtje?
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
12 juni 2014
Frisse juice
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
10 november 2015
Een gezonde leefstijl – gewoon in je broekzak!
22 september 2015
Beste eitjes
21 oktober 2018
Meer bewegen? 8 tips
21 december 2015
Mindful omgaan met tijd
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
7 mei 2014
‘Jammie’ recept
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
26 juli 2018
Echte Hollandse kruiden, zonder smaakversterkers
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
30 oktober 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –