Deze zoete-aardappel frittata is toch wel 1 van mijn favoriete gerechten ui mijn boek ‘Gezonder met Viv’, voor zowel die gezellige lunch met vriendinnen, maar ook heerlijk als avond eten. Tevens kun je de restjes uiteraard de volgende dag prima meenemen naar je werk. En geloof me, ook nog eens heel makkelijk om te maken! Want ook ik, wil niet uren in de keuken staan. 🙂
Ik ken niemand die niet smult van deze zoete-aardappel frittata.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 zoete aardappelen
- 1 broccoli, in roosjes
- 1 ui
- 2 el boter
- 8 eieren
- 150 ml amandelmelk
- 10 g vers basilicum
- 100 g zachte geitenkaas
Benodigdheden:
Ovenbestendige koekenpan of quichevorm van 28 cm doorsnee
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op de grillstand tot 180 °C. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes.
- Kook de broccoliroosjes in ruim water met zout in 4 minuten beetgaar. Giet ze af en laat goed uitlekken.
- Maak de ui schoon en snipper fijn. Verhit boter in een ovenbestendige koekenpan, fruit de uien 5 minuten aan. Voeg de zoete aardappelen toe. Bak 10 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de laatste minuut de broccoliroosjes toe, breng op smaak met zout en peper.
- Klop de eieren in een kom met de amandelmelk los met een garde. Snijd het basilicum
fijn en roer 2/3 van de geitenkaas erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet het eimengsel over de groenten, verdeel met vork alle groenten gelijkmatig over de bodem van de pan. Brokkel de overige geitenkaas over de frittata. Zet 15 minuten in het midden van de oven totdat de bovenkant bruin kleurt en het ei gestold is.
TIP: Eet er een lekkere grote salade bij met sla, tomaatjes, avocado en geraspte wortel. De geitenkaas kun je weglaten of vervangen door echte buffelmozzarella.
Eet lekker! Benieuwd wat je van het gerecht vindt.
Meer hormoonproof recepten? Bestel het boek ‘Gezonder met Viv‘ hier.
Liefs, Vivian
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
31 oktober 2018
Yoga maakt je vrolijk!
22 september 2015
Beste eitjes
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
3 juni 2016
10 x motiverende quotes!
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
9 november 2021
Buikpijn na het eten? Deze tips kunnen helpen!
13 maart 2014
Green Goddess Smooth
18 juli 2016
DORSTLESSENDE ZOMER JUICE MET WATERMELOEN
22 november 2015
4 x de beste boekentips voor iedere moeder!
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
20 juni 2016
3 x koffievervangers
13 augustus 2022
Heb je vaak last van gevoelige of pijnlijke borsten?
3 september 2018
Groente uit de zee is gezond! Maar waarom?
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
9 april 2021
PCOS? Dit doe je eraan!
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
26 april 2016
8 onverwachte voordelen van gelukkig zijn
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
8 maart 2016
Detox kan elke dag
6 maart 2019
Voel je je ongelukkig in je werk? Wij helpen je!
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
19 mei 2017
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –