Deze zoete-aardappel frittata is toch wel 1 van mijn favoriete gerechten ui mijn boek ‘Gezonder met Viv’, voor zowel die gezellige lunch met vriendinnen, maar ook heerlijk als avond eten. Tevens kun je de restjes uiteraard de volgende dag prima meenemen naar je werk. En geloof me, ook nog eens heel makkelijk om te maken! Want ook ik, wil niet uren in de keuken staan. 🙂
Ik ken niemand die niet smult van deze zoete-aardappel frittata.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 zoete aardappelen
- 1 broccoli, in roosjes
- 1 ui
- 2 el boter
- 8 eieren
- 150 ml amandelmelk
- 10 g vers basilicum
- 100 g zachte geitenkaas
Benodigdheden:
Ovenbestendige koekenpan of quichevorm van 28 cm doorsnee
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op de grillstand tot 180 °C. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes.
- Kook de broccoliroosjes in ruim water met zout in 4 minuten beetgaar. Giet ze af en laat goed uitlekken.
- Maak de ui schoon en snipper fijn. Verhit boter in een ovenbestendige koekenpan, fruit de uien 5 minuten aan. Voeg de zoete aardappelen toe. Bak 10 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de laatste minuut de broccoliroosjes toe, breng op smaak met zout en peper.
- Klop de eieren in een kom met de amandelmelk los met een garde. Snijd het basilicum
fijn en roer 2/3 van de geitenkaas erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet het eimengsel over de groenten, verdeel met vork alle groenten gelijkmatig over de bodem van de pan. Brokkel de overige geitenkaas over de frittata. Zet 15 minuten in het midden van de oven totdat de bovenkant bruin kleurt en het ei gestold is.
TIP: Eet er een lekkere grote salade bij met sla, tomaatjes, avocado en geraspte wortel. De geitenkaas kun je weglaten of vervangen door echte buffelmozzarella.
Eet lekker! Benieuwd wat je van het gerecht vindt.
Meer hormoonproof recepten? Bestel het boek ‘Gezonder met Viv‘ hier.
Liefs, Vivian
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
30 april 2014
ONE event!
3 juli 2014
Gezond, lekker en simpel: bloemkoolrijst
13 juli 2018
Homemade chocolade, easy does it!
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
13 maart 2014
Green Goddess Smooth
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
3 september 2018
Groente uit de zee is gezond! Maar waarom?
5 juni 2016
Sinner Sundae bananen (n)Ice cream
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
9 februari 2016
Wat zegt jouw tong over je gezondheid?
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
2 september 2015
Lekker ontbijtje!
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
8 maart 2016
Detox kan elke dag
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
22 juni 2021
10 x spijsvertering tips voor op vakantie
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
24 maart 2014
Inspiratie voor de Challenge
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
14 april 2019
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –