Deze zoete-aardappel frittata is toch wel 1 van mijn favoriete gerechten ui mijn boek ‘Gezonder met Viv’, voor zowel die gezellige lunch met vriendinnen, maar ook heerlijk als avond eten. Tevens kun je de restjes uiteraard de volgende dag prima meenemen naar je werk. En geloof me, ook nog eens heel makkelijk om te maken! Want ook ik, wil niet uren in de keuken staan. 🙂
Ik ken niemand die niet smult van deze zoete-aardappel frittata.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 zoete aardappelen
- 1 broccoli, in roosjes
- 1 ui
- 2 el boter
- 8 eieren
- 150 ml amandelmelk
- 10 g vers basilicum
- 100 g zachte geitenkaas
Benodigdheden:
Ovenbestendige koekenpan of quichevorm van 28 cm doorsnee
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op de grillstand tot 180 °C. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes.
- Kook de broccoliroosjes in ruim water met zout in 4 minuten beetgaar. Giet ze af en laat goed uitlekken.
- Maak de ui schoon en snipper fijn. Verhit boter in een ovenbestendige koekenpan, fruit de uien 5 minuten aan. Voeg de zoete aardappelen toe. Bak 10 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de laatste minuut de broccoliroosjes toe, breng op smaak met zout en peper.
- Klop de eieren in een kom met de amandelmelk los met een garde. Snijd het basilicum
fijn en roer 2/3 van de geitenkaas erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet het eimengsel over de groenten, verdeel met vork alle groenten gelijkmatig over de bodem van de pan. Brokkel de overige geitenkaas over de frittata. Zet 15 minuten in het midden van de oven totdat de bovenkant bruin kleurt en het ei gestold is.
TIP: Eet er een lekkere grote salade bij met sla, tomaatjes, avocado en geraspte wortel. De geitenkaas kun je weglaten of vervangen door echte buffelmozzarella.
Eet lekker! Benieuwd wat je van het gerecht vindt.
Meer hormoonproof recepten? Bestel het boek ‘Gezonder met Viv‘ hier.
Liefs, Vivian
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
8 september 2016
WAT IS PRECIES “GLUTENVRIJ” EN WAT NIET?
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
1 december 2018
Autisme: hoe kunnen onze darmen een positieve rol spelen?
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
6 juni 2022
Vitamine D staat op nummer 1
25 maart 2014
Presentatie coaching
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
19 juni 2019
25 Simpele dingen voor een gezonde levensstijl
7 augustus 2019
Ontgiften? Voeg deze voedingsmiddelen toe!
21 april 2019
Gezonde snack: Rauwe cacao, dadel en kokosballetjes
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
17 juli 2018
Viv’s gezonde Sangria
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
2 september 2015
Lekker ontbijtje!
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
23 augustus 2015
In gesprek met dokter Leenarts
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
21 augustus 2018
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –