Deze zoete-aardappel frittata is toch wel 1 van mijn favoriete gerechten ui mijn boek ‘Gezonder met Viv’, voor zowel die gezellige lunch met vriendinnen, maar ook heerlijk als avond eten. Tevens kun je de restjes uiteraard de volgende dag prima meenemen naar je werk. En geloof me, ook nog eens heel makkelijk om te maken! Want ook ik, wil niet uren in de keuken staan. 🙂
Ik ken niemand die niet smult van deze zoete-aardappel frittata.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 zoete aardappelen
- 1 broccoli, in roosjes
- 1 ui
- 2 el boter
- 8 eieren
- 150 ml amandelmelk
- 10 g vers basilicum
- 100 g zachte geitenkaas
Benodigdheden:
Ovenbestendige koekenpan of quichevorm van 28 cm doorsnee
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op de grillstand tot 180 °C. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes.
- Kook de broccoliroosjes in ruim water met zout in 4 minuten beetgaar. Giet ze af en laat goed uitlekken.
- Maak de ui schoon en snipper fijn. Verhit boter in een ovenbestendige koekenpan, fruit de uien 5 minuten aan. Voeg de zoete aardappelen toe. Bak 10 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de laatste minuut de broccoliroosjes toe, breng op smaak met zout en peper.
- Klop de eieren in een kom met de amandelmelk los met een garde. Snijd het basilicum
fijn en roer 2/3 van de geitenkaas erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet het eimengsel over de groenten, verdeel met vork alle groenten gelijkmatig over de bodem van de pan. Brokkel de overige geitenkaas over de frittata. Zet 15 minuten in het midden van de oven totdat de bovenkant bruin kleurt en het ei gestold is.
TIP: Eet er een lekkere grote salade bij met sla, tomaatjes, avocado en geraspte wortel. De geitenkaas kun je weglaten of vervangen door echte buffelmozzarella.
Eet lekker! Benieuwd wat je van het gerecht vindt.
Meer hormoonproof recepten? Bestel het boek ‘Gezonder met Viv‘ hier.
Liefs, Vivian
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
2 december 2016
Kom jij ook naar ons Health Event bij Fletcher??
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
17 juni 2019
Negen tips voor een zorgeloze menstruatie
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
13 oktober 2018
Sushi omelet
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
21 oktober 2018
Meer bewegen? 8 tips
3 februari 2022
Omega 3-6-9: Wat is de juiste verhouding?
4 oktober 2018
Bijenpollen: een van de meest voedzame superfoods
25 augustus 2018
Pannenkoekjes met verstopte courgette
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
27 november 2017
Deze gezonde chips van nori moet je proberen!
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
6 december 2018
4 x gezonde werkgewoonten die je dagelijks kunt toepassen
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
8 oktober 2022
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
19 juni 2017
Bewegen op je werk!
24 november 2018
Hoe gezond is een juice nou eigenlijk?
14 april 2020
Bional Stress Balans helpt in tijden van stress
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
17 september 2015
Ontbijt ijs
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
11 oktober 2022
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –