Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met gezond(er) eten. Of je nou net begint of al wat langer bezig bent, soms is het best lastig om de juiste gezonde keuzes te maken. Het liefst maken we goede keuzes die onze maaltijden eenvoudig gezonder maken, in plaats van minder gezond.

Door alkaliserende producten en producten met hoge voedingswaarden toe te voegen, wordt een maaltijd al snel gezonder. Het toevoegen van bekende kruiden aan een maaltijd is een vrij simpele manier om elke “standaard” maaltijd om te toveren tot een weldaad aan goede stoffen. Het gebruik van himalaya zout en goede olie helpen je lichaam te voorzien van voldoende mineralen en het verkrijgen van balans.

Door – met behulp van onderstaande producten – kleine veranderingen aan te brengen in je dagelijkse voedingspatroon verklein je de kans op maagzuur, geef je je immuunsysteem een boost en verzorg je je lichaam op een goede en gezonde manier.

Ode aan de kokos

Kokos kent veel gezondheidsvoordelen. Kokosvlees bevat veel vezels en proteïne. Het water is voorzien van elektrolyten (goede zouten) en de olie is antibacterieel, gaat ziekteverwekkers tegen en is schimmeldodend. Daarnaast helpt kokosolie bij het verlagen van het cholesterol en ondersteunt het de gezondheid van het hart.

Meer mineralen met Himalaya zout

Zout kan iets goeds zijn. Deze roze parel bevat maar liefst 84 mineralen die je lichaam helpen om de gezondheid te bevorderen. Het draagt onder andere bij aan het stabiel houden van je bloedsuiker en verbeterd slaappatronen.

Ondersteun je darmflora met gefermenteerde producten

Kokosyoghurt, miso, kefir, zuurkool, tempeh, kimchi en ga zo maar door. Al deze gefermenteerde voedingsmiddelen worden al eeuwen gebruikt om de darmflora te ondersteunen en te voorzien van voldoende enzymen.  Daarnaast ondersteunen deze producten het lichaam bij de opnamen van vitamines en mineralen.

Reinig met zeewier

Zeewier zoals Nori, Kelp, Dulse, Arame, Wakame en Kombu zijn rijk aan iodine dat bijdraagt aan gewichtsverlies en afname van cellulite. Zeewier werkt alkaliserend en elimineert schadelijk stoffen die in het lichaam rondzwerven. Daarnaast bevat zeewier tien keer meer calcium dan melk. 

Alkaliseer met algen

Chlorella,

, blauw-groene algen, rode algen. Allemaal voorbeelden van algen die rijk zijn aan vitamines en mineralen. Algen dragen bij aan de hersenfunctie, het ontgiften, de vermindering van maagzuur en de bloedcirculatie.

Meer vitaliteit met kiemen

Kiemen zijn kleine gezondheidsbommetjes vol met goede voedingsstoffen die bijdragen aan vitaliteit. Kiemen bevatten honderd keer meer enzymen dan fruit en rauwe groente. Deze enzymen zijn belangrijk bij de opname van meer vitamines, mineralen, aminozuren en goede vetten. Daarnaast zitten kiemen vol met proteïne. Kiemen zijn een welkome aanvulling op je voeding, omdat ze onder andere  je spijsvertering ondersteunen, je metabolisme een boost geven, gewichtsverlies ondersteunen, helpen het cholesterol en je bloeddruk te verlagen en bijdragen aan een mooie huid.

Genees met kruiden en specerijen

Kruiden en specerijen bevatten heel veel verschillende voedingsstoffen die bijdragen aan het immuunsysteem en een medicinale werking hebben.

  • Knoflook is onder andere een antibiotica en gaat virussen tegen.
  • Gember ondersteunt de bloedsomloop en vermindert pijn.
  • Cayennepeper vermindert migraine, ondersteunt het ontgiften van het lichaam en draagt bij aan gewichtsverlies.
  • Kaneel verlaagt de bloedsuiker en vermindert de kans op hartziekten.
  • Kurkuma is krachtig en draagt bij aan de spijsvertering. Daarnaast draagt het bij aan een zachte en gezonde huid.

Wil je meer weten over voedingsmiddelen die heel gezond voor je zijn? Lees dan snel hier verder.

Tekst: Myrthe van Til voor VIVONLINE

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten