Om de week praat Vivian met een bekende Nederlandse vrouw over haar voedingsstijl. Deze week is dat Renate Gerschtanowitz, presentatrice bij Show nieuws en ambassadeur voor UNICEF.
Voor Sapph heeft ze dit jaar haar eigen beach-, lingerie-, en loungewear collectie ontworpen. Samen met haar man Winston Gerschtanowitz heeft ze 2 zoontjes Julian & Benjamin.
Altijd in de koelkast
“Komkommer en paprika voor de kinderen en hummus.”
Van huis uit
“Aardappelen vlees en groenten. We moesten alles eten en zodoende lust ik eigenlijk alles nu. Af en toe kreeg mijn moeder trek in rijstepap en dan kookte ze een grote pan. Het was één van de weinige dingen die ik echt niet lustte maar nu kan ik het prima eten.”
Boodschappen
“Is een mengeling van de natuurwinkel en de normale supermarkt. Vlees haal ik bij de biologische boerderij. Dat proef je en vind ik ook een prettiger idee. Op zaterdagochtend halen we lekkere dingen en dan lekker lunchen met z’n allen.”
Koken
“Niet mijn hobby maar ik wil wel lekker eten en ik kan gelukkig goed improviseren in de keuken. Het gezin maak ik het gelukkigst met suddervlees en lekkere jus. Ook een kippetje uit de oven eten we graag. Mijn oudste is een echte lekkerbek en de jongste iets kieskeuriger maar uiteindelijk zijn het allebei goede eters.”
In de ‘broodtrommel’
“Spelt desembrood van de natuurwinkel, want mijn kinderen gaan niet zo goed op tarwe. Als ze ‘gewoon’ brood eten, dan eten ze er ook meteen 5 eer het een beetje vult.”
Eetpatroon
“Gezond, met mate, en genieten van wat je eet. Ik leef niet alleen maar op quinoa en groentesappen. Stom, vervelend en complete onzin. Ik vind af en toe echt dat we een beetje doorslaan in de superfoods en wat we allemaal niet meer ‘mogen’ eten. Het wordt een soort food snobisme. Ik vind dat wat je eet goed moet zijn, en als het kan met zo min mogelijk tussenstappen.”
Diëten
“Ik eet alles maar met mate; nooit de hele zak, fles, of meteen 5 bitterballen. Ik vind eten veel te gezellig om er altijd maar op te moeten letten. Gezond verstand en een beetje in balans blijven, dan kom je een heel eind.”
Koolhydraten
“Die eet ik ook. Ik sport, ik werk en ik heb 2 kinderen die ik gezond wil laten eten: wel altijd volkoren producten en niet de hele dag door.”
Ontbijt
”Het liefst een eitje. Gekookt of geroerd met crackers en hummus erbij.”
Sporten
“Ik doe drie keer in de week aan krachttraining om gezond te blijven en om mij fit te voelen.”
Million dollar tip
“Met de restanten groenten in de groentela aan het einde van de week een lekker soepje maken!”
Niet lekker
“Orgaanvlees en witte sauzen!”
Gezonde snack
“Gekookt eitje met zout of handje noten.”
Guilty pleasure
“Paprika ribbel chips, en dan het liefst met een koud glas melk.”
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
23 december 2015
Gratis lezing: Geluk en succes in overvloed
3 juli 2016
Ruzie in je relatie?
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
7 november 2015
Kurkuma is de superwortel en dit is waarom.
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
23 februari 2016
Hongergevoel?
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
10 maart 2016
Welk effect heeft zout op je nieren?
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
21 februari 2017
Een extra energie boost nodig? Wij helpen je!
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
22 maart 2019
Meer groenten eten is gezond, en zo doe je het!
18 augustus 2015
Slanke salade
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
2 juli 2014
Aan het infuus
1 februari 2016
Tip: Juiste maat houden
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
15 februari 2017
FRIET
7 september 2018
Hoe gelukkig ben jij?
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
14 juli 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –