Om de week praat Vivian met een bekende Nederlandse vrouw over haar voedingsstijl. Deze week is dat Renate Gerschtanowitz, presentatrice bij Show nieuws en ambassadeur voor UNICEF.
Voor Sapph heeft ze dit jaar haar eigen beach-, lingerie-, en loungewear collectie ontworpen. Samen met haar man Winston Gerschtanowitz heeft ze 2 zoontjes Julian & Benjamin.
Altijd in de koelkast
“Komkommer en paprika voor de kinderen en hummus.”
Van huis uit
“Aardappelen vlees en groenten. We moesten alles eten en zodoende lust ik eigenlijk alles nu. Af en toe kreeg mijn moeder trek in rijstepap en dan kookte ze een grote pan. Het was één van de weinige dingen die ik echt niet lustte maar nu kan ik het prima eten.”
Boodschappen
“Is een mengeling van de natuurwinkel en de normale supermarkt. Vlees haal ik bij de biologische boerderij. Dat proef je en vind ik ook een prettiger idee. Op zaterdagochtend halen we lekkere dingen en dan lekker lunchen met z’n allen.”
Koken
“Niet mijn hobby maar ik wil wel lekker eten en ik kan gelukkig goed improviseren in de keuken. Het gezin maak ik het gelukkigst met suddervlees en lekkere jus. Ook een kippetje uit de oven eten we graag. Mijn oudste is een echte lekkerbek en de jongste iets kieskeuriger maar uiteindelijk zijn het allebei goede eters.”
In de ‘broodtrommel’
“Spelt desembrood van de natuurwinkel, want mijn kinderen gaan niet zo goed op tarwe. Als ze ‘gewoon’ brood eten, dan eten ze er ook meteen 5 eer het een beetje vult.”
Eetpatroon
“Gezond, met mate, en genieten van wat je eet. Ik leef niet alleen maar op quinoa en groentesappen. Stom, vervelend en complete onzin. Ik vind af en toe echt dat we een beetje doorslaan in de superfoods en wat we allemaal niet meer ‘mogen’ eten. Het wordt een soort food snobisme. Ik vind dat wat je eet goed moet zijn, en als het kan met zo min mogelijk tussenstappen.”
Diëten
“Ik eet alles maar met mate; nooit de hele zak, fles, of meteen 5 bitterballen. Ik vind eten veel te gezellig om er altijd maar op te moeten letten. Gezond verstand en een beetje in balans blijven, dan kom je een heel eind.”
Koolhydraten
“Die eet ik ook. Ik sport, ik werk en ik heb 2 kinderen die ik gezond wil laten eten: wel altijd volkoren producten en niet de hele dag door.”
Ontbijt
”Het liefst een eitje. Gekookt of geroerd met crackers en hummus erbij.”
Sporten
“Ik doe drie keer in de week aan krachttraining om gezond te blijven en om mij fit te voelen.”
Million dollar tip
“Met de restanten groenten in de groentela aan het einde van de week een lekker soepje maken!”
Niet lekker
“Orgaanvlees en witte sauzen!”
Gezonde snack
“Gekookt eitje met zout of handje noten.”
Guilty pleasure
“Paprika ribbel chips, en dan het liefst met een koud glas melk.”
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
20 december 2016
3 x gezonde tussendoortjes tijdens de feestdagen!
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
10 februari 2020
De leukste cadeautips voor in de (healthy) keuken
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
3 november 2018
Rode bietensoep met walnoten
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
14 maart 2018
Je hongercyclus onder controle krijgen
13 juli 2015
Glutenvrij picknicken
30 oktober 2014
Quinoa ‘Mix ‘nd Match’ maaltijdsalade
16 juli 2019
Comfort food: pittige Thaise pompoensoep
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
21 februari 2017
Een extra energie boost nodig? Wij helpen je!
22 december 2017
Waarom ik 3 glazen water drink na het opstaan
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
25 januari 2017
Herstelrecept voor bijnieruitputting: vitamine C!
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
21 augustus 2018
Lekker ontbijt: appel-kaneel granola
25 juni 2015
Eivissa Food
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
26 juli 2018
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –