Om de week praat onze Vivian Reijs met een bekende Nederlandse vrouw over haar voedingsstijl. Deze week is dat Jetteke van Lexmond (36), getrouwd met Alex Jaspers en trotse mama van 2 zonen.
Als fashion editor reist Jetteke de wereld over om voor Vogue de mooiste shoots te maken en dat met de allermooiste modellen van de wereld. Samen met zus Lieke lanceerde ze twee jaar geleden een eigen sieradenlijn Lexmond VS Lexmond. Naast een succesvolle carrière is een gezonde leefstijl en biologische voeding, vaste prik in hun dagelijks leven.
Altijd in de koelkast
‘Fruit, groenten, witte wijn, roomboter, kwark, vleeswaren en kazen.’
Van huis uit…
‘…eten we altijd al erg gezond. Mijn moeder kan mega lekker koken, met zoveel liefde en smaak. Als zij een restaurantje zou beginnen dan zit het zeker altijd vol!’
Boodschappen
‘Ik doe graag boodschappen, bij de natuurwinkel en op de biologische markt, maar ook heb ik mijn favoriete adresjes voor vlees, brood en zoet.’
Koken
‘Ik houd van koken maar ik houd het wel simpel. Alle ingrediënten zijn biologisch en kies ik met zorg uit, dus met een simpele bereiding komen de smaken goed tot zijn recht.’
In de ‘broodtrommel’
‘De ene keer bruine boterhammen met kaas, en de andere keer een lekkere quinoa salade of couscous.’
Diëten
‘Af en toe doe ik een detox, even alle gifstoffen lozen. Een dieet heb ik verder niets mee, daar geloof ik niet in.’
Koolhydraten
‘Daar ben ik niet vies van; een goed brood of een mooie pasta, heerlijk!!’
Ontbijt
‘Het liefst iets met eieren! Mijn man en ik zijn best heel goed in omelet maken of granola met fruit en beetje kwark.’
Gewicht
‘Ik heb geen weegschaal, mijn kleding is mijn weegschaal net als de spiegel.
Sporten
‘Ik houd van bewegen in de buitenlucht. Ik fiets in plaats van de auto te gebruiken en op vakantie wandel ik graag.’
Million dollar tip
‘Eet alleen wat puur en onbewerkt is.’
Niet lekker
‘Orgaan vlees.’
80-20
‘Thuis eten versus uit eten. Ik ben gek op bepaalde restaurants en word graag verrast door de chef.’
Gezonde snack
‘Avocado halveren, beetje olijfolie erin, en afmaken met zout en chili flakes.’
Guilty pleasure
‘Taartjes, bonbons en warme chocolademelk met slagroom.’
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
22 december 2020
Blijf slank tijdens de kerst met onze tips!
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
10 juli 2017
Koude(therapie) voor een gezond & fit lijf
23 maart 2015
Leestip: Het Body Book van Cameron Diaz
16 december 2016
De leukste kerstinspiratie video
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
9 april 2021
PCOS? Dit doe je eraan!
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
23 februari 2016
Gezonde maaltijdsalade: Zweedse Healthy Plate
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
28 september 2020
10 self-care rituelen die je daadwerkelijk kunt vasthouden
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
4 februari 2016
De kracht van rauwe voeding
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
18 februari 2017
Klachten bij kinderen door teveel suikers, wat drinkt jouw kind?
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
4 oktober 2017
Help mij water drinken
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
20 augustus 2019
BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen
27 augustus 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –