Om de week praat onze Vivian Reijs met een bekende Nederlandse vrouw over haar voedingsstijl. Deze week is dat Jetteke van Lexmond (36), getrouwd met Alex Jaspers en trotse mama van 2 zonen.
Als fashion editor reist Jetteke de wereld over om voor Vogue de mooiste shoots te maken en dat met de allermooiste modellen van de wereld. Samen met zus Lieke lanceerde ze twee jaar geleden een eigen sieradenlijn Lexmond VS Lexmond. Naast een succesvolle carrière is een gezonde leefstijl en biologische voeding, vaste prik in hun dagelijks leven.
Altijd in de koelkast
‘Fruit, groenten, witte wijn, roomboter, kwark, vleeswaren en kazen.’
Van huis uit…
‘…eten we altijd al erg gezond. Mijn moeder kan mega lekker koken, met zoveel liefde en smaak. Als zij een restaurantje zou beginnen dan zit het zeker altijd vol!’
Boodschappen
‘Ik doe graag boodschappen, bij de natuurwinkel en op de biologische markt, maar ook heb ik mijn favoriete adresjes voor vlees, brood en zoet.’
Koken
‘Ik houd van koken maar ik houd het wel simpel. Alle ingrediënten zijn biologisch en kies ik met zorg uit, dus met een simpele bereiding komen de smaken goed tot zijn recht.’
In de ‘broodtrommel’
‘De ene keer bruine boterhammen met kaas, en de andere keer een lekkere quinoa salade of couscous.’
Diëten
‘Af en toe doe ik een detox, even alle gifstoffen lozen. Een dieet heb ik verder niets mee, daar geloof ik niet in.’
Koolhydraten
‘Daar ben ik niet vies van; een goed brood of een mooie pasta, heerlijk!!’
Ontbijt
‘Het liefst iets met eieren! Mijn man en ik zijn best heel goed in omelet maken of granola met fruit en beetje kwark.’
Gewicht
‘Ik heb geen weegschaal, mijn kleding is mijn weegschaal net als de spiegel.
Sporten
‘Ik houd van bewegen in de buitenlucht. Ik fiets in plaats van de auto te gebruiken en op vakantie wandel ik graag.’
Million dollar tip
‘Eet alleen wat puur en onbewerkt is.’
Niet lekker
‘Orgaan vlees.’
80-20
‘Thuis eten versus uit eten. Ik ben gek op bepaalde restaurants en word graag verrast door de chef.’
Gezonde snack
‘Avocado halveren, beetje olijfolie erin, en afmaken met zout en chili flakes.’
Guilty pleasure
‘Taartjes, bonbons en warme chocolademelk met slagroom.’
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
3 juli 2016
Een stralende huid en een slank lichaam!
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
17 maart 2017
Mijn favoriete afspeellijst tijdens een work-out
30 augustus 2021
Endometriose: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
12 januari 2019
Dit zijn de 7 voordelen van de sauna!
13 december 2015
huilbaby, astma, ADHD?? Wij hebben wat tips voor jou.
21 juli 2015
Inspiratie gerecht van mama’s!
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
24 oktober 2015
Zwangerschapstips!
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
8 september 2015
Recept: ‘ Recipe for Love ’
29 april 2015
Cellulite, zo kom je er vanaf!
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
30 januari 2019
Heb je last van slapeloosheid? Wij hebben 7 tips!
10 juni 2015
SLA: het kookboek
22 mei 2015
Smaak en kleuren
13 juli 2018
Homemade chocolade, easy does it!
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
8 mei 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –