Om de week praat onze Vivian Reijs met een bekende Nederlandse vrouw over haar voedingsstijl. Deze week is dat Jetteke van Lexmond (36), getrouwd met Alex Jaspers en trotse mama van 2 zonen.
Als fashion editor reist Jetteke de wereld over om voor Vogue de mooiste shoots te maken en dat met de allermooiste modellen van de wereld. Samen met zus Lieke lanceerde ze twee jaar geleden een eigen sieradenlijn Lexmond VS Lexmond. Naast een succesvolle carrière is een gezonde leefstijl en biologische voeding, vaste prik in hun dagelijks leven.
Altijd in de koelkast
‘Fruit, groenten, witte wijn, roomboter, kwark, vleeswaren en kazen.’
Van huis uit…
‘…eten we altijd al erg gezond. Mijn moeder kan mega lekker koken, met zoveel liefde en smaak. Als zij een restaurantje zou beginnen dan zit het zeker altijd vol!’
Boodschappen
‘Ik doe graag boodschappen, bij de natuurwinkel en op de biologische markt, maar ook heb ik mijn favoriete adresjes voor vlees, brood en zoet.’
Koken
‘Ik houd van koken maar ik houd het wel simpel. Alle ingrediënten zijn biologisch en kies ik met zorg uit, dus met een simpele bereiding komen de smaken goed tot zijn recht.’
In de ‘broodtrommel’
‘De ene keer bruine boterhammen met kaas, en de andere keer een lekkere quinoa salade of couscous.’
Diëten
‘Af en toe doe ik een detox, even alle gifstoffen lozen. Een dieet heb ik verder niets mee, daar geloof ik niet in.’
Koolhydraten
‘Daar ben ik niet vies van; een goed brood of een mooie pasta, heerlijk!!’
Ontbijt
‘Het liefst iets met eieren! Mijn man en ik zijn best heel goed in omelet maken of granola met fruit en beetje kwark.’
Gewicht
‘Ik heb geen weegschaal, mijn kleding is mijn weegschaal net als de spiegel.
Sporten
‘Ik houd van bewegen in de buitenlucht. Ik fiets in plaats van de auto te gebruiken en op vakantie wandel ik graag.’
Million dollar tip
‘Eet alleen wat puur en onbewerkt is.’
Niet lekker
‘Orgaan vlees.’
80-20
‘Thuis eten versus uit eten. Ik ben gek op bepaalde restaurants en word graag verrast door de chef.’
Gezonde snack
‘Avocado halveren, beetje olijfolie erin, en afmaken met zout en chili flakes.’
Guilty pleasure
‘Taartjes, bonbons en warme chocolademelk met slagroom.’
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
25 januari 2015
Glutenintolerantie
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
27 september 2018
Testimonial: Brenda over haar persoonlijk consult van Viv!
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
1 augustus 2017
Zelf de lekkerste matcha latte maken
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
4 december 2014
Foodtrends 2015
21 juli 2015
Inspiratie gerecht van mama’s!
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
14 november 2018
Chocolade smoothie met maar 4 ingrediënten!
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
10 juli 2019
Een gezonde voorraadkast: dit staat erin
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
12 maart 2020
Griep? Deze 5 supplementen werken echt!
13 augustus 2018
Zó voorkom je voedselverspilling in de supermarkt
13 januari 2017
Verminder je werkstress!
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
31 juli 2014
A kiwi a day…
12 juni 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –