Om de week praat onze Vivian Reijs met een bekende Nederlandse vrouw over haar voedingsstijl. Deze week is dat Jetteke van Lexmond (36), getrouwd met Alex Jaspers en trotse mama van 2 zonen.
Als fashion editor reist Jetteke de wereld over om voor Vogue de mooiste shoots te maken en dat met de allermooiste modellen van de wereld. Samen met zus Lieke lanceerde ze twee jaar geleden een eigen sieradenlijn Lexmond VS Lexmond. Naast een succesvolle carrière is een gezonde leefstijl en biologische voeding, vaste prik in hun dagelijks leven.
Altijd in de koelkast
‘Fruit, groenten, witte wijn, roomboter, kwark, vleeswaren en kazen.’
Van huis uit…
‘…eten we altijd al erg gezond. Mijn moeder kan mega lekker koken, met zoveel liefde en smaak. Als zij een restaurantje zou beginnen dan zit het zeker altijd vol!’
Boodschappen
‘Ik doe graag boodschappen, bij de natuurwinkel en op de biologische markt, maar ook heb ik mijn favoriete adresjes voor vlees, brood en zoet.’
Koken
‘Ik houd van koken maar ik houd het wel simpel. Alle ingrediënten zijn biologisch en kies ik met zorg uit, dus met een simpele bereiding komen de smaken goed tot zijn recht.’
In de ‘broodtrommel’
‘De ene keer bruine boterhammen met kaas, en de andere keer een lekkere quinoa salade of couscous.’
Diëten
‘Af en toe doe ik een detox, even alle gifstoffen lozen. Een dieet heb ik verder niets mee, daar geloof ik niet in.’
Koolhydraten
‘Daar ben ik niet vies van; een goed brood of een mooie pasta, heerlijk!!’
Ontbijt
‘Het liefst iets met eieren! Mijn man en ik zijn best heel goed in omelet maken of granola met fruit en beetje kwark.’
Gewicht
‘Ik heb geen weegschaal, mijn kleding is mijn weegschaal net als de spiegel.
Sporten
‘Ik houd van bewegen in de buitenlucht. Ik fiets in plaats van de auto te gebruiken en op vakantie wandel ik graag.’
Million dollar tip
‘Eet alleen wat puur en onbewerkt is.’
Niet lekker
‘Orgaan vlees.’
80-20
‘Thuis eten versus uit eten. Ik ben gek op bepaalde restaurants en word graag verrast door de chef.’
Gezonde snack
‘Avocado halveren, beetje olijfolie erin, en afmaken met zout en chili flakes.’
Guilty pleasure
‘Taartjes, bonbons en warme chocolademelk met slagroom.’
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
7 oktober 2015
Health Event in duurzaam Amsterdams hotel
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
10 juli 2017
Koude(therapie) voor een gezond & fit lijf
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
10 november 2015
Viv Health Event
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
30 augustus 2018
Gezonder leven doe je zo!
9 juli 2016
Sinaasappelkip (kids love it)
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
1 november 2018
Wat doet massage met je lichaam?
31 mei 2018
Gezond vegan chocolade ontbijtje
2 september 2018
Dagelijkse lichaamsbeweging is gezond!
24 juni 2016
Sushi + donut = Sushidonut
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
8 oktober 2018
De invloed van voeding op je nachtrust
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
8 december 2016
Tips met recepten om heerlijk te eten zonder suiker!
9 september 2016
KIKKERERWTEN BURGER
16 juli 2016
EEN ZOMER ZONDER SUIKER: 5 x TIPS!
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
12 maart 2015
Meet healthlover Rens Kroes!
25 juni 2016
O help…de puistjeszone
2 februari 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –