Om de week praat onze Vivian Reijs met een bekende Nederlandse vrouw over haar voedingsstijl. Deze week is dat Jetteke van Lexmond (36), getrouwd met Alex Jaspers en trotse mama van 2 zonen.
Als fashion editor reist Jetteke de wereld over om voor Vogue de mooiste shoots te maken en dat met de allermooiste modellen van de wereld. Samen met zus Lieke lanceerde ze twee jaar geleden een eigen sieradenlijn Lexmond VS Lexmond. Naast een succesvolle carrière is een gezonde leefstijl en biologische voeding, vaste prik in hun dagelijks leven.
Altijd in de koelkast
‘Fruit, groenten, witte wijn, roomboter, kwark, vleeswaren en kazen.’
Van huis uit…
‘…eten we altijd al erg gezond. Mijn moeder kan mega lekker koken, met zoveel liefde en smaak. Als zij een restaurantje zou beginnen dan zit het zeker altijd vol!’
Boodschappen
‘Ik doe graag boodschappen, bij de natuurwinkel en op de biologische markt, maar ook heb ik mijn favoriete adresjes voor vlees, brood en zoet.’
Koken
‘Ik houd van koken maar ik houd het wel simpel. Alle ingrediënten zijn biologisch en kies ik met zorg uit, dus met een simpele bereiding komen de smaken goed tot zijn recht.’
In de ‘broodtrommel’
‘De ene keer bruine boterhammen met kaas, en de andere keer een lekkere quinoa salade of couscous.’
Diëten
‘Af en toe doe ik een detox, even alle gifstoffen lozen. Een dieet heb ik verder niets mee, daar geloof ik niet in.’
Koolhydraten
‘Daar ben ik niet vies van; een goed brood of een mooie pasta, heerlijk!!’
Ontbijt
‘Het liefst iets met eieren! Mijn man en ik zijn best heel goed in omelet maken of granola met fruit en beetje kwark.’
Gewicht
‘Ik heb geen weegschaal, mijn kleding is mijn weegschaal net als de spiegel.
Sporten
‘Ik houd van bewegen in de buitenlucht. Ik fiets in plaats van de auto te gebruiken en op vakantie wandel ik graag.’
Million dollar tip
‘Eet alleen wat puur en onbewerkt is.’
Niet lekker
‘Orgaan vlees.’
80-20
‘Thuis eten versus uit eten. Ik ben gek op bepaalde restaurants en word graag verrast door de chef.’
Gezonde snack
‘Avocado halveren, beetje olijfolie erin, en afmaken met zout en chili flakes.’
Guilty pleasure
‘Taartjes, bonbons en warme chocolademelk met slagroom.’
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 januari 2016
Een liefdevol en veilig huis voor ieder kind!
17 december 2015
Strakke benen en billen?
23 juni 2020
Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen
10 november 2015
Viv Health Event
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
27 december 2021
7 tips om te detoxen na de feestdagen
13 februari 2018
De liefde van de man gaat door de maag: 16 X love food
19 september 2017
DE KOELKAST, WAT BEWAAR JE ER NIET IN? DEZE 13 PRODUCTEN!
14 april 2020
Bional Stress Balans helpt in tijden van stress
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
27 september 2018
Testimonial: Brenda over haar persoonlijk consult van Viv!
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
18 februari 2017
Klachten bij kinderen door teveel suikers, wat drinkt jouw kind?
3 juli 2020
7 tips voor een mooi en gezond gebit
20 december 2016
3 x gezonde tussendoortjes tijdens de feestdagen!
14 juni 2016
Hoe blijf je jong, gezond en fit?
13 juli 2018
Homemade chocolade, easy does it!
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
16 juli 2016
EEN ZOMER ZONDER SUIKER: 5 x TIPS!
12 juni 2019
Viv’s gezonde pannenkoek voor het hele gezin
20 augustus 2019
Mijn (kook)boek: Gezonder met Viv
7 mei 2015
Bikiniproof workout: touwtje springen!
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
12 september 2017
Recept: good for the brains food
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
6 juni 2019
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –