Om de week praat onze Vivian Reijs met een bekende Nederlandse vrouw over haar voedingsstijl. Deze week is dat Jetteke van Lexmond (36), getrouwd met Alex Jaspers en trotse mama van 2 zonen.
Als fashion editor reist Jetteke de wereld over om voor Vogue de mooiste shoots te maken en dat met de allermooiste modellen van de wereld. Samen met zus Lieke lanceerde ze twee jaar geleden een eigen sieradenlijn Lexmond VS Lexmond. Naast een succesvolle carrière is een gezonde leefstijl en biologische voeding, vaste prik in hun dagelijks leven.
Altijd in de koelkast
‘Fruit, groenten, witte wijn, roomboter, kwark, vleeswaren en kazen.’
Van huis uit…
‘…eten we altijd al erg gezond. Mijn moeder kan mega lekker koken, met zoveel liefde en smaak. Als zij een restaurantje zou beginnen dan zit het zeker altijd vol!’
Boodschappen
‘Ik doe graag boodschappen, bij de natuurwinkel en op de biologische markt, maar ook heb ik mijn favoriete adresjes voor vlees, brood en zoet.’
Koken
‘Ik houd van koken maar ik houd het wel simpel. Alle ingrediënten zijn biologisch en kies ik met zorg uit, dus met een simpele bereiding komen de smaken goed tot zijn recht.’
In de ‘broodtrommel’
‘De ene keer bruine boterhammen met kaas, en de andere keer een lekkere quinoa salade of couscous.’
Diëten
‘Af en toe doe ik een detox, even alle gifstoffen lozen. Een dieet heb ik verder niets mee, daar geloof ik niet in.’
Koolhydraten
‘Daar ben ik niet vies van; een goed brood of een mooie pasta, heerlijk!!’
Ontbijt
‘Het liefst iets met eieren! Mijn man en ik zijn best heel goed in omelet maken of granola met fruit en beetje kwark.’
Gewicht
‘Ik heb geen weegschaal, mijn kleding is mijn weegschaal net als de spiegel.
Sporten
‘Ik houd van bewegen in de buitenlucht. Ik fiets in plaats van de auto te gebruiken en op vakantie wandel ik graag.’
Million dollar tip
‘Eet alleen wat puur en onbewerkt is.’
Niet lekker
‘Orgaan vlees.’
80-20
‘Thuis eten versus uit eten. Ik ben gek op bepaalde restaurants en word graag verrast door de chef.’
Gezonde snack
‘Avocado halveren, beetje olijfolie erin, en afmaken met zout en chili flakes.’
Guilty pleasure
‘Taartjes, bonbons en warme chocolademelk met slagroom.’
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
24 juli 2019
Zijn ‘superfoods’ echt zo gezond?
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
23 maart 2020
Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
18 maart 2017
Krijg een beter huwelijk aan de hand van deze tips!
26 april 2019
Hoe ga je hoofdpijn te lijf met de juiste voeding?
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
3 september 2015
Gezonde chocopasta
28 april 2015
Boho-Tiffin voor jou!
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
23 mei 2019
Zwanger worden gaat sneller met deze tips!
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
15 maart 2019
Eet jij genoeg eiwitten? Wij helpen je!
10 november 2015
Een gezonde leefstijl – gewoon in je broekzak!
16 oktober 2018
Tijd voor een herfst detox!
8 september 2015
Healthy Kids
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
15 september 2019
Green Juice! Met dit drankje begin ik mijn dag
30 augustus 2017
Stralend slank door balans in je sekshormonen!
5 december 2016
Viv’s Healthbox: Het ideale cadeau voor onder de kerstboom!
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
25 januari 2017
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –