Om de week praat onze Vivian Reijs met een bekende Nederlandse vrouw over haar voedingsstijl. Deze week is dat Jetteke van Lexmond (36), getrouwd met Alex Jaspers en trotse mama van 2 zonen.
Als fashion editor reist Jetteke de wereld over om voor Vogue de mooiste shoots te maken en dat met de allermooiste modellen van de wereld. Samen met zus Lieke lanceerde ze twee jaar geleden een eigen sieradenlijn Lexmond VS Lexmond. Naast een succesvolle carrière is een gezonde leefstijl en biologische voeding, vaste prik in hun dagelijks leven.
Altijd in de koelkast
‘Fruit, groenten, witte wijn, roomboter, kwark, vleeswaren en kazen.’
Van huis uit…
‘…eten we altijd al erg gezond. Mijn moeder kan mega lekker koken, met zoveel liefde en smaak. Als zij een restaurantje zou beginnen dan zit het zeker altijd vol!’
Boodschappen
‘Ik doe graag boodschappen, bij de natuurwinkel en op de biologische markt, maar ook heb ik mijn favoriete adresjes voor vlees, brood en zoet.’
Koken
‘Ik houd van koken maar ik houd het wel simpel. Alle ingrediënten zijn biologisch en kies ik met zorg uit, dus met een simpele bereiding komen de smaken goed tot zijn recht.’
In de ‘broodtrommel’
‘De ene keer bruine boterhammen met kaas, en de andere keer een lekkere quinoa salade of couscous.’
Diëten
‘Af en toe doe ik een detox, even alle gifstoffen lozen. Een dieet heb ik verder niets mee, daar geloof ik niet in.’
Koolhydraten
‘Daar ben ik niet vies van; een goed brood of een mooie pasta, heerlijk!!’
Ontbijt
‘Het liefst iets met eieren! Mijn man en ik zijn best heel goed in omelet maken of granola met fruit en beetje kwark.’
Gewicht
‘Ik heb geen weegschaal, mijn kleding is mijn weegschaal net als de spiegel.
Sporten
‘Ik houd van bewegen in de buitenlucht. Ik fiets in plaats van de auto te gebruiken en op vakantie wandel ik graag.’
Million dollar tip
‘Eet alleen wat puur en onbewerkt is.’
Niet lekker
‘Orgaan vlees.’
80-20
‘Thuis eten versus uit eten. Ik ben gek op bepaalde restaurants en word graag verrast door de chef.’
Gezonde snack
‘Avocado halveren, beetje olijfolie erin, en afmaken met zout en chili flakes.’
Guilty pleasure
‘Taartjes, bonbons en warme chocolademelk met slagroom.’
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
17 december 2015
Strakke benen en billen?
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
27 juli 2018
9 x natuurlijke verkoeling bij zomerse hitte
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
6 april 2015
Wil jij een persoonlijk voedingsadvies van Viv?
29 april 2015
Cellulite, zo kom je er vanaf!
18 augustus 2018
Zomers aardbeienijs
24 november 2014
Hardlopen in het najaar: 5 tips
19 april 2016
REVIEW: Recharge in 7 dagen!
29 september 2022
Vermoeid, of weinig energie voordat je ongesteld wordt? Mijn 9 tips
24 januari 2017
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
8 december 2016
Tips met recepten om heerlijk te eten zonder suiker!
10 juni 2015
SLA: het kookboek
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
17 september 2015
Ontbijt ijs
25 juni 2016
O help…de puistjeszone
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
5 mei 2016
Waarom maakt buitenlucht gelukkig?
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
13 maart 2014
Green Goddess Smooth
18 juli 2016
PERSOONLIJK INTERVIEW: MIJN GEZINSLEVEN
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
26 juni 2016
Lief zijn voor je buik: 5 tips
13 april 2020
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –