Om de week praat onze Vivian Reijs met een bekende Nederlandse vrouw over haar voedingsstijl. Deze week is dat Jetteke van Lexmond (36), getrouwd met Alex Jaspers en trotse mama van 2 zonen.
Als fashion editor reist Jetteke de wereld over om voor Vogue de mooiste shoots te maken en dat met de allermooiste modellen van de wereld. Samen met zus Lieke lanceerde ze twee jaar geleden een eigen sieradenlijn Lexmond VS Lexmond. Naast een succesvolle carrière is een gezonde leefstijl en biologische voeding, vaste prik in hun dagelijks leven.
Altijd in de koelkast
‘Fruit, groenten, witte wijn, roomboter, kwark, vleeswaren en kazen.’
Van huis uit…
‘…eten we altijd al erg gezond. Mijn moeder kan mega lekker koken, met zoveel liefde en smaak. Als zij een restaurantje zou beginnen dan zit het zeker altijd vol!’
Boodschappen
‘Ik doe graag boodschappen, bij de natuurwinkel en op de biologische markt, maar ook heb ik mijn favoriete adresjes voor vlees, brood en zoet.’
Koken
‘Ik houd van koken maar ik houd het wel simpel. Alle ingrediënten zijn biologisch en kies ik met zorg uit, dus met een simpele bereiding komen de smaken goed tot zijn recht.’
In de ‘broodtrommel’
‘De ene keer bruine boterhammen met kaas, en de andere keer een lekkere quinoa salade of couscous.’
Diëten
‘Af en toe doe ik een detox, even alle gifstoffen lozen. Een dieet heb ik verder niets mee, daar geloof ik niet in.’
Koolhydraten
‘Daar ben ik niet vies van; een goed brood of een mooie pasta, heerlijk!!’
Ontbijt
‘Het liefst iets met eieren! Mijn man en ik zijn best heel goed in omelet maken of granola met fruit en beetje kwark.’
Gewicht
‘Ik heb geen weegschaal, mijn kleding is mijn weegschaal net als de spiegel.
Sporten
‘Ik houd van bewegen in de buitenlucht. Ik fiets in plaats van de auto te gebruiken en op vakantie wandel ik graag.’
Million dollar tip
‘Eet alleen wat puur en onbewerkt is.’
Niet lekker
‘Orgaan vlees.’
80-20
‘Thuis eten versus uit eten. Ik ben gek op bepaalde restaurants en word graag verrast door de chef.’
Gezonde snack
‘Avocado halveren, beetje olijfolie erin, en afmaken met zout en chili flakes.’
Guilty pleasure
‘Taartjes, bonbons en warme chocolademelk met slagroom.’
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
21 december 2015
Mindful omgaan met tijd
3 februari 2015
Op zoek naar suikervrije chocolade?
30 juni 2018
Grappige weetjes over gewicht verliezen
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
16 februari 2016
Net zoals de sterren naar de cupping dokter?
21 oktober 2018
Meer bewegen? 10 tips!
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
18 juli 2022
Gezonde zomerse watermeloen mocktail
6 april 2019
Jezelf gelukkig eten doe je zo!
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
21 juni 2016
Feiten en fabels: hoe schadelijk is Fytinezuur?
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
23 augustus 2015
Hotspot: Lotti’s
4 november 2018
Zo hou je de liefde levendig!
11 juli 2016
GEZONDE SNACKS VOOR DE VAKANTIE
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
19 december 2016
Inspiratie voor een kerstdiner
2 januari 2018
Start 2018 met een heerlijke winterdetox!
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
23 juni 2020
femke Van der velden –
Marijke de Kruijff –
Levering is goed, heb mail gestuurd voor weekmenu dat bij help ik val niet af hoort aan te vragen zoals ik had gelezen op instagram maar krijg mail dat ze niet ieder mailtje persoonlijk kunnen beantwoorden.
Marieke Griffioen –
Heb een vraag gesteld zowel via personal Message insta als via een reactie op een verhaal waar je vraagt of er vragen zijn. Nog steeds geen antwoord ontvangen.