Om de week praat Vivian met een bekende Nederlandse vrouw over haar voedingsstijl. Deze week is dat Miljuschka Witzenhausen (29), presentatrice, kookliefhebber en moeder van Rembrandt (4) en Felina (2). Begon haar tv-carrière ooit als vj bij TMF en heeft nu een eigen programma bij 24Kitchen: Miljuschka’s Food Trucks. Verder deelt ze haar kookgekte met ons op haar blog Foodmyfavoritedish.com
Flinke dame
‘In mijn TMF tijd was het een sport om zo min mogelijk te eten. Ik had een prima gewicht, maar was vaak heel gestrest en nukkig. Achteraf denk ik dat dat ook te maken had met het feit dat ik honger had. Inmiddels weegt ijdelheid niet meer op tegen het genot van eten. Met mijn zeventig kilo ben ik een flinke dame, maar ieder spekrandje of lovehandle is een investering in mijn kennis over eten.’
Invriezen
‘Ik vind het zonde om wijn weg te gooien. De halve glazen die aan het eind van de avond nog op tafel staan, vries ik in. Prima om mee te koken. Hetzelfde geldt voor de botten van kippen en ganzen die ik heb gebraden. Die bewaar ik en eens in de zoveel tijd trek ik daar een grote pan bouillon van.’
Ontdekking
‘De fantastische vanilleyoghurt van La Fermière, die ik normaal gesproken alleen in Frankrijk kon kopen, staat sinds kort ook in de schappen van de Albert Heijn. Toen ik dat ontdekte, heb ik een paar dagen op deze yoghurtjes geleefd. Zo gelukkig was ik.’
Rondje boodschappen
‘Als je zo’n type bent als ik, is boodschappen doen een tijdrovend klusje. Ik haal mijn vlees niet zomaar bij de supermarkt, maar bij slager Woorts in Amsterdam. En zo heb ik ook een vaste poelier, kaasboer en groentejuwelier. Maar de kant en klare granaatappelpitjes koop ik weer bij Albert Heijn. Die vind ik echt de ontdekking van de eeuw.’
Zwanger
‘Tijdens mijn eerste zwangerschap wilde ik heel graag weten waar mijn eten vandaan kwam. Ik wilde geen troep in mijn lichaam omdat daar dat kleine mensje groeide. Ik had ook mega veel honger, vierentwintig uur per dag. Dat was niet te doen. Ik werd ’s nachts wakker en dacht: appeltaart. En dan stond ik op om een appeltaart te bakken.’
Moeder natuur
‘Alles wat een moeder heeft, kun je eten. Groente en fruit komen van moeder natuur, vis, vlees en zuivel heeft een moeder en ook brood is prima. Als het gemaakt is van granen, zout, water en gist, is er niks aan de hand. Maar al die fabriekspakjes en –zakjes, die winstgevend zijn omdat producenten daar een patent op hebben, hebben geen moer te maken met hoe de natuur het bedoeld heeft.’
Guilty pleasure
‘Cheesecake maak ik zeker één keer per week. Altijd anders. Voor mij is cheesecake als een pizza: je kunt hem elke keer anders invullen. Favoriet is wel de Chocolate Caramel Cheesecake.”
Liever een haantje
‘Laatst was ik met een hele modieuze delegatie mee naar Saint Tropez. Iedereen had een mooie tas, behalve ik. Misschien moet ik daar ook eens aan gaan denken, dacht ik. Tot ik hoorde wat die tassen kosten; dat liep echt in de duizenden euro’s. Voor dat geld kun je zoveel lekkere haantjes en goede aardbeien kopen.’
Alles proeven
‘Mijn kinderen moeten overal drie hapjes van proeven. Ook al zijn het ieniemienie hapjes, zo leren ze in ieder geval de smaak kennen. Verder vind ik dat je er geen machtsstrijd van moet maken. Daarmee ontneem je jezelf als ouder het plezier van samenzijn en gezellig met je kinderen aan tafel eten.’
Altijd een goed ontbijt
‘Soms yoghurt met fruit, havermout, zelfgemaakte granola of speltflakes. Of ik maak pannenkoeken, wentelteefjes, omeletjes of gebakken eieren met spek. Maar nooit een gewone boterham met pindakaas. Ik ga nog liever in mijn pyjama de deur uit met ongewassen, ongekamde haren dan dat ik van huis ga zonder fatsoenlijk ontbijt. Dat vind ik zo’n armoede.’
Million dollar tip
‘Ga terug die keuken in. Het is goedkoper om een pizza te halen dan om er één te maken. Maar als je het niet zelf maakt weet je niet wat er in zit.’
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
29 september 2022
Vermoeid, of weinig energie voordat je ongesteld wordt? Mijn 9 tips
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
9 april 2021
PCOS? Dit doe je eraan!
25 augustus 2015
Je bent wat je… drinkt!
23 juni 2020
Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
15 september 2019
Green Juice! Met dit drankje begin ik mijn dag
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
20 augustus 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
5 maart 2016
Ultiem geluk
10 februari 2020
Molybdeen: onbekend maar essentieel voor je gezondheid
16 december 2016
De leukste kerstinspiratie video
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
14 april 2020
Bional Stress Balans helpt in tijden van stress
16 juli 2016
EEN ZOMER ZONDER SUIKER: 5 x TIPS!
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
31 mei 2017
Groene grapefruit smoothie
21 november 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –