Om de week praat Vivian met een bekende Nederlandse vrouw over haar voedingsstijl. Deze week is dat Miljuschka Witzenhausen (29), presentatrice, kookliefhebber en moeder van Rembrandt (4) en Felina (2). Begon haar tv-carrière ooit als vj bij TMF en heeft nu een eigen programma bij 24Kitchen: Miljuschka’s Food Trucks. Verder deelt ze haar kookgekte met ons op haar blog Foodmyfavoritedish.com
Flinke dame
‘In mijn TMF tijd was het een sport om zo min mogelijk te eten. Ik had een prima gewicht, maar was vaak heel gestrest en nukkig. Achteraf denk ik dat dat ook te maken had met het feit dat ik honger had. Inmiddels weegt ijdelheid niet meer op tegen het genot van eten. Met mijn zeventig kilo ben ik een flinke dame, maar ieder spekrandje of lovehandle is een investering in mijn kennis over eten.’
Invriezen
‘Ik vind het zonde om wijn weg te gooien. De halve glazen die aan het eind van de avond nog op tafel staan, vries ik in. Prima om mee te koken. Hetzelfde geldt voor de botten van kippen en ganzen die ik heb gebraden. Die bewaar ik en eens in de zoveel tijd trek ik daar een grote pan bouillon van.’
Ontdekking
‘De fantastische vanilleyoghurt van La Fermière, die ik normaal gesproken alleen in Frankrijk kon kopen, staat sinds kort ook in de schappen van de Albert Heijn. Toen ik dat ontdekte, heb ik een paar dagen op deze yoghurtjes geleefd. Zo gelukkig was ik.’
Rondje boodschappen
‘Als je zo’n type bent als ik, is boodschappen doen een tijdrovend klusje. Ik haal mijn vlees niet zomaar bij de supermarkt, maar bij slager Woorts in Amsterdam. En zo heb ik ook een vaste poelier, kaasboer en groentejuwelier. Maar de kant en klare granaatappelpitjes koop ik weer bij Albert Heijn. Die vind ik echt de ontdekking van de eeuw.’
Zwanger
‘Tijdens mijn eerste zwangerschap wilde ik heel graag weten waar mijn eten vandaan kwam. Ik wilde geen troep in mijn lichaam omdat daar dat kleine mensje groeide. Ik had ook mega veel honger, vierentwintig uur per dag. Dat was niet te doen. Ik werd ’s nachts wakker en dacht: appeltaart. En dan stond ik op om een appeltaart te bakken.’
Moeder natuur
‘Alles wat een moeder heeft, kun je eten. Groente en fruit komen van moeder natuur, vis, vlees en zuivel heeft een moeder en ook brood is prima. Als het gemaakt is van granen, zout, water en gist, is er niks aan de hand. Maar al die fabriekspakjes en –zakjes, die winstgevend zijn omdat producenten daar een patent op hebben, hebben geen moer te maken met hoe de natuur het bedoeld heeft.’
Guilty pleasure
‘Cheesecake maak ik zeker één keer per week. Altijd anders. Voor mij is cheesecake als een pizza: je kunt hem elke keer anders invullen. Favoriet is wel de Chocolate Caramel Cheesecake.”
Liever een haantje
‘Laatst was ik met een hele modieuze delegatie mee naar Saint Tropez. Iedereen had een mooie tas, behalve ik. Misschien moet ik daar ook eens aan gaan denken, dacht ik. Tot ik hoorde wat die tassen kosten; dat liep echt in de duizenden euro’s. Voor dat geld kun je zoveel lekkere haantjes en goede aardbeien kopen.’
Alles proeven
‘Mijn kinderen moeten overal drie hapjes van proeven. Ook al zijn het ieniemienie hapjes, zo leren ze in ieder geval de smaak kennen. Verder vind ik dat je er geen machtsstrijd van moet maken. Daarmee ontneem je jezelf als ouder het plezier van samenzijn en gezellig met je kinderen aan tafel eten.’
Altijd een goed ontbijt
‘Soms yoghurt met fruit, havermout, zelfgemaakte granola of speltflakes. Of ik maak pannenkoeken, wentelteefjes, omeletjes of gebakken eieren met spek. Maar nooit een gewone boterham met pindakaas. Ik ga nog liever in mijn pyjama de deur uit met ongewassen, ongekamde haren dan dat ik van huis ga zonder fatsoenlijk ontbijt. Dat vind ik zo’n armoede.’
Million dollar tip
‘Ga terug die keuken in. Het is goedkoper om een pizza te halen dan om er één te maken. Maar als je het niet zelf maakt weet je niet wat er in zit.’
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 juni 2019
25 Simpele dingen voor een gezonde levensstijl
25 januari 2019
Winterhanden en wintertenen? Check je schildklier!
10 februari 2020
Molybdeen: onbekend maar essentieel voor je gezondheid
18 juli 2016
DORSTLESSENDE ZOMER JUICE MET WATERMELOEN
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
10 augustus 2018
Wij willen ook testosteron!
7 november 2014
Herfst weerstands Smoothie
25 juni 2015
Eivissa Food
19 april 2016
REVIEW: Recharge in 7 dagen!
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
10 februari 2020
De leukste cadeautips voor in de (healthy) keuken
16 september 2016
IDEE VOOR LUNCH OF DINER: FLUFFY PANNENKOEKEN
6 juni 2022
Vitamine D staat op nummer 1
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
21 augustus 2017
EEN KORTE(RE) VERKOUDHEID MET DEZE TIPS
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
5 oktober 2018
Viv’s detox
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
31 maart 2016
Groene tip: tandenpoetsen met bamboe
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
27 december 2021
7 tips om te detoxen na de feestdagen
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
11 april 2014
Het aspergeseizoen is geopend!
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
29 april 2019
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –