Vrijwel iedereen is ondertussen bekend met amandelpasta maar helaas geldt dit nog niet voor tahin. Je eet er waarschijnlijk wel al van zonder dat je er erg in hebt. Het zit namelijk in hummus, sterker nog: naast de kikkererwten is tahin het hoofdbestanddeel. Dus wat is het precies en hoe gebruik je het?
Tahin
Tahin is een pasta gemaakt van sesamzaad. Je kunt het vergelijken met amandelpasta maar het zijn in dit geval vermalen sesamzaadjes. En daarnaast is het dunner vergeleken met andere noten spreads. Deze spread is heerlijk over cake, bananenbrood, in smoothies en over gerechten. Naast dat het in hummus zit kun je er dus nog vele kanten mee op.
Hoe smaakt het?
Tahin smaakt hartig, licht nootachtig en daarnaast heerlijk romig en vol. Je kunt het makkelijk uit potten lepelen en de echte liefhebber kan het zelfs uitlepelen alsof het appelmoes is. Want zo lekker kan tahin zijn!
Dus hoe gebruik je het?
Gebruik het zoals jij het wil! Er zijn mensen die het door hun havermout doen en over diverse maaltijden strooien. Tahin is daarnaast ook een ideale basis voor andere sauzen. Je kunt dit bijvoorbeeld mengen met olijfolie of azijn en dit over diverse gerechten schenken. Maar het smaakt ook super op zoete lekkernijen als brownies of bananenbroden.
Waar koop ik het?
Je kunt het tegenwoordig vrijwel overal kopen. De grootste supermarkten hebben het, de Turkse groenteboer en ook de biologische winkel. Vraag de winkelier naar sesampasta en hij of zij zal je deze wijzen.
& last but not least
Tahin is rijk aan gezonde vetten, de gezonde oliën drijven vaak op de oppervlakte van de pot. Schrik dus niet als je de laag olie ziet, het is een kwestie van roeren en daarmee krijg je de substantie die je wil. Tast lekker toe!
LEES OOK: 6 redenen waarom afvallen niet lukt als je op het ketogeen dieet bent (en hoe je dit oplost).
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 maart 2020
Griep? Deze 5 supplementen werken echt!
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
10 februari 2020
Molybdeen: onbekend maar essentieel voor je gezondheid
7 september 2016
10 TIPS VOOR EEN EXTRA LANG ZOMERGEVOEL
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
23 augustus 2018
Passievrucht: alles wat je moet weten over dit leuke fruitstuk
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
6 april 2019
Jezelf gelukkig eten doe je zo!
31 mei 2016
Perfecte spijsvertering booster
19 juni 2017
Bewegen op je werk!
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
7 oktober 2015
Health Event in duurzaam Amsterdams hotel
16 maart 2019
Heerlijk om mee te nemen naar je werk: ei muffins!
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
16 december 2016
De leukste kerstinspiratie video
28 december 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –