Vrijwel iedereen is ondertussen bekend met amandelpasta maar helaas geldt dit nog niet voor tahin. Je eet er waarschijnlijk wel al van zonder dat je er erg in hebt. Het zit namelijk in hummus, sterker nog: naast de kikkererwten is tahin het hoofdbestanddeel. Dus wat is het precies en hoe gebruik je het?
Tahin
Tahin is een pasta gemaakt van sesamzaad. Je kunt het vergelijken met amandelpasta maar het zijn in dit geval vermalen sesamzaadjes. En daarnaast is het dunner vergeleken met andere noten spreads. Deze spread is heerlijk over cake, bananenbrood, in smoothies en over gerechten. Naast dat het in hummus zit kun je er dus nog vele kanten mee op.
Hoe smaakt het?
Tahin smaakt hartig, licht nootachtig en daarnaast heerlijk romig en vol. Je kunt het makkelijk uit potten lepelen en de echte liefhebber kan het zelfs uitlepelen alsof het appelmoes is. Want zo lekker kan tahin zijn!
Dus hoe gebruik je het?
Gebruik het zoals jij het wil! Er zijn mensen die het door hun havermout doen en over diverse maaltijden strooien. Tahin is daarnaast ook een ideale basis voor andere sauzen. Je kunt dit bijvoorbeeld mengen met olijfolie of azijn en dit over diverse gerechten schenken. Maar het smaakt ook super op zoete lekkernijen als brownies of bananenbroden.
Waar koop ik het?
Je kunt het tegenwoordig vrijwel overal kopen. De grootste supermarkten hebben het, de Turkse groenteboer en ook de biologische winkel. Vraag de winkelier naar sesampasta en hij of zij zal je deze wijzen.
& last but not least
Tahin is rijk aan gezonde vetten, de gezonde oliën drijven vaak op de oppervlakte van de pot. Schrik dus niet als je de laag olie ziet, het is een kwestie van roeren en daarmee krijg je de substantie die je wil. Tast lekker toe!
LEES OOK: 6 redenen waarom afvallen niet lukt als je op het ketogeen dieet bent (en hoe je dit oplost).
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
20 juni 2015
Lazy Sushi
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
16 mei 2014
Frisse vegan quinoasalade met mango
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
4 oktober 2021
Dit zijn de 10 gezondheidsvoordelen van kurkuma
1 september 2019
Dit wil je eten om de hersenen zo gezond mogelijk te houden
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
4 juli 2014
Glutenvrije hotspots in Tilburg
21 januari 2023
6 tips voor een gezonde menstruatie cyclus
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
3 december 2018
Mooie tanden zonder fluoride!
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
30 augustus 2021
Endometriose: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
12 maart 2020
Griep? Deze 5 supplementen werken echt!
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
31 mei 2017
Groene grapefruit smoothie
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
9 november 2021
Buikpijn na het eten? Deze tips kunnen helpen!
22 februari 2019
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –