Vrijwel iedereen is ondertussen bekend met amandelpasta maar helaas geldt dit nog niet voor tahin. Je eet er waarschijnlijk wel al van zonder dat je er erg in hebt. Het zit namelijk in hummus, sterker nog: naast de kikkererwten is tahin het hoofdbestanddeel. Dus wat is het precies en hoe gebruik je het?
Tahin
Tahin is een pasta gemaakt van sesamzaad. Je kunt het vergelijken met amandelpasta maar het zijn in dit geval vermalen sesamzaadjes. En daarnaast is het dunner vergeleken met andere noten spreads. Deze spread is heerlijk over cake, bananenbrood, in smoothies en over gerechten. Naast dat het in hummus zit kun je er dus nog vele kanten mee op.
Hoe smaakt het?
Tahin smaakt hartig, licht nootachtig en daarnaast heerlijk romig en vol. Je kunt het makkelijk uit potten lepelen en de echte liefhebber kan het zelfs uitlepelen alsof het appelmoes is. Want zo lekker kan tahin zijn!
Dus hoe gebruik je het?
Gebruik het zoals jij het wil! Er zijn mensen die het door hun havermout doen en over diverse maaltijden strooien. Tahin is daarnaast ook een ideale basis voor andere sauzen. Je kunt dit bijvoorbeeld mengen met olijfolie of azijn en dit over diverse gerechten schenken. Maar het smaakt ook super op zoete lekkernijen als brownies of bananenbroden.
Waar koop ik het?
Je kunt het tegenwoordig vrijwel overal kopen. De grootste supermarkten hebben het, de Turkse groenteboer en ook de biologische winkel. Vraag de winkelier naar sesampasta en hij of zij zal je deze wijzen.
& last but not least
Tahin is rijk aan gezonde vetten, de gezonde oliën drijven vaak op de oppervlakte van de pot. Schrik dus niet als je de laag olie ziet, het is een kwestie van roeren en daarmee krijg je de substantie die je wil. Tast lekker toe!
LEES OOK: 6 redenen waarom afvallen niet lukt als je op het ketogeen dieet bent (en hoe je dit oplost).
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
23 oktober 2017
Is af en toe een eitje genoeg voor voldoende eiwitten?
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
2 oktober 2018
Haal de groenten van het seizoen in huis!
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
25 maart 2015
De vetfluisteraar
7 december 2020
3 x gezonde feestdrankjes zonder kerstkilo’s
9 oktober 2018
Een groene smoothie drink ik echt met plezier!
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
18 maart 2017
Krijg een beter huwelijk aan de hand van deze tips!
13 september 2014
Voeding voor gezond haar!
13 mei 2014
Lekkere vegan sushi
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
21 maart 2016
Beter in je darmen, beter in je vel?
28 april 2015
Boho-Tiffin voor jou!
29 september 2022
Heb je weinig energie? Zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
31 oktober 2014
The Light Green Smoothie
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
19 december 2014
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –