Vrijwel iedereen is ondertussen bekend met amandelpasta maar helaas geldt dit nog niet voor tahin. Je eet er waarschijnlijk wel al van zonder dat je er erg in hebt. Het zit namelijk in hummus, sterker nog: naast de kikkererwten is tahin het hoofdbestanddeel. Dus wat is het precies en hoe gebruik je het?
Tahin
Tahin is een pasta gemaakt van sesamzaad. Je kunt het vergelijken met amandelpasta maar het zijn in dit geval vermalen sesamzaadjes. En daarnaast is het dunner vergeleken met andere noten spreads. Deze spread is heerlijk over cake, bananenbrood, in smoothies en over gerechten. Naast dat het in hummus zit kun je er dus nog vele kanten mee op.
Hoe smaakt het?
Tahin smaakt hartig, licht nootachtig en daarnaast heerlijk romig en vol. Je kunt het makkelijk uit potten lepelen en de echte liefhebber kan het zelfs uitlepelen alsof het appelmoes is. Want zo lekker kan tahin zijn!
Dus hoe gebruik je het?
Gebruik het zoals jij het wil! Er zijn mensen die het door hun havermout doen en over diverse maaltijden strooien. Tahin is daarnaast ook een ideale basis voor andere sauzen. Je kunt dit bijvoorbeeld mengen met olijfolie of azijn en dit over diverse gerechten schenken. Maar het smaakt ook super op zoete lekkernijen als brownies of bananenbroden.
Waar koop ik het?
Je kunt het tegenwoordig vrijwel overal kopen. De grootste supermarkten hebben het, de Turkse groenteboer en ook de biologische winkel. Vraag de winkelier naar sesampasta en hij of zij zal je deze wijzen.
& last but not least
Tahin is rijk aan gezonde vetten, de gezonde oliën drijven vaak op de oppervlakte van de pot. Schrik dus niet als je de laag olie ziet, het is een kwestie van roeren en daarmee krijg je de substantie die je wil. Tast lekker toe!
LEES OOK: 6 redenen waarom afvallen niet lukt als je op het ketogeen dieet bent (en hoe je dit oplost).
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
15 oktober 2017
Hoe houd je oren goed schoon?
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
21 januari 2019
Heerlijke zoete aardappel toastjes
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
12 januari 2020
Liposomale Vitamine C helpt je bij griep (ook preventief)
5 januari 2016
Een persoonlijk health consult boeken?
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
24 november 2018
Hoe gezond is een juice nou eigenlijk?
2 augustus 2016
EEN STRALENDE HUID MET DIT ZOMER SAPJE
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
2 oktober 2018
Haal de groenten van het seizoen in huis!
3 oktober 2018
Gezond en snel ontbijten met havermout!
11 juni 2016
8 x tekenen van een gezonde relatie
11 oktober 2018
8 tips om je kinderen gezonder te laten eten
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
4 oktober 2021
Dit zijn de 10 gezondheidsvoordelen van kurkuma
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
29 januari 2019
Begin het jaar gezond met de heerlijke shakes van Jimmy Joy!
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
16 november 2018
Ook zo’n last van zoete trek?
24 augustus 2019
Maak van je huishouden een work-out en skip de sportschool
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
10 februari 2020
Molybdeen: onbekend maar essentieel voor je gezondheid
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
13 juli 2016
NATUURLIJKE GRIP OP JE CYCLUS!
12 december 2014
15 foods voor 2015
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
21 januari 2015
Chips tijdens de afval challenge …
6 juni 2022
Vitamine D staat op nummer 1
25 juli 2015
Voeding met Viv
12 mei 2017
Let op: glutenvrij niet altijd gezond!
27 juli 2014
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –