Voor 3 of 4 personen (afhankelijk van kleine of grote eters)
Ingrediënten
200 gram speltkorrels
1 zoete aardappel, in blokjes
2 bieten, rauw, in blokjes
½ van het snijbiet van de bieten, fijn gehakt
100 gram walnoten, fijngehakt
2 rode uien, ongepeld
1 flinke el kokosolie
Dressing
1/2 cup walnootolie
4 el frambozenazijn
1 flinke theelepel mosterd
zout/peper
1 knoflookbol, ongepeld
Hoe maak je deze heerlijke salade?
1. Week de speltkorrels 12 uur in een kom met water.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de speltkorrels in 20 minuten gaar, giet af en laat met de deksel op de pan staan.
3. Bekleed een bakplaat met bakfolie en leg de zoete aardappel, de ongepelde uien en knoflook erop. Besmeer alles met kokosolie. Zet voor 15 minuten in de oven en schep dan de zoete aardappel om. Zet nog eens voor 10 minuten in de oven.
4. Snijd de bovenkant van de knoflookbol eraf en knijp de knoflook tenen (nu zacht) uit in een bakje. Mix me de rest van de ingrediënten van de dressing.
5. Pel de ui en snij in kleine stukjes. Meng de speltkorrels, aardappel, bieten, snijbiet, walnoten en uien door elkaar. Giet de dressing erover en serveer!
Bron: Vegadutchie
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
11 juli 2016
GEZONDE SNACKS VOOR DE VAKANTIE
11 maart 2019
Wij zijn niet echt fan van soja en dit is waarom!
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
27 juli 2018
9 x natuurlijke verkoeling bij zomerse hitte
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
2 oktober 2018
Haal de groenten van het seizoen in huis!
14 augustus 2019
Last van bijnieruitputting? Neem deze vitamines & kruiden!
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
17 juni 2019
Negen tips voor een zorgeloze menstruatie
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
7 juni 2019
Waarom is melk niet zo goed voor elk?
6 september 2016
Opleiding tot Hormoontherapeut
2 september 2017
Laat je kind beter presteren door gezond te eten
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
11 januari 2017
Gezond eten op je werk lastig? Niet met deze tips!
28 oktober 2014
Eetdagboek review
6 september 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –