Je weet vast wel dat water drinken heel belangrijk is en dat het veel voordelen heeft voor je lichaam en gezondheid. Wist je ook dat water drinken in de ochtend daarnaast nog veel voordelen heeft? Lees hieronder waarom het zo goed voor je is!

1. Boost voor je metabolisme

Een paar glazen water drinken op een lege maag geeft een kickstart voor een efficiëntere spijsvertering. Daarnaast helpt water om het lymfevatenstelsel en darmkanaal gezond te houden. Zo begin je de dag dus echt goed.

2. Ziektes

Met de waterbehandeling kun je genezen van kwaaltjes, zoals een hoge bloeddruk, maagklachten en verstopping. Het helpt verstopping te voorkomen, omdat water de stoelgang bevordert. Daarnaast helpt water organen te hydrateren, zodat deze goed hun werking kunnen doen.

3. Hoofdpijn

Eén van de oorzaken van hoofdpijn is te weinig drinken. Begin je dag dus met een paar glazen water om te voorkomen dat je later op de dag te weinig water binnenkrijgt en hoofdpijn krijgt. Je zult over de dag geregelt moeten drinken, maar dan heb je in ieder geval al iets van water binnen.

4. Afvalstoffen

Door voldoende water te drinken worden afvalstoffen uit je lichaam verwijderd. Hierdoor wordt je stofwisseling aan het begin van de dag gestimuleerd. Ons lichaam verwijdert afvalstoffen via urine en zweten en hierbij is water dus heel belangrijk.

5. Afvallen

Water werkt over het algemeen erg bevorderend voor het afvallen. Niet alleen werkt water verzadigend, maar water helpt ook bij het verbranden van vet en calorieën. Je geeft ook een boost aan je stofwisseling zonder dat je extra calorieën binnenkrijgt. Start je dag dus met een paar glazen water ook als je aan het afvallen bent.

6. Productiviteit

Om goed wakker te worden, zul je vast een douche nemen om zo water in je gezicht te krijgen. In tegenstelling tot water op je te krijgen, is water drinken ook een voordeel voor energie. Je zult de dag met meer energie beginnen en meer productiviteit gedurende de dag. Met water wordt je dus dubbel zo wakker ’s ochtends.

7. Huid

’s Nachts is je lichaam bezig met het vernieuwen en herstellen van cellen in je lichaam. Door water te drinken ‘s ochtends scheidt je lichaam afvalstoffen uit en geeft je huid een mooie glans. Ook kun je hiermee je rimpels verminderen, omdat water zorgt voor elasticiteit en vitaliteit van de huid.

8. Citroenwater

Een glas lauwwarm citroenwater in de ochtend drinken heeft door het zuur van de citroen ook nog meer voordelen. Bijvoorbeeld door het vitamine C gehalte en de antioxidanten in een citroen. Of het verbeteren van de spijsvertering, verminderen van ontstekingen en het hydrateren van je lichaam.

Tip: maak je water lekkerder met gember, citroen, blauwe bessen, aardbeien of munt. Vindt je het lastig om een paar glazen te drinken, drink dan uit een drinkfles. Daar kan veel water in en als je die helemaal opdrinkt, hebt je genoeg water binnen voor een kickstart in de ochtend.

Neem dus morgenochtend bij je kopje koffie een paar glazen water!

Tekst: Tisha den Otter

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten