Het is dé nieuwe foodtrend: eten uit een bowl!
Eten uit een bowl staat symbool voor een nieuwe manier van eten: licht, makkelijk en ontspannen.
All-day bowls
All-day bowls is geïnspireerd op de verrukkelijke gerechten in een kom die Denise Kortlever over de hele wereld proefde. Tijdens haar culinaire trendreizen zag Denise overal bowls opduiken en de komende tijd gaan we nog veel meer gerechten in kommen zien: van açai bowls tot Hawaïaanse poke. Gerechten in een kom zijn toegankelijk, licht en vooral ontzettend gevarieerd. Bowls zijn dé foodtrend van nu.
De hele dag genieten
Van smoothiebowls met granola voor het ontbijt, rijkgevulde salades als meeneemlunch tot waanzinnige burritobowls bij het diner. Maar uit een kom eet je ook onvervalst comfort food. Heerlijk op de bank met een kom pittige pompoenrisotto of romige paddenstoelensoep met porcinitoast. En natuurlijk ontbreken de dessertbowls niet. Met de ruim 60 prachtig gefotografeerde recepten in All-day bowls is het de hele dag genieten!
Ontbijten uit een bowl
Het eerste boek van Denise stond volledig in het teken van ontbijt. En dan specifiek ontbijtgerechten die je gewoon de héle dag door kunt en mag eten (oftewel; ‘All-Day Breakfast’). Omdat dit eerste boek al een groot succes bleek, had het dan ook niet anders gekund dat er in haar tweede boek ook een heerlijk ontbijtreceptje in zou staan. Maar dan wel uit een bowl natuurlijk. Wij mogen hem alvast met je delen!
Good morning-bowl
Bij Egg Shop in New York serveren ze alleen maar gerechten met ei en vooral de cruisers (‘It’s in a bowl!’) zijn populair. Deze ontbijtbowl met avocado, geroosterde tomaatjes en een zachtgekookt eitje is mijn variatie op zo’n cruiser. Je kunt de ingrediënten hieronder als een suggestie zien; gebruik vooral de restjes die je toevallig nog in de koelkast hebt staan. In plaats van zalm kun je bijvoorbeeld een andere gerookte vis of plakjes uitgebakken bacon gebruiken. En voor een snellere versie vervang je de yoghurtdressing gewoon door een scheutje lekkere olijfolie.
Ingrediënten:
(voor 2 personen)
2 eieren
125 g cherrytomaatjes
1 avocado
evt. restje couscous, rijst of
quinoa
50 g gerookte zalm, in plakjes
grof zeezout, om te bestrooien
voor de dressing:
3 el yoghurt
1 el olijfolie
½ el citroensap
Bereiding:
Verwarm de ovengrill voor.
Breng een pan met water aan de kook, leg de eieren er voorzichtig in en kook ze in 6 minuten halfzacht. Leg de tomaatjes ondertussen onder de ovengrill, tot ze licht verkleuren en openbarsten.
Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel de helften er voorzichtig uit. Verdeel de granen, avocadohelften, zalm en geroosterde tomaatjes over 2 kommen. Pel de gekookte eieren, snijd ze doormidden en leg in elke kom 2 helften. Bestrooi alles met peper en grof zeezout.
Meng de ingrediënten voor de dressing en serveer bij de ontbijtbowl.
Variatie: vervang de zalm door feta en besprenkel de ontbijtbowl met pikante chilisaus.
All-Day bowls
Benieuwd geworden naar alle andere bowl-recepten? Het boek van Denise Kortlever kun je hier bestellen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
8 september 2018
Kruiden geven je gezondheid een boost!
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
16 april 2018
Onze favoriete juice van de maand: Raapsteel Rock
13 november 2018
Heb jij last van schildklierklachten?
26 april 2019
Hoe ga je hoofdpijn te lijf met de juiste voeding?
24 juni 2016
Sushi + donut = Sushidonut
2 augustus 2016
EEN STRALENDE HUID MET DIT ZOMER SAPJE
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
13 mei 2014
Healthy mom Nicolette van Dam
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
8 november 2018
Wat doet slaap precies voor je kind?
27 oktober 2015
Maak zelf een heerlijke Oathie
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
23 oktober 2015
Glutenvrije challenge: Barbara over haar coeliakie
7 december 2020
3 x gezonde feestdrankjes zonder kerstkilo’s
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
15 juni 2019
Gezond aankomen: dat doe je op deze fijne manier
16 juli 2016
NECTARINE CLAFOUTIS: EASY & HEALTHY
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
18 april 2017
Dit staat er in mijn koelkast
27 juli 2020
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –