Het is dé nieuwe foodtrend: eten uit een bowl!
Eten uit een bowl staat symbool voor een nieuwe manier van eten: licht, makkelijk en ontspannen.
All-day bowls
All-day bowls is geïnspireerd op de verrukkelijke gerechten in een kom die Denise Kortlever over de hele wereld proefde. Tijdens haar culinaire trendreizen zag Denise overal bowls opduiken en de komende tijd gaan we nog veel meer gerechten in kommen zien: van açai bowls tot Hawaïaanse poke. Gerechten in een kom zijn toegankelijk, licht en vooral ontzettend gevarieerd. Bowls zijn dé foodtrend van nu.
De hele dag genieten
Van smoothiebowls met granola voor het ontbijt, rijkgevulde salades als meeneemlunch tot waanzinnige burritobowls bij het diner. Maar uit een kom eet je ook onvervalst comfort food. Heerlijk op de bank met een kom pittige pompoenrisotto of romige paddenstoelensoep met porcinitoast. En natuurlijk ontbreken de dessertbowls niet. Met de ruim 60 prachtig gefotografeerde recepten in All-day bowls is het de hele dag genieten!
Ontbijten uit een bowl
Het eerste boek van Denise stond volledig in het teken van ontbijt. En dan specifiek ontbijtgerechten die je gewoon de héle dag door kunt en mag eten (oftewel; ‘All-Day Breakfast’). Omdat dit eerste boek al een groot succes bleek, had het dan ook niet anders gekund dat er in haar tweede boek ook een heerlijk ontbijtreceptje in zou staan. Maar dan wel uit een bowl natuurlijk. Wij mogen hem alvast met je delen!
Good morning-bowl
Bij Egg Shop in New York serveren ze alleen maar gerechten met ei en vooral de cruisers (‘It’s in a bowl!’) zijn populair. Deze ontbijtbowl met avocado, geroosterde tomaatjes en een zachtgekookt eitje is mijn variatie op zo’n cruiser. Je kunt de ingrediënten hieronder als een suggestie zien; gebruik vooral de restjes die je toevallig nog in de koelkast hebt staan. In plaats van zalm kun je bijvoorbeeld een andere gerookte vis of plakjes uitgebakken bacon gebruiken. En voor een snellere versie vervang je de yoghurtdressing gewoon door een scheutje lekkere olijfolie.
Ingrediënten:
(voor 2 personen)
2 eieren
125 g cherrytomaatjes
1 avocado
evt. restje couscous, rijst of
quinoa
50 g gerookte zalm, in plakjes
grof zeezout, om te bestrooien
voor de dressing:
3 el yoghurt
1 el olijfolie
½ el citroensap
Bereiding:
Verwarm de ovengrill voor.
Breng een pan met water aan de kook, leg de eieren er voorzichtig in en kook ze in 6 minuten halfzacht. Leg de tomaatjes ondertussen onder de ovengrill, tot ze licht verkleuren en openbarsten.
Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel de helften er voorzichtig uit. Verdeel de granen, avocadohelften, zalm en geroosterde tomaatjes over 2 kommen. Pel de gekookte eieren, snijd ze doormidden en leg in elke kom 2 helften. Bestrooi alles met peper en grof zeezout.
Meng de ingrediënten voor de dressing en serveer bij de ontbijtbowl.
Variatie: vervang de zalm door feta en besprenkel de ontbijtbowl met pikante chilisaus.
All-Day bowls
Benieuwd geworden naar alle andere bowl-recepten? Het boek van Denise Kortlever kun je hier bestellen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
31 oktober 2018
Yoga maakt je vrolijk!
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
15 februari 2022
Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
19 maart 2019
Viv’s 8 kleine stappen om gezonder te leven
12 juni 2014
Frisse juice
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
31 mei 2016
Perfecte spijsvertering booster
25 november 2015
Hoe maak ik ‘de basic green smoothie’?
3 september 2018
Groente uit de zee is gezond! Maar waarom?
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
29 september 2022
Heb je weinig energie? Zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
28 april 2015
Boho-Tiffin voor jou!
5 november 2015
Recept voor Viv’s smakelijke herfst smoothie
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
25 januari 2017
Recept: Apple pie havermout
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
23 maart 2015
Leestip: Het Body Book van Cameron Diaz
8 oktober 2022
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
31 mei 2018
Gezond vegan chocolade ontbijtje
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
9 maart 2020
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –