Het is dé nieuwe foodtrend: eten uit een bowl! 

Eten uit een bowl staat symbool voor een nieuwe manier van eten: licht, makkelijk en ontspannen.

All-day bowls

All-day bowls is geïnspireerd op de verrukkelijke gerechten in een kom die Denise Kortlever over de hele wereld proefde. Tijdens haar culinaire trendreizen zag Denise overal bowls opduiken en de komende tijd gaan we nog veel meer gerechten in kommen zien: van açai bowls tot Hawaïaanse poke. Gerechten in een kom zijn toegankelijk, licht en vooral ontzettend gevarieerd. Bowls zijn dé foodtrend van nu.

De hele dag genieten

Van smoothiebowls met granola voor het ontbijt, rijkgevulde salades als meeneemlunch tot waanzinnige burritobowls bij het diner. Maar uit een kom eet je ook onvervalst comfort food. Heerlijk op de bank met een kom pittige pompoenrisotto of romige paddenstoelensoep met porcinitoast. En natuurlijk ontbreken de dessertbowls niet. Met de ruim 60 prachtig gefotografeerde recepten in All-day bowls is het de hele dag genieten!

Ontbijten uit een bowl

Het eerste boek van Denise stond volledig in het teken van ontbijt. En dan specifiek ontbijtgerechten die je gewoon de héle dag door kunt en mag eten (oftewel; ‘All-Day Breakfast’). Omdat dit eerste boek al een groot succes bleek, had het dan ook niet anders gekund dat er in haar tweede boek ook een heerlijk ontbijtreceptje in zou staan. Maar dan wel uit een bowl natuurlijk. Wij mogen hem alvast met je delen!

ontbijten: good morning bowl_all-day_bowls-3Good morning-bowl

Bij Egg Shop in New York serveren ze alleen maar gerechten met ei en vooral de cruisers (‘It’s in a bowl!’) zijn populair. Deze ontbijtbowl met avocado, geroosterde tomaatjes en een zachtgekookt eitje is mijn variatie op zo’n cruiser. Je kunt de ingrediënten hieronder als een suggestie zien; gebruik vooral de restjes die je toevallig nog in de koelkast hebt staan. In plaats van zalm kun je bijvoorbeeld een andere gerookte vis of plakjes uitgebakken bacon gebruiken. En voor een snellere versie vervang je de yoghurtdressing gewoon door een scheutje lekkere olijfolie.

Ingrediënten:
(voor 2 personen)

2 eieren
125 g cherrytomaatjes
1 avocado
evt. restje couscous, rijst of
quinoa
50 g gerookte zalm, in plakjes
grof zeezout, om te bestrooien

voor de dressing:
3 el yoghurt
1 el olijfolie
½ el citroensap

Bereiding:

Verwarm de ovengrill voor.

Breng een pan met water aan de kook, leg de eieren er voorzichtig in en kook ze in 6 minuten halfzacht. Leg de tomaatjes ondertussen onder de ovengrill, tot ze licht verkleuren en openbarsten.

Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel de helften er voorzichtig uit. Verdeel de granen, avocadohelften, zalm en geroosterde tomaatjes over 2 kommen. Pel de gekookte eieren, snijd ze doormidden en leg in elke kom 2 helften. Bestrooi alles met peper en grof zeezout.

Meng de ingrediënten voor de dressing en serveer bij de ontbijtbowl.

Variatie: vervang de zalm door feta en besprenkel de ontbijtbowl met pikante chilisaus.

 

All-Day bowls

Benieuwd geworden naar alle andere bowl-recepten? Het boek van Denise Kortlever kun je hier bestellen.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten