Het is dé nieuwe foodtrend: eten uit een bowl!
Eten uit een bowl staat symbool voor een nieuwe manier van eten: licht, makkelijk en ontspannen.
All-day bowls
All-day bowls is geïnspireerd op de verrukkelijke gerechten in een kom die Denise Kortlever over de hele wereld proefde. Tijdens haar culinaire trendreizen zag Denise overal bowls opduiken en de komende tijd gaan we nog veel meer gerechten in kommen zien: van açai bowls tot Hawaïaanse poke. Gerechten in een kom zijn toegankelijk, licht en vooral ontzettend gevarieerd. Bowls zijn dé foodtrend van nu.
De hele dag genieten
Van smoothiebowls met granola voor het ontbijt, rijkgevulde salades als meeneemlunch tot waanzinnige burritobowls bij het diner. Maar uit een kom eet je ook onvervalst comfort food. Heerlijk op de bank met een kom pittige pompoenrisotto of romige paddenstoelensoep met porcinitoast. En natuurlijk ontbreken de dessertbowls niet. Met de ruim 60 prachtig gefotografeerde recepten in All-day bowls is het de hele dag genieten!
Ontbijten uit een bowl
Het eerste boek van Denise stond volledig in het teken van ontbijt. En dan specifiek ontbijtgerechten die je gewoon de héle dag door kunt en mag eten (oftewel; ‘All-Day Breakfast’). Omdat dit eerste boek al een groot succes bleek, had het dan ook niet anders gekund dat er in haar tweede boek ook een heerlijk ontbijtreceptje in zou staan. Maar dan wel uit een bowl natuurlijk. Wij mogen hem alvast met je delen!
Good morning-bowl
Bij Egg Shop in New York serveren ze alleen maar gerechten met ei en vooral de cruisers (‘It’s in a bowl!’) zijn populair. Deze ontbijtbowl met avocado, geroosterde tomaatjes en een zachtgekookt eitje is mijn variatie op zo’n cruiser. Je kunt de ingrediënten hieronder als een suggestie zien; gebruik vooral de restjes die je toevallig nog in de koelkast hebt staan. In plaats van zalm kun je bijvoorbeeld een andere gerookte vis of plakjes uitgebakken bacon gebruiken. En voor een snellere versie vervang je de yoghurtdressing gewoon door een scheutje lekkere olijfolie.
Ingrediënten:
(voor 2 personen)
2 eieren
125 g cherrytomaatjes
1 avocado
evt. restje couscous, rijst of
quinoa
50 g gerookte zalm, in plakjes
grof zeezout, om te bestrooien
voor de dressing:
3 el yoghurt
1 el olijfolie
½ el citroensap
Bereiding:
Verwarm de ovengrill voor.
Breng een pan met water aan de kook, leg de eieren er voorzichtig in en kook ze in 6 minuten halfzacht. Leg de tomaatjes ondertussen onder de ovengrill, tot ze licht verkleuren en openbarsten.
Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel de helften er voorzichtig uit. Verdeel de granen, avocadohelften, zalm en geroosterde tomaatjes over 2 kommen. Pel de gekookte eieren, snijd ze doormidden en leg in elke kom 2 helften. Bestrooi alles met peper en grof zeezout.
Meng de ingrediënten voor de dressing en serveer bij de ontbijtbowl.
Variatie: vervang de zalm door feta en besprenkel de ontbijtbowl met pikante chilisaus.
All-Day bowls
Benieuwd geworden naar alle andere bowl-recepten? Het boek van Denise Kortlever kun je hier bestellen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
31 mei 2016
Perfecte spijsvertering booster
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
23 augustus 2015
Hotspot: Lotti’s
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
17 oktober 2019
Te lekker: Groenten Carbonara met Havermelk
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
16 september 2019
Portobelloburger met omelet en avocado, uit ‘Gezonder met Viv’
14 oktober 2018
Maken noten je dik?
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
6 oktober 2014
Eetdagboek review
16 juli 2016
EEN ZOMER ZONDER SUIKER: 5 x TIPS!
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
25 juni 2016
O help…de puistjeszone
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
2 oktober 2017
De geneeskracht van 5 soorten paddenstoelen
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
18 juli 2016
DORSTLESSENDE ZOMER JUICE MET WATERMELOEN
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
23 maart 2019
Heerlijk weekend receptje: een gezonde milkshake!
28 september 2020
10 self-care rituelen die je daadwerkelijk kunt vasthouden
15 augustus 2016
HEALTH Q&A: MARION PAUW
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
28 mei 2014
Bloemkool pizza
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
18 juli 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –