Het is dé nieuwe foodtrend: eten uit een bowl!
Eten uit een bowl staat symbool voor een nieuwe manier van eten: licht, makkelijk en ontspannen.
All-day bowls
All-day bowls is geïnspireerd op de verrukkelijke gerechten in een kom die Denise Kortlever over de hele wereld proefde. Tijdens haar culinaire trendreizen zag Denise overal bowls opduiken en de komende tijd gaan we nog veel meer gerechten in kommen zien: van açai bowls tot Hawaïaanse poke. Gerechten in een kom zijn toegankelijk, licht en vooral ontzettend gevarieerd. Bowls zijn dé foodtrend van nu.
De hele dag genieten
Van smoothiebowls met granola voor het ontbijt, rijkgevulde salades als meeneemlunch tot waanzinnige burritobowls bij het diner. Maar uit een kom eet je ook onvervalst comfort food. Heerlijk op de bank met een kom pittige pompoenrisotto of romige paddenstoelensoep met porcinitoast. En natuurlijk ontbreken de dessertbowls niet. Met de ruim 60 prachtig gefotografeerde recepten in All-day bowls is het de hele dag genieten!
Ontbijten uit een bowl
Het eerste boek van Denise stond volledig in het teken van ontbijt. En dan specifiek ontbijtgerechten die je gewoon de héle dag door kunt en mag eten (oftewel; ‘All-Day Breakfast’). Omdat dit eerste boek al een groot succes bleek, had het dan ook niet anders gekund dat er in haar tweede boek ook een heerlijk ontbijtreceptje in zou staan. Maar dan wel uit een bowl natuurlijk. Wij mogen hem alvast met je delen!
Good morning-bowl
Bij Egg Shop in New York serveren ze alleen maar gerechten met ei en vooral de cruisers (‘It’s in a bowl!’) zijn populair. Deze ontbijtbowl met avocado, geroosterde tomaatjes en een zachtgekookt eitje is mijn variatie op zo’n cruiser. Je kunt de ingrediënten hieronder als een suggestie zien; gebruik vooral de restjes die je toevallig nog in de koelkast hebt staan. In plaats van zalm kun je bijvoorbeeld een andere gerookte vis of plakjes uitgebakken bacon gebruiken. En voor een snellere versie vervang je de yoghurtdressing gewoon door een scheutje lekkere olijfolie.
Ingrediënten:
(voor 2 personen)
2 eieren
125 g cherrytomaatjes
1 avocado
evt. restje couscous, rijst of
quinoa
50 g gerookte zalm, in plakjes
grof zeezout, om te bestrooien
voor de dressing:
3 el yoghurt
1 el olijfolie
½ el citroensap
Bereiding:
Verwarm de ovengrill voor.
Breng een pan met water aan de kook, leg de eieren er voorzichtig in en kook ze in 6 minuten halfzacht. Leg de tomaatjes ondertussen onder de ovengrill, tot ze licht verkleuren en openbarsten.
Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel de helften er voorzichtig uit. Verdeel de granen, avocadohelften, zalm en geroosterde tomaatjes over 2 kommen. Pel de gekookte eieren, snijd ze doormidden en leg in elke kom 2 helften. Bestrooi alles met peper en grof zeezout.
Meng de ingrediënten voor de dressing en serveer bij de ontbijtbowl.
Variatie: vervang de zalm door feta en besprenkel de ontbijtbowl met pikante chilisaus.
All-Day bowls
Benieuwd geworden naar alle andere bowl-recepten? Het boek van Denise Kortlever kun je hier bestellen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
21 maart 2016
Beter in je darmen, beter in je vel?
24 juni 2016
Sushi + donut = Sushidonut
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
11 april 2014
Het aspergeseizoen is geopend!
10 juni 2015
SLA: het kookboek
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
28 juli 2016
CHIA ONTBIJTJE, RIJK AAN OMEGA-3!
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
12 januari 2019
Dit zijn de 7 voordelen van de sauna!
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
22 september 2015
Beste eitjes
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
22 oktober 2018
Tips voor een gezonde broodtrommel
20 oktober 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –