Het ultieme recept voor granola liefhebbers die van appeltaart houden: appeltjes, kaneel en noten is een gouden combinatie! De appel-kaneel granola kun je combineren met (plantaardige)yoghurt, kwark, pannenkoeken, fruit etc. Of een handje vol als tussendoortje. Heerlijk!
Recept
De hoeveelheden zijn niet zo heel erg belangrijk. Doe het op gevoel en gooi bij elkaar wat jij lekker vindt!
Ingrediënten:
250 gr (glutenvrije) havermout-of boekweitvlokken
75 gram pompoenpitten
25 gram lijnzaad
100 gr gedroogde appelringen
50 gr rozijnen / cranberry’s (of een mix)
150 gram paranoten / walnoten / amandelen (of een mix)
3 tl kaneel
3 flinke eetlepels honing of agavesiroop
3 flinke eetlepels kokosolie
snufje zout (himalaya)
Bereiding
1. Verwarm de (hete lucht) oven voor op 150 graden
2. Hak de paranoten / walnoten grof door en snijd de gedroogde appel in stukjes
3. Meng in een grote kom de havermoutvlokken, lijnzaad, noten, pompoenpitten, kaneel goed door elkaar
4. Verhit in een pannetje op middelhoog vuur de kokosolie met de honing en breng net aan de kook. Blijf goed doorroeren. Giet het daarna bij het mengsel in de kom
5. Verdeel op een, met bakfolie beklede, bakplaat met een spatel en druk het goed aan. Bak de granola zo’n 25-30 minuten af. Blijf er wel bij en schep het regelmatig even om
6. De granola is klaar als hij bruin kleurt en de keuken lekker begint te ruiken. Laat goed afkoelen en strooi daarna de gedroogde appel en de rozijnen / cranberry’s bij het mengsel.
7. Bewaar in een goed afsluitbare pot, het is zo’n 2-3 weken goed te bewaren.
Eet smakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
7 september 2018
Vitamines die je nodig hebt boven de 40
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
18 december 2021
5 tips om de feestdagen gezond door te komen
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
20 augustus 2019
BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen
21 augustus 2017
Avocado risotto
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
29 juni 2017
HET DIEETGEHEIM VAN BEYONCÉ
2 juli 2014
Sporten met ‘soapie’ Aysen Baydar
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
28 maart 2021
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
29 augustus 2016
De mond als spiegel van de gezondheid
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
30 juni 2018
Grappige weetjes over gewicht verliezen
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
19 augustus 2017
Hoe gezond is een detox?
27 oktober 2018
Recept voor gezonde chocoladebrownie
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
5 mei 2014
De multifunctie van kokosolie!
10 maart 2016
Welk effect heeft zout op je nieren?
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
29 april 2019
Deze voeding is funest voor je hormonen
23 oktober 2015
Doe mee met de recordpoging Fairtrade fruithappen!
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
29 december 2021
Celery Juice drinken, alles wat je moet weten om te starten
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
29 mei 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –